آفتابنیوز : آفتاب: فروش ارز به دانشجویان بورسیه و بیماران دارای تاییدیه شورای عالی پزشکی به نرخ مرجع خواهد بود.
به گزارش ايسنا، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد با توجه به تصمیمات اتخاذ شده درباره مقررات خرید و فروش ارز موارد ذیل به اطلاع هموطنان میرسد:
1 ـ فروش ارز به نرخ مرجع کماکان برای دانشجویان بورسیه (مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و پزشکی) همچنین بیماران دارای تاییدیه شورای عالی پزشکی و زائرین حج تمتع 1391 امکانپذیر خواهد بود.
2 ـ کلیه بانکها مجازند ارز متقاضیان را (اعم از حواله و اسکناس) به نرخ غیرمرجع(مبادلهای) که روزانه توسط اداره بینالملل بانک مرکزی اعلام میشود خریداری كنند.
3 ـ کلیه بانکهای عامل میتوانند ارزهای خریداری شده به شرح بند(2) فوق را به نرخ غیرمرجع(مبادلهای) به علاوه یک درصد (با احتساب کارمزد) بابت مصارف خدماتی (به استثنای ارز مسافرتی) و در چارچوب مقررات به فروش برسانند.
4 ـ مسافران خارج از کشور میتوانند ارز مسافرتی موردنیاز خود را به نرخ غیر مرجع(مبادلهای) به علاوه یک درصد (با احتساب کارمزد) در چارچوب مقررات از بانکهای ملی ایران یا ملت تامین كنند.
ارز دانشجویی پس از هفته ها بلا تکلیفی و سرگردانی دانشجویان و خانوادهایشان از دیروز با انتشار خبری از معاونت ارزی بانک مرکزی در مورد ضرورت توقف این ارز در رسانه ها بیش از پیش در محاق ابهام فرو رفت. این در حالیست که بانکها هم هر یک به نحوی از پرداخت ارز به دانشجویان تفره میروند.
مشکلات مالی و اقتصادی دانشجویان حدیث تازه ای نیست اما جفایی که امروز به واسطه لجام گسیختگی قیمت دلار و عدم توانایی بانک مرکزی در کنترل این روند و از سویی تصمیمات نسنجیده به دانشجویان میرود به جراعت میتوان گفت در 30 سال گذشته بی سابقه بوده
نکته قابل تامل اینجاست که طبق آمار وزارت علوم از آبانماه سال 90 تاکنون حدود 43 هزار نفر در سامانه نشا وزارت علوم جهت دریافت ارز ثبت نام کردهاند که آن وزارتخانه پس ار احرازشرایط آنها اقدام به صدور معرفینامه مینماید و بانک مرکزی ضمن دریافت قیمت ارز به نرخ ارز مرجع تنها مبلغ تنها در جبران مابه التفاوت قیمت ارز در بازار ازاد و ارز مرجع بانک به دانشجویان کمک میکند. و این به یقین تنها بخش بسیار کوچکی از منابع ارزی بانک مرکزی را به خود اختصاص خواهد داد ولی در عین حال برای تعداد زیادی از دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج نقش شاهرگ حیاتی را بازی میکند.
در واقع میتوان گفت شما به خوبی میدانید که عملی شدن توقف ارز دانشجویی از سوی بانک مرکزی چیزی جز بریدن این شاهرگ حیاتی دانشجویان و در این حال اسیبی غیر قابل جبران به روند انتقال علم به کشور عزیزمان نیست.و درحقیقت اگر اجرای این تصمیم برای جامعه علمی و فرهنگی کشور فاجعه ای غیر قابل جبران نباشد قطعا کمتر از ان هم نیست.
چگونه است که مسولین محترم اقتصادی و بانکی کشور در اختصاص ارز دولتی به هزارن قلم کلای لوکس و غیر ضروری با کوپکترین مشکلی مواجح نیستند . اما برای این اندک مساعدت به فرزندان این مملکت که نتیجه زحماتشان چیزی جز پیشرفت و اعطلای این مملکت نیست اینچنین با تیغ اخته به میدان می ایند.
امیدوارم با درک شرایط این عزیزان مسعولین عرصه را بیش از این بر فرزندان این مملکت تنگتر نکنند .
با تشکر مجدد