کد خبر: ۱۷۹۳۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۸۴ - ۱۷:۱۲

تغییر جایگاه یک نهاد

آفتاب‌‌نیوز : ارتقاء جایگاه مجمع و حضور خاتمی در کنار هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در شورای عالی مرکز تحقیقات استراتژیک در نگاه ناظران نمی تواند تا حد یک اتفاق ساده یا به قول برخی تشخص دادن به چهره هایی باشد که روزگاری طلایه دار مقام های اجرایی کشور بوده اند. 

آنچه ارتقاء جایگاه مجمع را از حل اختلاف به نظارت بر عملکرد قوای سه گانه قابل تامل می کند، باور این واقعیت است که مجمع تشخیص مصلحت هرگز کانون بازنشستگان نبوده و نیست. 

به عبارت دیگر حضور چهره های قدیمی نظام سیاسی در مجمع نه از آن روست که به طرزی تشخص مسئولان سابق نظام رعایت شود، بلکه این حضور متکی بر تجربه ای است که هر یک از اعضا با لحاظ رویکرد ایدئولوژیک خود، در سالهای تصدی مسئولیت اجرایی کسب کرده اند. بنابراین تجربه ها به یکایک اعضای این نهاد آموخته است که میان آمال و واقعیت ها همیشه فاصله بوده و درمان مشکلات پیچیده اداره کشور با نسخه پیچی های خوش دلانه ممکن نیست. رویکرد معتدلانه در بررسی اختلاف های معمول میان مجلس و شورای نگهبان طی سالهای گذشته و حالا عهده داری مسئولیت نظارت بر عملکرد سه قوه متکی به همان واقع اندیشی است که الزام های مربوط به اداره نظام سیاسی در هزار توی مشکلات پدید آورده است. 

اعتدال در کلام و رفتار مجمع تشخیص مصلحت نظام از دو سو بر گردش امور تاثیر دارد: حفظ اصول اساسی و انعطاف پذیری عملگرایانه مقابل مشکلات و اختلاف هایی که می تواند نهادهای تصمیم گیر و مجری را دچار بن بست انتخاب کند.
بروز رفتار بالا تنها از نهادی مرکب از نخبگانی ممکن است که تجربه لازم را در آشتی میان اصول و واقعیت ها کسب کرده و قادر باشد. در بزنگاه های حساس به جای هرگونه تندروی یا انفعال، تصمیمی مطابق با مصلحت اتخاذ کند. 

حضور سید محمد خاتمی در شورای عالی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید دوباره ای است که این نهاد بر حفظ رویه اعتدال خود آن هم در اوضاع حساس کنونی دارد و می کوشد راه میانه ای را برای برون رفت از مشکلات پیش روی نظام سیاسی از جمله پرونده هسته ای در آژانس بین المللی انرژی هسته ای بگشاید. 

آرایش جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام گمان های مختلف را سبب شده است، حال باید دید در عمل کدام گمان به حقیقت نزدیک تر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۲۱:۲۱ - ۱۳۸۴/۰۷/۱۸
0
0
اميدورام حضضور آقاي خاتمي در كنار آقاي هاشمي و دكتر روحاني بتواند نظام را از بحران هاي جدي نجات دهد. سلام بر سه مرد بزرگ سياست ايران . درود
ناشناس
|
-
|
۰۱:۰۸ - ۱۳۸۴/۰۷/۱۹
0
0
خبر خوش و اميدواركننده اي بود...
ناشناس
|
-
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۸۴/۰۷/۱۹
0
0
حضور آقاي خاتمي باعث خواهد شد تا علاوه بر زيركي و مصلحت سنجي . محبوبيت مردمي هم به مجمع اضافه شود/ تصميم زيركانه اي است .
ناشناس
|
-
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۸۴/۰۷/۱۹
0
0
فرصت هاي بسيار سوخته و از دست رفته وديگر قابل بازيابي نيست . گذشت سالهاي سخت و پر تنش و پر التهاب علي رغم تما م فوايد و مزايايي كه براي ما در بر داشته غبار غم . اندوه . افسردگي . بيماري را بر چهره سه نسل خصوصا نسل جوان نشانده 0 مملكت از نظر اقتصادي يك ورشكسته نيمه ابرومنداست و از نظر اجتماعي و فرهنگي بيمار و از نظر سياسي هم ... 0 با اينهمه منابع سرشار . درامدهاي كلان و نيروي انساني هوشمند و كارامد تا كي بايستي در واپس ماندگي.... بسر برد؟! تا كي بايد از حق صاحبان اين مملكت زد و خرج ديگران كرد ؟! چرا ايين مهرورزي ايرانيان فقط شامل حال غير ميباشد و به خودشان چيزي نمي رسد ؟! مردم از جنگ ودعوا و بدبختي و گراني هاي غير قابل كنترل و نداري و دروغ هاي بزرگ و همه و همه خسته شدند ؟! ايا كسي هست كه معني خستگي روحي و جسمي اين مردم را درك كند ؟! چرا شادابي و نشاط و خوشبختي را از ما دريغ مي كنيد و همه را خرج كساني مي كنيد كه به زور جواب سلامتان را هم نميدهند ؟! اينهمه غريب نوازي چه سودي براي مردم داشته ؟!! ما هم دراين مملكت حقي داريم و بنا به حق مان خواهان يك زندگي ابرومند و سالم و شاد هستيم 0
قبل از اينكه فرصت ها تماماُ از دست برود فكري كنيد اب رفته به جوي باز نخواهد گشت و تنها چاره انست كه شما بزرگان قوم و زبدگان سياست چه سريعتر و بصورت اساسي راه چاره اي بيابيد 0 همه چيز بخاطر بي تجربگي و ندانم كاري و غرور كاذب بصورت افسارگسيخته در حال فنا شدن است و جمع اوري دوباره ان برابر است با سالها سختي رنج و محنت 0
مردم ديگر طاقت گذراندن سالها قصور وتقصيرهاي شما و تحمل سختي ها و ناملايمات ناخواسته را ندارند 0 براي يكبار هم كه شده بدور از رقابت هاي سياسي خود را در جايگاه مردم قرار داده و به ان فكر كنيد 0
به اميد موفقيت روزافزون شما و سربلندي ايران
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین