کد خبر: ۱۷۸۱۰
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۸۴ - ۱۳:۲۵

بلر! با ایران کاری نداشته باش

آفتاب‌‌نیوز : بریتانیا و سایر اروپایی ها امید داشتند با دراز کردن دست دوستی به سوی ایرانیان، این کشور را از دنبال کردن اهداف صلح آمیز آن باز دارند و مانع از ترغیب ایران برای ساخت سلاح های هسته ای شوند. 

سیاست های بریتانیا و اتحادیه اروپا تا حدودی موثر بود و تا همین چند ماه پیش ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری داشت و هنوز هم نشانه هایی مبنی بر تمایل ایران برای همکاری با جامعه جهانی وجود دارد. این موضوع گویا واشنگتن را کمی راضی کرد زیرا تهدیداتی که مبنی بر حمله نظامی مطرح می شد، اندکی کمتر شدند. 

سپس معلوم نشد تونی بلر از کجا پیدا شد و دوباره فشارها را بر این کشور با مطرح کردن ادعاهایی در مورد دست داشتن ایران در ناآرامی های عراق افزایش داد. این ادعاها کاملا مشخص بودند: مواد منفجره جدیدی که در کشته شدن سربازان بریتانیایی در جنوب عراق نقش داشتند و ایران یا حزب الله که تحت حمایت این کشور است، این سلاح ها را تامین کرده بودند. البته هیچ مدرک مشخصی در این مورد ارائه نشد و تنها ایران به عنوان مقصر شناخته شد. 

شکی نیست که سربازان امریکایی و اروپایی توسط این بمب ها کشته شده اند ولی هیچ مدرک مستندی در مورد اینکه ایران این سلاح ها را تامین کرده، وجود ندارد. بلکه بالعکس منابع نظامی دو کشور غربی می گویند که فقدان شواهد کافی به این معناست که نباید ایران را مقصر دانست. هر چند معلوم است که حزب الله از این سلاح ها استفاده می کند و البته آنها بیشترین حمایت خود را از ایران دریافت می کنند، اما این قضیه به این معنا نیست که دولت ایران خود خواسته این سلاح ها به عراق قاچاق شوند یا در برابر نیروهای ائتلافی مورد استفاده قرار بگیرند. 

به علاوه آنها چرا باید چنین کاری انجام دهند؟ سنتی قدیمی در محافل دیپلماتیک وجود دارد مبنی بر این که سیاست باید به گونه ای اجرا شود که در نهایت منجر به منافع یک کشور شود. در این مورد هم دشوار است که بتوان علت تمایل ایران به ایجاد نا آرامی در عراق را پیدا کرد زیرا شورشیان سنی هستند که می خواهند دولتی که با حمایت نیروهای ائتلافی روی کار آمده و عمدتا در دست شیعیان است، تخریب شود زیرا آنها متحدان طبیعی ایران به شمار می روند. 

این هفته ایران مطمئنا خواستار حضور اکثریت شیعه در رفراندوم قانون عراق است و هر چیزی غیر از این رخ دهد، در جهت منافع آنها نخواهد بود. همینطور که نباید ادعای سیاستمردان را همیشه عین واقعیت دانست، چیزی بیشتر از یک رگه حقیقت در اظهارات ایران به چشم می خورد که می گوید استقرار همسایه ای با ثبات خواسته آنهاست و آنها مایل به ایجاد دردسرهای بیشتری در عراق نیستند. 

دلیل اصلی حمله به عراق، تهدید فرضی سلاح های کشتار جمعی عراق بود که بعدها مشخص شد این ادعاها بر مبنای اطلاعات نادرست، بیان شده بودند و بلر می دانست هراس هایی که در مورد سیاست او برای حمله به عراق وجود داشت، بر پایه فرض های نادرست بنا شده بود. 

اکنون بار دیگر سیاستی نادرست در پشت سخنان بلر در مورد ایران به چشم می خورد، یکبار دیگر کشوری تهدید می شود، بار دیگر سلاح ها در میان هستند و یکبار دیگر سوال بزرگی در مورد صحت اطلاعات ارائه شده وجود دارد. بلر به جای دنبال کردن سیاست های پیشین خود، دور جدیدی از عملیات خود را آغاز کرده و اتهامات او تنش های موجود در منطقه را افزایش داده و به هراس های جهان اسلام مبنی بر اینکه غرب می خواهد خواسته های خود را بر خاورمیانه تحمیل کند و این کار را در صورت لزوم با زور انجام می دهد، دامن زده است. 

یکبار انجام چنین کاری علیه ایران، اشتباهی جدی در قضاوت غرب بود که به جنگی غیر مشروع منجر شد و اگر این کار برای دومین بار در مقابل ایران صورت گیرد. نشان دهنده بی مسئولیتی آنها در قبال واقعیت های ملموس در جهان خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین