آفتابنیوز : آفتاب: علیرغم انتقادات و شکایتهایی که از افزایش قیمت خودرو شد، متأسفانه لابی خودروسازان به قدری قوی بود که عملاً هیچ اتفاقی در این عرصه نیفتاد و هیچ کس جوابگوی حقوق از دست رفته مصرف کنندگان نیست. بعد از گذشت یک هفته از افزایش سرسام آور خودروهای «بومی»، هنوز خودروسازان و داعیه داران حقوق آنها، دم از مشکلات در راه افزایش تولید میزنند و تولید را مشروط به دریافت کمک از سوی دولت کردهاند. نمایندگیهای فروش خودرو هم اکنون از عرضه خودرو سرباز میزنند.
احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران دیروز در مصاحبه ای، سخنان جالب توجهی گفته است. وی با بیان اینکه 70 درصد مشکلات صنعت خودرو ناشی از کمبود نقدینگی است، گفته: متعهد میشویم در صورت پرداخت تسهیلات مصوب، روند کاهشی تولید خودرو متوقف شده و بخشی از کاهش تولید نیز جبران خواهد شد.
افزایش قیمت محصولات به یک سو، اکنون خودرو سازان متعهد میشند – به منظور این کلمه دقت کنید: متعهد میشوند! – در صورت پرداخت تسهیلات مصوب تولید را افزایش دهند. سخنان احمد نعمت بخش حاکی از آن است که افزایش تولید لطفی است که خودروسازان قرار است در حق مصرف کنندگان کرده و آن هم مشروط بر اینکه دولت هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار آنها قرار دهد!
گفتار احمد نعمت بخش اما در حد حرف باقی نمانده است. اکنون لابی خودروسازان در یک اقدام هماهنگ گویا عرضه خودرو در نمایندگیها را محدود کرده تا با فشار بر مصرف کننده و دولت و مجلس سریعتر به خواسته هزار میلیاردی خود برسند.
مشاهدات میدانی حاکی از آن است که نمایندگیهای خودروسازان از عرضه محصولات خود داری میکنند. برای مثال نمایندگیهای شرکت سایپا اکنون تنها خودروی سایپا 131 EX ایربگ دار و تنها با رنگهای متالیک را عرضه میکنند که قیمت نهایی آن معادل 12 میلیون و هفتصد هزار تومان است – گفتیم قیمت نهایی؟ ببخشید، قیمت فعلی آن!
در پاسخ به این سوال که چرا اینگونه است، میگویند، کارخانه این مدل را عرضه میکند، اگر نمیخواهید باید صبر کنید!
دیروز علیرضا موسوی معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از کشف تخلف نمایندگی فروش خودروسازان خبر داده و گفته است: تخلف 20 نمایندگی فروش خودروسازان در عدم عرضه خودرو محرز شده و پرونده آنها به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شد.
انحصار خودرو در کشور اکنون انحصاریتر میشود. خودرو سازان که گویا از تمام ابزار فشار خود برای رسیدن به خواستههایشان استفاده میکنند، اکنون هیچ حق و حقوقی برای مصرف کننده بر جای نگذاشتهاند. از سویی افزایش تولید را منوط به کمک هزار میلیاردی کرده و از سویی عرضه را در نمایندگیها محدود کردهاند.
این در حالی است که گفته میشود پرداخت تسهیلات جدید به خودروسازان منع قانونی دارد زیرا هم شرکت ایران خودرو و هم شرکت سایپا دارای بدهیهای مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور میباشند!
به گزارش تابناک، هم اکنون بعد از بیش از سی سال حمایت از صنعت انحصاری خودرو در کشور، نتیجه این است که این شرکتها درجایی که گفته میشود مالیات خود را نیز پرداخت نکرده اند، تیراژ تولید را کاهش دادهاند و عرضه را محدود کردهاند، درخواست کمک هزار میلیاردی داشته و دولت را به این دلیل متهم میکنند!
آری نتیجه سی سال حمایت بی دریغ از صنعت خودرو، اکنون آن است که این گروه، از لابی و اقتدار انحصاری خود و از همه جور ابزار فشاری که در این سی سال انحصار به آن دست یافتهاند، استفاده کرده تا خواستههای عجیب و غریب خود را بدست آورند و در این راه از هیچ اقدامی از جمله تضییع فاحش و عینی حقوق مصرف کننده ابایی ندارند. جالبتر آنکه گویا هیچ ارگان و سازمانی قرار نیست جلوی آنها را بگیرد. نتیجه سی سال حمایت از صنعت خودرو اکنون این است که هیچ کس حتی دولت، جلودار آنها نیست.
ازخدا بی خبر نیستند. تولید باید اقتصادی باشد
همین بلا بر سر کارخانه های لبنیاتی آمده است...
فقط مشکل نیروی انسانی هست که اگه بریزن بیرون صدها هزار نفر بیکار میشن!