کد خبر: ۱۸۰۵۹
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۸۴ - ۱۲:۰۰

پاکستان تقاضای کمک فوری کرد

آفتاب‌‌نیوز : مقامات می گويند 11 هزار نفر از قربانيان در شهر مظفرآباد مرکز بخش پاکستانی کشمير جان باخته اند. بسياری از قربانيان کودکان مدارس بوده اند که درست در ساعت شروع درس زلزله مدارس آنها را تخريب کرده است.

 مشرف به بی بی سی گفت پاکستان به اقلام دارويی، چادر، پتو نياز دارد. به گفته وی برای دسترسی به مناطقی که در اثر رانش گل و لای و سقوط صخره ها ارتباط آنها با جهان خارج قطع شده، به پشتيانی وسيع هوايی از طريق هلی کوپتر نياز است.

آمريکا که پايگاه بزرگی در کشور همسايه افغانستان دارد بلافاصله پيشنهاد کمک داده و گفته است که 8 هلی کوپتر نظامی در اختيار پاکستان می گذارد.

آمريکا می گويد يک ژنرال ارتش را مسئول هماهنگی با مقامات پاکستان و تصميم گيری برای کمک های بيشتر تدارکاتی کرده است.
 
کشورهای مختلف از افغانستان تا اسرائيل برای کمک به پاکستان ابراز آمادگی کرده اند. هند نيز که خود از آسيب زلزله در امان نمانده است برای کمک به زلزله زدگان پاکستانی اظهار تمايل کرده است. 
مشرف از هند به دليل پيشنهاد اعطای اما کمک تشکر کرد اما گفت هنوز در اين مورد حساسيت هايی وجود دارد.

در همين حال چندين کشور جهان برای ارسال کمک اضطراری به مناطق آسيب ديده اعلام آمادگی کرده اند.

بريتانيا، ژاپن، چين و ترکيه از جمله کشورهايی هستند که گروههايی به پاکستان اعزام کرده اند.

بر اساس گزارش تلويزيون ايران دو فروند هواپيمای اين کشور حامل اقلام ضروری برای آسيب ديدگان بزودی رهسپار پاکستان خواهد شد.

روسيه و مالزی نيز گفته اند که تيمهايی از اين کشورها به پاکستان اعزام خواهد شد.

کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد، ضکن ابراز تاسف از اين حادثه گفته است سازمان ملل متحد گروهی را برای هماهنگی کمکهای امدادی به آسيب ديدگان به منطقه اعزام کرده است.

اتحاديه اروپا نيز روز شنبه اعلام کرد که اين اتحاديه آماده است در صورت نياز گروهای امداد در پاکستان پول مورد نظر را در اختيار آنها قرار دهد.  

مقامات نظامی پاکستان گفته اند دست کم 19 هزار نفر در زلزله پرقدرت روز شنبه (8 اکتبر) که بخشهايی از اين کشور و همچنين شمال هند و افغانستان را لرزاند، جان باخته اند.

پيشتر ژنرال شوکت سلطان، سخنگوی ارتش پاکستان گفت که بسياری از قربانيان در کشمير تحت کنترل پاکستان که به مرکز زلزله نزديک بوده است، جان خود را از دست داده اند.

اين مقام نظامی پاکستان تعداد مجروحان اين حادثه را در حال حاضر دست کم 40 هزار نفر عنوان کرد.

اين زمين لرزه شش و هفت دهم ريشتری که مرکز آن در هشتاد کيلومتری شمال شرقی اسلام آباد بوده است، چندين روستا را ويران کرد.

شهر بالکوت در شمال غرب استان سرحد پاکستان تقريبا به طور کامل ويران شده است.

خبرنگار بی بی سی که به اين شهر رسيده است می گويد تنها کمکی که به مردم می رسد پرتاب گاه و بيگاه آذوقه از طريق هواست. 

مقامات هند تا کنون مرگ 600 نفر را در کشمير تحت کنترل هند تاييد کرده اند. اما انتظار می رود که تعداد قربانيان بيشتر باشد.

لرزه های اين زلزله که در ساعت سه و پنجاه دقيقه به وقت گرينويچ رخ داد تا کابل، پايتخت افغانستان و دهلی نو، پايتخت هند نيز حس شد و چندين پس لرزه نيز در پی آن اتفاق افتاد.

رئيس پليس ايالت سرحد شمال غرب به خبرگزاری فرانسه گفت بيش از 1700 نفر فقط در همين ايالت کشته شده اند.

يک مقام محلی در شهر مظفرآباد، مرکز کشمير تحت کنترل پاکستان به گزارشگر بی بی سی گفت که در اين منطقه جسد 250 قربانی يافته شده و بيم آن می رود که بيش از 2000 نفر کشته شده باشند.

ريزش کوه و ويرانی ناشی از زمين لرزه همه جاده های ارتباطی به مظفرآباد را مسدود کرده و خطوط برق و تلفن اين شهر نيز قطع شده است.

دست کم 200 سرباز پاکستانی در زمره کشته شدگان در اين منطقه هستند. 
 
بر اساس گزارشها، دو کودک زير ده سال در منطقه سرخ رود شهر جلال آباد، در شرق افغانستان بر اثر زلزله جان باخته اند.

اين زمين لرزه که بيشترين بخشهای افغانستان از جمله مرکز، شمال و شمال شرق اين کشور را تکان داد حدود ده خانه مسکونی را نيز در اين کشور ويران کرده است.

گزارشها از ولايت ننگرهار حاکيست که شماری از حيوانات در ناحيه های چپرهار و شينوار در اين ولايت زير آوار مانده و تلف شده اند.

تکان های شديد زمين لرزه در بيشتر نقاط کابل، پايتخت هم احساس شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین