کد خبر: ۱۷۸۲۷۹
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۶
رییس انجمن روانپزشکان آذربایجان شرقی:

۹۵ درصد درمان اعتیاد از طریق روان درمانی است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر یونس ناب‌دل – استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز – در گفت‌وگو با ایسنا، در این رابطه افزود: با استفاده از دارو تنها می‌توان بیمار را سم‌زدایی کرد یا اینکه برای درمان افسردگی او از دارو استفاده کرد اما باید توجه داشت که با دارو نمی‌توان شخصیت فرد را عوض کرد و به کمبودهای او پاسخ داد.

وی ادامه داد: دارو تنها وابستگی جسمی فرد را حل می‌کند، اما آنچه که باعث می‌شود از فرد یک انسان جدید ساخته شود روان درمانی است.

به گفته وی، در حال حاضر در زمینه روان درمانی بسیار ضعیف هستیم که این نکته را می‌توان با یک نگاه در شهر مشاهده کرد. زیرا کلینیک‌های ترک اعتیاد بسیاری در شهر به کار درمان مشغولند که تنها به درمان دارویی می‌پردازند.

ناب‌دل با بیان اینکه ضعیف شخصیتی و نقص در مراحل رشد روانی زمینه‌های ابتلا به اعتیادند، افزود: اعتیاد و بیماری‌های روانی با یکدیگر رابطه‌ای دو طرفه داشته و همان‌گونه که بسیاری از معتادان به دلیل یک اختلال شخصیتی به اعتیاد روی می‌آورند بسیاری از معتادان دچار اختلالات روانی می‌شوند. مثلا یک نفر افسردگی داشته و برای خود درمانی به استفاده از مواد روی می‌آورد و یک نفر به دلیل اعتیاد دچار افسردگی می‌شود.

معتاد یک بیمار است
استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: معتاد یک بیمار است و مجازات و زندان حل این مشکل نیست زیرا معتاد قربانی شرایطی است که او را به این مسیر کشانده است.

به گفته وی، معتاد باید با سم‌زدایی درمان شده و از کمک‌های جامعه برخوردار شود تا بتواند خود را از این منجلاب بیرون بکشد.

ناب‌دل با تاکید بر اینکه اعتیاد کاملا درمان‌پذیر است، افزود: این باور که اعتیاد درمان ندارد کاملا اشتباه بوده و حتی کسانی که اعتیاد به هروئین داشته‌اند، درمان شده‌اند.

این روانپزشک در پایان اظهار کرد: معتاد باید بتواند پس از درمان شغل مناسب خود را پیدا کرده و بتواند در جامعه حضور پیدا کند. همچنین خانواده و جامعه باید او را بپذیرند و شرایط را برای آنها مساعد نگه دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین