آفتابنیوز :
برقراری دموکراسی از طریق جنگ سئوال : آیا شما با حمله نظامی آمريکا برای بر انداختن یک حکومت دیکتاتوری موافق هستید یا خیر؟
موافق: 35 در صد
مخالف: 55 در صد
سئوال : آیا تهديد نظامی آمريکا در فشار برای اصلاح يک رژيم موثر است يا خير؟
موثر است: 21 در صد
موثر نيست: 66 در صد
80 درصد از اعضاء حزب دموکرات معتقد بودند که تهديد نظامی ناموثر است. همزمان، 73 تا 76 درصد مخالف با حمله نظامی به کشورهایی از قبیل ایران، مصر،عربستان سعودی، پاکستان، روسیه، چین و برمه می باشند.
جنگ عراق
سئوال : آیا بر کناری حکومت دیکتاتوری عراق و برقراری دموکراسی به خودی خود دلیل متقاعد کننده ای برای جنگ با عراق بود یا خیر؟
بله: 19 در صد
خیر: 74 در صد
از کل افرادی که جواب مثبت دادند، 35 درصد از اعضاء حزب جمهوری خواه و 12 درصد از اعضاء حزب دموکرات بودند. از کل افرادی که جواب منفی دادند، 60 درصد جمهوری خواه و 86 درصد دموکرات بودند.
سئوال : آيا تجربه ارتش امریکا در عراق احساس بهتر يا بدتری را برای استفاده از نيروی نظامی برای پيشبرد دموکراسی در آينده به وجود آورده است؟
بهتر: 19 درصد
بدتر:72 درصد
57 درصد از نظر دهندگان با خروج ارتش آمريکا از عراق، پس از اعلام نتيجه رفراندوم قانون اساسی در23 مهر موافقت کردند.
مزايای دموکراسی
وجود هرچه بيشتر دموکراسی دنيای امن تری را در بر خواهد داشت. موافق: 26 در صد
دموکراسی منفعت داخلی برای اتباع کشور خواهد داشت، وليکن دنيا را امن تر نخواهد کرد.
موافق: 68 در صد
اتباع کشورهای دموکراتيک به احتمال کمتری از گروه های تروريستی حمايت خواهند کرد. موافق: 45 درصد
حاميان گروه های تروريستی به دلايل ايد ئولوژيکی به اين عمل دست می زنند و زندگی در يک جامعه دموکراتيک تاثيری بر اين ديدگاه نخواهد داشت.
موافق: 46 درصد
تشويق گسترش دموکراسی - تقدم سياست خارجی امريکا تحت هر نوع شرايطی، سياست خارجی آمريکا می بايست که مشوق شيوع دموکراسی بين ملل باشد.
موافق: 38 در صد
تحت هر نوع شرايطی، سياست خارجی آمريکا می بايست که محافظ منافع کشور باشد، حتی اگرلازمه رسيدن به اين هدف حمايت از دولت های غير دموکراتيک باشد. موافق: 54 در صد
48 درصد از نظردهندگان ترجيح می دهند که کشورها در راه دموکراسی قدم بردارند، حتی اگرحکومت های انتخاب شده مخالف سياست های آمريکا باشند. در اين رابطه، 54 درصد معتقدند که دولت آمريکا می بايست از انتخابات آزاد در عربستان سعودی پشتيبانی کند حتی اگر دولت انتخاب شده سياست خصمانه ای را بر عليه آمريکا اتخاذ کند. 36 درصد مخالف اين نظر بودند.
در عوض، اگرآزادی سياسی در يک کشور منجر به انتخاب رهبری با اعتقادات اسلامی تندرو و بنيادی شود 54 درصد مخالف پشتيبانی از دموکراسی در آن کشور می باشند.
در رابطه با حکومت پرويز مشرف در پاکستان: 40 درصد با فشار آمريکا برای برگزاری انتخابات آزاد موافقت نشان دادند و 43 درصد مخالفت.
همکاری با سازمان ملل
سئوال: در رابطه با گسترش دموکراسی آيا بهتر است که آمريکا به تنها يی عمل کند و يا با کمک سازمان ملل؟
به تنهايی: 25 درصد
با کمک سازمان ملل: 68 در صد
تاکيد بر حقوق بشر
سئوال: آيا موافق يا مخالف فشار ديپلماتيکی بر کشورهای ناقض حقوق بشر، از جمله شکايت رسمی به سازمان های بين الملل، با حمايت ديگر دولت ها می باشيد؟
موافق مخالف
برمه 71 درصد 22 درصد
چين 69 درصد 23 درصد
مصر 68 درصد 24 درصد
ايران 66 درصد 26 درصد
پاکستان 68 درصد 24 درصد
روسيه 70 درصد 23 درصد
عربستان سعودی 69 درصد 24 درصد
دموکراسی در آمريکا و جهان
سئوال: به مقياس صفر تا ده – صفر يعنی فقدان کامل دموکراسی و ده وجود کامل – دموکراسی در کشورهای جهان را چگونه ارزيابی می کنيد؟
کانادا 7.1
بريتانيا 6.8
سوئد 6.2
امريکا 6.2
مکزيک 4.6
هند 4.0
روسيه 3.6
ترکيه 3.6
مصر 3.5
افغانستان 2.6
عراق 2.3
پاکستان 2.3
عربستان سعودی 1.9
چين 1.9
ايران 1.7
آفتاب:مشاهده می گردد در زمینه اعمال فشار درخصوص حقوق بشر ،ایران کمترین تعداد موافق را دارد اما درباره وضعیت دموکراسی در پایین ترین رده قرار گرفته است.