آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان براي اولين بار موفق به ترسيم مسيرهاي حركت اسپرمها به شكل سه بعدي شدند كه راههاي حركت مارپيچي شكل اين شناگران بيش فعال را به نمايش گذاشته است.
به گزارش ايسنا، اين فناوري جديد مبتني بر يك تراشه حسگر است كه با نمونههاي موجود در گوشيهاي هوشمند و دوربينهاي ديجيتال متفاوت بوده، ميتواند به آزمايشات بهتر باروري مردان و درك واضحتري از رفتار ديگر ريزموجودات زيستي منجر شود.
مطالعه اسپرمهاي انسان به دليل كوچك بودن و سرعت آنها بسيار مشكل است. با اين حال محققان دانشگاه كاليفرنيا در لوسآنجلس يك اسپرم را بر روي يك تراشه حسگر سيليكوني قرار داده و نورهاي الايدي قرمز و آبي را از جهتهاي مختلف بر روي اين اسپرم در حال حركت تاباندند.
هر اسپرم از دو سايه متفاوت با رنگهاي مختلف برخوردار بوده كه اين تراشه آنها را ثبت كرده و پس از آن يك برنامه رايانهاي اين دو مجموعه داده را براي بازسازي مسيرهاي پيچ در پيچ سلولها تركيب ميكند.
ميكروسكوپهاي نوري رايج در هر زمان تنها قادر به مشاهده تعداد محدودي از سلولها به شكل سه بعدي هستند، اما در اين شيوه جديد مبتني بر حسگر، محققان توانستهاند به راحتي بيش از 1500 اسپرم را با حالت سه بعدي در يك آزمايش پيگيري كنند.
اين دادهها توانستهاند حالتهاي شناي كاملا متفاوتي را براي اسپرمها شناسايي كنند. اكثر اسپرمها يك مسير عادي را دنبال ميكنند كه تقريبا يك خط مستقيم است.
اما برخي از آنها در يك مسير مارپيچي حركت ميكنند كه پيش از اين تنها در نتايج مبهم ميكروسكوپي به آنها اشاره ميشد. اسپرمهاي ديگر با عناوين «بيش فعال» به دليل تغيير جهت زياد در مسير شناي خود شناخته شدهاند كه اغلب باعث حركت آنها در جهت معكوس ميشود.
به گفته محققان در حال حاضر هيچ ارتباط شناخته شدهاي ميان سلامت يك اسپرم و حالت شناي آن وجود ندارد اما اين شيوه تصويربرداري ميتواند درهاي جديدي را براي چنين پژوهشهايي در آينده باز كند. {$old_album_171928}