آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله سیداحمد خاتمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در زمان طاغوت، روشنفکری به معنای ایستادگی در برابر نظام ستمگر، آزادی ستیز، استقلالستیز و دینستیز رژیم پهلوی بود ولی امروز در سایه مجاهدت مردم، نظام اسلامی شکل گرفته است و رفتار جنبش دانشجویی باید رفتاری ناصحانه باشد، یعنی اینکه نقاط قوت نظام جمهوری اسلامی را ببیند و آن را تقویت کند و در کنار آن، نقاط ضعف هم دیده شود و به شیوه سازنده آنرا نقد کند.
وی، بهرهگیری از چنین روشی را موجب زنده، شاداب، پویا و مردمی بودن جنبش دانشجویی دانست و افزود: جنبش دانشجویی نباید به گونهای عمل کند که مردم خود را جدا از آن ببینند. بر این اساس است که ساز مخالفخوانی دائم، نه منش جنبش دانشجویی است نه به معنای پویایی جنبش دانشجویی به حساب میآید.
این عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه "پوست انداختن جنبش دانشجویی به معنی تغییر برخی بینشها و روشهای گذشته است"، خاطرنشان کرد: دانشجو در حقیقت شخصیتی فرهیخته، با نشاط و با ذهنی پویا و مستقل است و نباید عدهای انحصارطلب که تشنه قدرت هستند این جنبش را به نفع خود مصادره کنند و برای نشستن بر مسند قدرت از این جنبش استفاده ابزاری کنند.
خاتمی با بیان اینکه "حضور جنبش دانشجویی در جامعه به معنای بیداری دانشجویان و حضور بانشاط در صحنه سیاسی و فرهنگی جامعه است و این یک ضرورت محسوب میشود"، گفت: بر این اساس است که نمیتوان دانشگاه را از سیاست جدا دید و نباید اینگونه نیز تصور کرد. جنبش دانشجویی باید با منش سیاسی متناسب با خود و به صورت پویا و مردمی در کنار مردم در راستای دفاع از آرمانها و ارزشها عمل کند.
باید در این مملکت ، فرهنگ پیشنهادات و انتقادات سازنده را به
همه مسئولین و تمامی اقشار مختلف مردم ، رواج داده ، چون در این صورت است که با پیشنهادات مختلف و انتقادات مختلف ، و شوراها ، بهترین راهکارها و بهترین نظریه ها ، انتخاب میشوند .
حرف حق زدن ، نشانه دشمنی و مخالفت نیست .
یا کسی هیچی نظر نمی ده و یا شما نظرات رو چاپ نمی کنید و
یا هردو .
ایکاش نظرات را چاپ کنید و آقایان بخوانند و با پیشنهادات و انتقادات سازنده ، به طور منطقی و اصولی و خداپسندانه ، برخورد کنند.