کد خبر: ۱۷۶۳۹۶
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۳

شركت های متعلق به رامني تحريم هاي ايران را دور مي زنند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالي كه ميت رامني كانديداي جمهوري خواه آمريكا در فرآيند مبارزات انتخاباتي رويكرد راديكال در قبال ايران اسلامي اتخاذ كرده است و در آخرين مناظره با اوباما نيز بر تشديد پروژه تحريم هاي ضدايراني تاكيد كرد؛ اسناد و گزارش هاي منتشره حاكي است كه او تحريم ها را دور مي زده و در شركت هاي مرتبط با ايران سرمايه گذاري كرده است.

در همين ارتباط، روزنامه صهيونيستي تايمز اسرائيل طي گزارشي ارتباطات ميت رامني با شركت هايي كه سابقه همكاري با ايران دارند را افشا كرد.

اين روزنامه صهيونيستي با اشاره به مواضع رامني عليه ايران خاطرنشان كرد كه رفتار او رياكارانه است.

اين گزارش با تصريح بر اينكه رامني در بسياري از شركت هايي كه ناقض تحريم ها بوده و يا سابقه همكاري با ايران را داشته اند سرمايه گذاري كرده است نوشت: اسناد مالياتي رامني كه در ابتداي سال منتشر شد، نشان مي دهد كه وي بين سالهاي 2009 تا 2010، بيش از 77 هزار دلار در شركت CNOOC سرمايه گذاري كرده است. دولت چين مالكيت كامل اين شركت نفتي را برعهده دارد.

بنابراين گزارش؛ نامزد جمهوري خواهان در انتخابات آمريكا در حالي از سياست هاي اقتصادي چين انتقاد كرده و همزمان خواستار فشار بيشتر بر ايران شده كه CNOOC يكي از شركت هايي است كه براي توسعه ميدان گازي پارس جنوبي با ايران قرارداد امضا كرده است.

تايمز اسرائيل تصريح مي كند كه در حقيقت اين قله كوه يخي از رفتارهاي مداوم كانديدايي است كه از رويارويي بزرگ با ايران صحبت مي كند، اما در حقيقت خود به اين حرف عمل نمي كند. او بارها مباني عدم سرمايه گذاري يك آمريكايي با شركت هاي همكار با دولت ايران را نقض كرده است.

رفتار رياكارانه رامني مسبوق به سابقه است

همچنين اين گزارش با اشاره به سابقه سياسي اضافه مي كند؛ رامني در دوره اي هم كه بين سالهاي 2003 تا 2007 فرماندار ماساچوست بود، هيچ گاه كاركنان خود را از بهره مندي از درآمدهاي ناشي از كار كردن با شركت هايي كه با ايران همكاري مي كنند بي بهره نگذاشت. حتي پس از آنكه تحليل گران امنيتي محافظه كار در سال 2004 به وي نسبت به اين سرمايه گذاري ها هشدار دادند.

رامني مسئول اصلي تعيين مدير سرمايه گذاري ايالت ماساچوست بود، با اين وجود هيچ مدركي وجود ندارد كه نشان دهد او تلاشي براي فشار آوردن به ايران انجام داده باشد.

در واقع او تنها پس از ترك فرمانداري ماساچوست و زماني كه او خود را براي شركت در مبارزات انتخاباتي آماده مي كرد، متوجه شد كه حمايت از اعمال فشار به ايران چه منافعي براي وي دارد. به نوشته تايمز اسرائيل در همان زمان بود كه او اعلام كرد كه آمريكا بايد سياست هاي گزينشي را در قبال ايران اتخاذ كند و به اين كشور فشار وارد كند.

اين روزنامه صهيونيستي پس از آنكه رامني را به دليل بي اعتنايي به تحريم هاي ايران سرزنش مي كند، مي نويسد رامني تلاش كرده از سرمايه گذاري هايي كه به وي نسبت داده شده طفره برود و اعلام كند كه از سرمايه گذاري هايي كه سرمايه گذارش براي وي انجام داده اطلاع نداشته، اما سخنراني هاي خود او، اينجا برايش دردسرساز مي شود. رامني در سال 1994 زماني كه با سناتور «تدكندي» رقابت مي كرد، خطاب به او گفته بود اينكه بگوئيد سرمايه گذارتان براي شما سرمايه گذاري كرده، كهنه شده، چرا كه اين شما هستيد كه مي توانيد به سرمايه گذار بگوئيد چه كاري انجام دهد و چه كاري انجام ندهد.

شركت هاي مرتبط با ايران و سرمايه گذاري رامني

تايمز اسرائيل گزارش مي دهد؛ سرمايه گذار رامني بين سال هاي 2008 تا 2010 حدود 1800 سهم شركت «نوكيا» را خريد و فروش كرده، آن هم با وجود اين واقعيت كه «نوكيا» به همراه شركت «زيمنس» در زمينه سيستم هاي نظارت اينترنتي با ايران همكاري كرده اند.

او همچنين سرمايه گذاري هاي كلاني را در شركت هايي در اروپا و سرتا سر جهان انجام داده كه اين شركت ها در آن زمان يا كمي پيش از آن، با ايران همكاري داشته اند، شركت هايي چون «بي ان پي باريپاس»، «اسكلامبرگر»، «كوماتسو». شركت نفت شمال چين، و «اينتنسا سن پائولو» تايمز اسرائيل نوشته است كه فهرست اين شركت ها بسيار بلندبالاست و مبالغ سرمايه گذاري شده در آن ها نيز حيرت آور است.

به گزارش فارس به نقل از «تايمز اسرائيل» شايد بتوان رياكارانه ترين رفتار وي را سرمايه گذاري اش در شركت «گازپروم» دانست. اين شركت كه مالكيت بخش اعظمي از آن در اختيار دولت روسيه است، در زمينه توسعه بخش گازي ايران فعاليت مي كند. رامني كه بارها روسيه را «دشمن شماره يك ژئوپليتيك» آمريكا خوانده و به مخالفت با اين كشور پرداخته، در واريز مبلغي كلان (بين 100 تا 250 هزار دلار) به خزانه گاز پروم ترديد نمي كند.

خاطرنشان مي شود از زمان به اجرا درآمدن تحريم هاي اول ژوئيه از سوي آمريكا عليه ايران و بعد دور جديد تحريم هاي اتحاديه اروپا در اكتبر، كارشناسان و تحليلگران خارجي بارها به ناكارآمد بودن اين تحريم ها و توان ايران در دور زدن تحريم ها اذعان كرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین