کد خبر: ۱۷۴۴۱۶
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۴

ثروتی: تنها ۳۰درصد بودجه عمرانی استان‌ها محقق شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: موسی‌الرضا ثروتی در گفت‌وگو با فارس، در مورد بخشنامه لایحه بودجه ۹۲ که از سوی معاونت برنامه‌ریزی تقدیم دولت شده گفت: اولا دولت موظف است لایحه بودجه را به صورت شفاف، عملیاتی و واقعی تدوین کرده و ثانیا لایحه را تا ۱۵ آذر سال جاری تقدیم مجلس کند.

وی افزود: از طرفی بر اساس قانون برنامه پنجم باید میزان وابستگی بودجه به نفت سالی ۱۰ درصد کاهش پیدا کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه در قانون بودجه ۹۱ درآمد نفتی ۵۳ میلیارد دلار یعنی حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان بود، گفت: این رقم در لایحه بودجه ۹۲ باید حداقل ۱۰ درصد کمتر باشد.

ثروتی گفت: معاونت برنامه‌ریزی بخشنامه بودجه را از ابتدای شهریور ماه هر سال به وزارتخانه‌ها ارسال می‌کند و آنها نیز به استانها می‌فرستند و بعد از جمع‌بندی در استانها به معاونت برنامه‌ریزی ارسال شده و آنها نیز به دولت ارائه می‌کنند تا دولت هم تا ۱۵ مهر ماه لایحه بودجه را تقدیم مجلس کند.

وی افزود: وقتی درآمد نفتی در قانون بودجه مصوب می‌شود، بخشی از آن در چارچوب بودجه هزینه و بخشی نیز مازاد بر بودجه خواهد بود که وارد حساب ذخیره ارزی شده و ۵۰ درصد از این ذخیره به صندوق توسعه ملی واریز می‌شود.

ثروتی تأکید کرد: از درآمدهای نفتی بعد از پرداخت سهم بیع متقابل که در سالهای قبل اجرا شده است و باید از محل تولید نفت سهم آن پرداخت شود، ۱۴.۵ درصد سهم وزارت نفت ، ۲۶ درصد در سال آینده سهم صندوق توسعه ملی و ۲ درصد سهم مناطق نفت‌خیز خواهد بود.

ثروتی در مورد ارائه دیرهنگام لایحه بودجه در دو سال گذشته و انتقال تصویب بودجه به سال بعد گفت: اگر امسال هم دولت لایحه را دیر ارائه کند، مانند سال قبل بودجه چند ماهه بسته می‌شود و با توجه به تغییر دولت در سال آینده دولت جدید قانون جدید بودجه را بعد از چند ماه اجرا خواهد کرد، اما امیدواریم دولت لایحه را به موقع ارائه کند و قبل از پایان سال به تصویب برسد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد بودجه عملیاتی گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم لایحه بودجه باید به صورت عملیاتی تدوین شود، یعنی به ازای هر واحد عملیات که در بودجه تعریف می‌شود، هزینه انجام کار بر اساس واحد ریال نیز در نظر گرفته شود. مثلا اگر واحد اندازه‌گیری پروژه مترمربع، مترمکعب و یا کیلومتر برای طول باشد، گفته می‌شود، مثلا فلان پروژه راهسازی برای هر کیلومتر این قدر بودجه لازم دارد.

نماینده بجنورد، جاجرم، گرمه، مانه و سملقان گفت: اگر بودجه به روش عملیاتی تدوین شود، از هدررفت بودجه جلوگیری می‌شود و این گونه نخواهد بود که برای پروژه یک میلیارد تومانی گاهی ۱.۵ میلیارد تومان هزینه پرداخت می‌شود، اما پروژه راه‌اندازی نمی‌شود، چون بودجه به صورت عملیاتی تعریف نشده است.

وی تأکید کرد: در بودجه عملیاتی بر اساس قیمت تمام شده پروژه‌ها تعریف می‌شود که باعث کاهش هزینه، انجام پروژه‌ها و نیز منظم شدن بودجه و آسانی کنترل و نظارت بر بودجه و جلوگیری از حیف و میل بیت‌المال خواهد شد.

ثروتی در مورد اینکه با توجه به سال آخر دولت آیا پروژه‌های جدید باید در لایحه بودجه ۹۲ تعریف شود، گفت: گاهی نیاز است پروژه جدید در استانها تعریف شود، چون پروژه‌های قبلی اجرا شده است، از طرفی باید شاخص توسعه هر استان از نظر برخورداری از امکانات راه، آب، برق، گاز، اشتغال و صنعت در نظر گرفته شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: بر اساس قانون برنامه پنجم در ماده ۱۸۰ باید میانگین شاخص برخورداری هر استان سالی ۱۰ درصد افزایش یابد تا به میانگین شاخص کشوری آن رشته برسد مثلا اگر یک استان از نظر شاخص برخورداری صنعت دارای شاخص ۴۰ و شاخص کشوری ۶۰ باشد، باید سالی ۱۰ درصد این شاخص در آن استان رشد پیدا کند.

ثروتی افزود: سال گذشته قرار بود ۳ هزار میلیارد تومان بودجه به استان‌های کمتر برخوردار پرداخت شود، اما متأسفانه پرداخت نشد و امسال هم هنوز این رقم به استان‌ها پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه خراسان شمالی از استان‌های کم برخوردار به شمار می‌رود، گفت: از ۲ درصد سهم نفت برای مناطق کم برخوردار در استان خراسان شمالی سال گذشته ۳۰ میلیارد تومان اختصاص یافت و در مجموع از محل ۲ درصد درآمد نفت و سهم بودجه استانی و سهم استان‌های کم برخوردار در مجموع ۱۵۰ میلیارد تومان به استان خراسان شمالی اختصاص پیدا کرد.

ثروتی افزود: امسال تخصیص بودجه‌های عمرانی در استان‌ها تاکنون ۳۰ درصد انجام شده و تا آخر سال حداکثر این رقم به ۵۰ درصد خواهد رسید و از محل بودجه‌های ملی عمرانی هنوز هیچ بودجه‌ای به استان‌ها پرداخت نشده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین