کد خبر: ۱۸۰۹۸۰
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۸

بیل مکانیکی‌ها یک مرد باستانی در مسجد سلیمان یافتند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با هدف جلوگیری از تعرض هرچه بیشتر و اطلاع رسانی به سازمان میراث فرهنگی کشور برای نجات بخشی این محوطه باستانی به CHN گفت: «تپه باستانی کلگه زرین یکی از مهم‌ترین محوطه‌های تاریخی خوزستان است که توسط باستان‌شناسانی مثل گریشمن و سرافراز مشاهده شده اما در نهایت توسط علی اکبر سرفراز در سال ۱۳۵۲ کاوش شد.

«مجتبی گهستونی» افزود: این تپه که به واسطه غنی بودنش به گاوطلایی (کلگه زرین) معروف است به شماره ۱۷۰۸ در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و از شمال و جنوب تپه در محاصره مغازه‌ها و خانه‌هایی است که به صورت غییر مجاز ساخته شده‌اند.

وی بیان کرد: «همچنین در غرب محوطه هم جاده آسفالته‌ای قرار دارد که تعرض جدید ماشین آلات شهرداری در آن موقعیت قرار گرفته است. در شرق تپه ساختمانی به نام بنگله ۱۲۵ قرار دارد که منزل دکتر یانگ یکی از نخستین پزشکان مناطق نفت خیز بود و در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی این ساختمان را به موزه مردم شناسی مسجدسلیمان تبدیل کرده است.»

گهستونی اظهار داشت: «روی تپه هم دکل برقی فشار قوی قرار دارد که تاکنون برای انتقال آن هیچ اقدام دیگری صورت نگرفته است.»

دبیر انجمن تاریانا در خصوص سرنوشت تندیس سنگی بالا تنه یک مرد باستانی گفت: «با تعریض جاده غرب تپه کلگه زرین، تندیس یک مرد با موها و ریش مجهد نمایان شد که با توجه به پرس و جوهای انجام شده احتمالا متعلق به دوره الیمایی است که عوامل یگان حفاظت میراث فرهنگی پس از کسب اطلاع از این تعرض با حضور در کلگه زرین مانع از ادامه کار شدند و سپس به تندیس را با خود به اداره میراث فرهنگی شهرستان انتقال دادند.»

گهستونی با اشاره به اینکه از سالیان گذشته در جنوب مسجدسلیمان و روی محوطه کلگه زرین ساخت و سازهای بیشماری صورت گرفته و سازمان میراث فرهنگی چندان نتوانسته برای جلوگیری از این ساخت و سازها اقدام نماید درخواست کرد که این محوطه نیاز فوری به تعیین حریم و نجات بخشی اضطراری دارد.

علی‌اکبر سرافراز در سال ۱۳۵۲ هنگام خاک‌برداری از تپه کلگه زرین بقایای دیوارهای قدیمی که با سنگ و ملات و گچ ساخته شده بود را نمایان گردید. نقوشی که در هنگام عملیات حفاری پیدا شده گاوی را نشان می‌دهد که عقابی آن را به طرف مذبح یا قربانگاه هدایت می‌کند و در کنار مذبح فردی به همراه کودکی قرار دارد.

سرافراز در خصوص اهمیت این تپه پیش تر گفته بود: نقوش به دست آمده از تپه کلگه زرین جلوه ای مطلوب از هنر معماری زمان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین