آفتابنیوز : آفتاب: وی افزود: اگر چه سن امید به زندگی در ایران 72 سال تخمین زده شده، اما اگر سالهای بیماری و ناتوانی افراد را از این عدد کم کنیم میانگین پائینتری به دست میآید.
به گزارش فارس، رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد عامل مرگ و میر افراد بالای ۶۵ سال در کشور مربوط به بیماریهای غیر واگیر است و سالانه حدود ۸۰ هزار نفر بر اثر فشار خون بالا در کشور فوت میکنند.
فرشاد فرزادفر اظهار داشت: اگر بتوانیم فرهنگ شیوه درست زندگی کردن، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و سیگار نکشیدن را نهادینه کنیم، حجم قابل توجهی از رفتار پرخطر در سنین جوانی و میانسالی کم میشود و در آینده خیلی نزدیک افراد سالمند پر نشاطی خواهیم داشت.
وی افزود: اگر چه سن امید به زندگی در ایران 72 سال تخمین زده شده، اما اگر سالهای بیماری و ناتوانی افراد را از این عدد کم کنیم میانگین پائینتری به دست میآید.
این متخصص علوم جمعیت و بهداشت جهانی تاکید کرد: حجم زیادی از بیماریهایی که در کشور اتفاق میافتد مختص به گروه سالمندان است که در این بین بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی عروقی، تنفسی و سرطانها عامل 60 تا 70 درصد مرگ و میر افراد بالای 65 است.
به گفته فرزادفر سالانه حدود 80 هزار ایرانی بر اثر فشار خون بالا جان خود را از دست میدهند که میتوان با آموزش به مردم و فرهنگ صحیح مصرف مواد غذایی از جمله نمک از این موارد پیشگیری کرد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر ایجاد مراکز تحقیقاتی را زمینهساز اسناد و شواهد کافی برای سیاستگذاران حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: اگر نقشه راه را در مراکز تحقیقاتی برای سیاستگذاران ترسیم کنیم آنها رغبت بیشتری برای جذب منابع خواهند داشت.
فرزادفر گفت: به عنوان مثال در مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر در حال بررسی بار بیماریها در کشور هستیم تا بدانیم کدام بیماری در کدام نقطه از کشور بیشترین میزان مرگ و میر را ایجاد میکند که البته تفکیک سن و جنس هم در آن لحاظ میشود و به طور طبیعی با داشتن یک پیشبینی از وضعیت سلامت میتوان از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد.