کد خبر: ۱۷۹۶۲۷
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۸
معاون وزیر نفت اعلام کرد:

آخرین وضعیت محاسبه گازبهای خانگی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جواد اوجی در یک نشست خبری درباره آخرین وضعیت تولید و عرضه گاز طبیعی در کشور گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید گاز ترش و شیرین ایران به بیش از ۶۵۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته که این میزان گاز توسط ۱۳ پالایشگاه فراورش و به استان های مختلف کشور توزیع می شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه در حال حاضر وسعت شبکه انتقال گاز ایران به بیش از ۳۴ هزار کیلومتر افزایش یافته است، از راه اندازی ۶۹ تاسیسات تقویت فشار گاز خبر داد و افزود: همچنین تاکنون بیش از ۲۴۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع گازرسانی شهری و روستایی در شکور در مدار بهره برداری قرار گرفته است

معاون وزیر نفت، تعداد کل مشترکان گاز ایران را ۱۹ میلیون نفر عنوان کرد و افزود: هم اکنون ۶۷ میلیون نفر در کشور از نعمت گاز طبیعی بهره مند بوده، ضمن آنکه تاکنون ۵۰ هزار واحد صنعتی و ۱۰۵ نیروگاه به شبکه گاز متصل شده اند.

این مقام مسئول با اشاره به بهره مندی ۹۵ دصد جمعیت خانوار شهری و ۵۵ درصد خانوار روستایی از نعمت گاز طبیعی بیان کرد: در سه سال گذشته گازرسانی به صنایع عمده کشور با افزایش قابل توجهی همراه بوده به طوری که از ابتدای سال جاری تاکنون به طور متوسط روزانه بیش از ۹۱ میلیون مترمکعب گاز به صنایع عمده تحویل داده شده است.

وی همچنین با اعلام اینکه در حال حاضر به طور متوسط روزانه ۱۹ میلیون مترمکعب گاز به جایگاه های CNGتحویل داده می شود، تاکید کرد: همزمان با ورود فصل زمستان و کاهش دمای هوا در اکثر استان‌های کشور متوسط مصرف روزانه گاز ۷۵ تا ۸۰ درصد افزایش می یابد.

ثبت رکوردهای جدید مصرف گاز در ایران

وی از ثبت یک رکورد جدید در مصرف گاز طبیعی از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و یادآور شد: در روزهای اخیر متوسط مصرف گاز کل کشور به ۴۸۰ میلیون مترمکعب و مصرف گاز خانگی به حدود ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.

اوجی با اعلام اینکه پیش بینی می شود تا زمستان امسال متوسط مصرف گاز کل کشور به ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد، گفت: اضافه شدن ۱.۴ میلیون مشترک جدید و گازرسانی به ۱۱ هزار واحد صنعتی، ۶ نیروگاه جدید، افزایش تعداد جایگاه های CNGاز مهمترین دلایل رشد مصرف گاز در سالجاری است.

معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه هم اکنون متوسط مصرف گاز در ایران چهار برابر متوسط جهانی و حدود ۱۸ برابر کشور ژاپن است، تصریح کرد: همچنین هم اکنون سرانه مصرف گاز هر ایرانی ۱۰ برابر مردم کشورهای اروپایی است.

این عضو هیئت مدیره شرکت گاز با تاکید بر اینکه در زمستان ها مصرف روزانه گاز ایران معادل کل کشورهای عضو اتحادیه اروپا است، خواستار صرفه جویی مردم در مصرف این حامل انرژی شد و اظهار داشت: قرار دادن دمای رفاه منازل مسکونی و تجاری در محدوده ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد منجربه کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مصرف گاز کشور می شود.

هر مترمکعب گاز صادراتی ۱۵۰۰ تومان شد

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه هم اکنون قیمت هر مترمکعب گاز در کشور حدود ۷۰ تومان محاسبه می شود، بیان کرد: این در حالی است که در شرایط فعلی با احتساب ارز غیر مرجع ایران هر مترمکعب گاز خود را به ترکیه با قیمت ۱۵۰۰ تومان صادر می کند.

وی با یادآوری اینکه تعرفه محاسبه گاز زمستانی در سال ۹۱ تغییر نکرده و تا پایان سال جاری بهای گاز مشترکان افزایش نمی یابد، تصریح کرد: در حال حاضر کشور به چهار اقلیم آب و هوایی تقسیم بندی شده که در اقلیم یک به عنوان سردترین شرایط آب و هوایی اگر مشترکان ماهانه تا سقف ۳۰۰ مترمکعب گاز مصرف کنند، گاز بهای هر مترمکعب گاز مصرفی این دسته از مشترکان با قیمت ۳۰ تومان و چنانچه بیش از ۵۰۰ مترمکعب در ماه مصرف کنند، با قیمت ۷۰ تومان محاسبه می شود.

گازبهای مشترکان خانگی تصاعدی محاسبه نمی‌شود

اوجی با اشاره به این موضوع که گاز بهای مشترکان خانگی به هیچ وجه به صورت تصاعدی محاسبه نمی‌شود، یادآور شد: گاز بهای مشترکان به صورت پله‌کانی و مطابق با اقلیم های آب و هوایی محاسبه می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه تا دو سال آینده ظرفیت تولید گاز ایران ۲ تا ۲.۵ برابر افزایش می یابد، از افزایش تولید گاز به ۱.۲ تا ۱.۴ میلیارد مترمکعب تا سال ۹۳ خبر داد و افزود: همچنین میزان تزریق گاز به مخازن نفت از روزانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب فعلی به ۲۵۰ میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.

ذخیره سازی ۶ میلیارد لیتر سوخت مایع

وی با اشاره به برگزاری جلسات سوخت زمستانی از ذخیره سازی بیش از ۶ میلیارد لیتر سوخت مایع در مخازن نیروگاه ها و صنایع خبر داد و گفت: همچنین درآستانه زمستان تولید گاز در برخی از پالایشگاه ها همچون پالایشگاه بید بلند یک، فجر جم و پارس جنوبی افزایش یافته است.

به گزارش مهر؛ مدیرعامل شرکت ملی گاز در پایان با یادآوری اینکه افزایش قیمت گاز در صنایع منجربه بهینه سازی و اصلاح مصرف انرژی در کارخانجات و صنایع عمده کشور شده است، خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت گاز صنایع از ۱۲ به ۷۰ تومان اتلاف مصرف انرژی در این واحدهای صنعتی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین