آفتابنیوز : آفتاب: سومین نشست هم اندیشی اصحاب نشر با مسئولان مربوطه در وزارت فرهنگ و ارشاد شب گذشته چهارشنبه ۲۴ آبان در محل هتل انقلاب تهران برگزار شد.
علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد پس از بیان دغدغه ها و مشکلات تشکل های صنفی نشر در مورد شیوه های حمایتی این معاونت از ناشران گفت: برگزاری نمایشگاه های کتاب چه استانی چه تخصصی و چه حضور در نمایشگاه های خارج از کشور از جمله برنامه های حمایتی ما است.
به گفته وی برای سال جاری برگزاری ۲۴ نمایشگاه استانی پیش بینی شده که درحال برگزاری هستند.
وی با اشاره به دیدگاه برخی کتابفروشان مبنی بر آسیبی که این نمایشگاه های استانی به فروش آنها وارد می کند، یاد آور شد: تعطیلی این نمایشگاه ها امکان ندارد اما می پذیرم که باید برنامه ریزی بهتری برای برگزاری آنها انجام شود.
اسماعیلی همچنین در مورد اعتبار پایین بن های الکترونیک کتاب که در این نمایشگاه ها توزیع می شود، گفت: بودجه ما محدود است و ما هم در قالب آئین نامه هایی که رقم تخصیص این بن ها را برای ما مشخص می کند در این زمینه عمل می کنیم.
وی سپس از تشکیل کارگروهی برای بازنگری درآئین نامه های حوزه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد خبر داد و گفت: کلیه آئین نامه های مربوط به حوزه معاونت بازنگری می شود؛ آنهایی که دراختیار خود وزارت خانه بوده و هست تقریبا بازنگری شده و در مورد آئین نامه ها و ضوابطی که در حیطه اختیارات شورای عالی انقلاب فرهنگی است پیشنهاد بازنگری آنها به این شورا داده خواهد شد.
وی سپس در مورد سقف خرید کتاب از ناشران گفت: بر اساس قانون ما حداکثر اجازه داریم ۶ درصد کتاب های تولید شد ه را تحت حمایت مالی قرار دهیم؛ بر این اساس در سال گذشته حدود ۱۶ تا ۱۸ میلیارد تومان کتاب از ناشران خریداری کردیم اما امسال تاکنون که حدود ۸ ماه از سال گذشته است به دلیل مشکلات اعتباری ۶ میلیارد تومان توانسته ایم کتاب خریداری کنیم.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ابراز امیدواری کرد که این رقم تا پایان سال جاری به ۱۰ تا ۱۱ میلیارد تومان برسد.
وی همچنین در مورد مکانیزم انتخاب و خرید کتاب از ناشران تاکید کرد: ما دو شورای خرید کتاب داریم که براساس تصمیم گیریهای آنها خریدها انجام می شود؛ اعضای این شورا و نیز معیارهای انتخاب و خرید کتاب های ناشران هم مشخص است.
اسماعیلی همچنین در مورد توسعه نشر دیجیتال به ۳۲ میلیون کاربر فعال اینترنت درایران اشاره کرد و گفت: این تعداد تقریبا ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و باید سرمایه گذاری جدی در زمینه نشر کتابهای الکترونیکی صورت گیرد البته این به معنای کم اهمیت شمردن آثار مکتوب نیست.
وی همچنین در پاسخ به انتقاد ناشران از طولانی بودن روند صدور مجوز کتاب گفت: ما در این زمینه تابع ضوابط نشر هستیم که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و هیچ برخورد سلیقه ای با آثار ناشران نداریم اتفاقا عمل به این ضوابط برای پرهیز از اعمال سلیقه است البته تلاشها بر این است که فرایند صدور مجوز کتاب ر ا تسریع کنیم.
اسماعیلی همچنین با اشاره به مشکلات نبود بانک عامل برای نقد کردن بن های کتاب، گفت: بانک عامل ما تاکنون بانک صادرات بوده ولی درحال مطالعه برای تغییر بانک عامل هستیم قراردادی هم تنظیم و به مدیرعامل بانک عامل جدید ارسال شده است و امیدواریم به زودی این کار هم نهایی شود.
وی در ادامه با تایید مشکلات بخش توزیع کتاب گفت: درحال حاضر تنها یک موسسه پخش و توزیع کتاب به صورت گسترده در کشور فعالیت دارد در حالی که ما نیازمند موسسات متعدد در گسترش شبکه توزیع کتاب هستیم و از نظر دادن مجوز به فعالیت قانونی آنها مشکلی نداریم.
این مقام مسئول در وزارت ارشاد همچنین با تایید بدهکاری معاونت آموزش فرهنگی وزارت ارشاد به ناشران در خصوص خریدهایی که از آنها انجام داده است، گفت: از دو سه هفته پیش بدهی های وزارت ارشاد به ناشران در حال پرداخت است. درمورد ناشران خارجی هم واقعیت این است که به دلیل مشکلاتی که در انتقال ارز به خارج وجود دارد ما نمی توانیم به آسانی این تصویه حساب را انجام دهیم و الا مشکل خاصی از نظر اعتبارات نداریم.
اسماعیلی در مورد رسیدگی به پرونده های ناشران در هیات رسیدگی به تخلفات ناشران یاد آور شد: قانون به ما اجازه این کار را داده است که در استان تهران علی رغم اینکه هیات بدلی رسیدگی به تخلفات ناشران وجود ندارد هیات تجدید نظر این وظایف را انجام دهد و اقدامات موردنیاز در این خصوص انجام می شود و امور معطل نمانده است.
وی در ادامه این موضوع با بیان اینکه ۷۳ درصد از ناشران کشور د تهران فعالیت دارند، تشکیل کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران را در مرکز ضروری توصیف کرد.
وی همچنین از برنامه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای واگذاری بخشی تصدیگری ها به بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش مهر؛ اسماعیلی همچنین در خصوص پیشنهاد وزیر ارشاد مبنی بر لزوم تشکیبل شورای سیاست گذاری صنعت نشر یاد آور شد: ما شورای سیاست گذاری صنعت نشر را تشکیل خواهیم داد.