آفتابنیوز : آفتاب: این روزها در کنار تمام حاشیههای سینمای ایران از جمله مجادله موافقان و مخالفان پروژههای میلیاردی، مشکلات اکران، وضعیت اقتصادی تولید، گران شدن بلیتهای سینما، اختلافات مدیریتی و... شاید کمتر سینماگر و حتی علاقهمند به سینما متوجه احیای مجدد پدیده قاچاق فیلمهای سینمایی و حتی سریالهای شبکه خانگی باشد. از طرف دیگر این پدیده آنقدر به چشم مخاطبان سینما در گوشه و کنار خیابان آشنا شدهاست که دیگر خیلی اهمیت به آن نمیدهند.
اما این روزها در گوشه خیابانهای تهران شاهد فروش گسترده نسخههای قاچاق فیلمهایی هستیم که به تازگی وارد شبکه خانگی شدهاند و با وجود اینکه قیمت نسخه مجاز آنها 3000 تومان است، متخلفان از فرصت استفاده کرده و کپی این آثار را با قیمتی بسیار نازل به فروش میرسانند.
به طوریکه در یک دیویدی کپی فشرده فیلمهایی چون قسمت اول و دوم مجموعه «قلب یخی»، مجله تصویری «روزی روزگاری فوتبال» و فیلمهای سینمایی «نارنجی پوش»، «پسکوچههای شمرون» و... تنها با قیمت 1500 تومان ارائه میشود! غیرطبیعی به نظر نمیرسد که در شرایط اقتصادی موجود مخاطبان و علاقهمندان از این نسخههای غیرمجاز که اتفاقا چون از نسخههای مجاز کپی شدهاند دارای کیفیت هم هستند، استقبال کنند.
احیاي یک پدیده شوم و فعالیت شبانهروزی یک ستاد
این معضل که به تازگی و پس از مدتها پررنگ شده است، میتواند بیش از گذشته افت فروش در گیشه سینمای ایران و حتی افت فروش نسخههای موجود در شبکه نمایش خانگی را بهدنبال داشته باشد.
البته طی این سالها و بعد از کمپین سال 86 توسط سینماگران در موزه سینما برای مبارزه با قاچاق فیلم و محصولات فرهنگی، شاهد کمرنگ شدن این پدیده در بازار بودیم. هرچند به گفته مسوولان و برخی از سینماگران، در همین سالها هم شهرستانها همچنان با این مشکل روبهرو بودند و نسخههای مجاز آثار سینمایی کمترین فروش را در این شهرها داشتند.
سایتهای اینترنتی در کمین محصولات مجاز فرهنگی
جابري انصاري دبير ستاد حمايت و صيانت از آثار فرهنگي و هنري دیگر فضاهایي را که متخلفان در آن مشغول به کپی غیرمجاز هستند اینترنت و سایتها دانست و در اینباره میگويد: متاسفانه در فضای اینترنتی و برخی سایتها دانلود غیرمجاز آثار صورت میگیرد. ما در این بخش هر روز سایتها را رصد میکنیم.
به گزارش مهر، در این بخش از طریق معاونت مربوطه این موارد را به کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه گزارش میدهیم. اما در هر صورت وی تاکید دارد که در اینباره همچنان مانند گذشته این ستاد مسوولیت خود را انجام میدهد، جابری انصاری در اینباره میگوید: ما در استانهای مختلف مدام سفر داریم و با متخلفان برخورد میکنیم. به تازگی در مازندران 54 هزار سیدی غیرمجاز کشف کردیم. جا دارد از نیروی انتظامی و دادسرای فرهنگ و رسانه تشکر کنیم که ما را در این امر همیاری کردند.
حالا به نظر شما من برای اینکه بخوام یه فیلمو ببینم باید چکار کنم؟ به جز دانلود یا کپی راهی میمونه؟
پس بهتره به جای رصد متخلفان سعی کنید شرایط سینماها و فروشگاه ها رو بهبود ببخشید.