آفتابنیوز : مصطفی معین، وزیر سابق علوم و تحقیقات و فناوری و کاندیدای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دیدار با اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران خود را يكي از نزديكترين همفكران خاتمي در دولت عنوان كرد و آن را توفيقي براي خود دانست و گفت: اما دوم خرداد 76 را با 27 خرداد 84 نبايد يكي دانست، چون معناي آن ايستايي جامعه است.
معين در ادامه اين جلسه به مساله سازمانهاي غيردولتي (NGO)ها، بررسي راههاي تعامل بين آنها با حاكميت و شهروندان پرداخت و اظهار داشت: كساني كه NGOها را منشاء ورود دشمن ميدانند، دچار ناآگاهي نسبت به اين مقوله مدرن و ضرورت براي جامعه جديد هستند.
اين كانديداي انتخابات رياستجمهوري با انتقاد از ديدگاهي كه NGOها را تهديد فرض ميكند، تصريح كرد: سازمانهاي غيردولتي و غيرسياسي در چهارچوب توسعه كشور حركت ميكنند و هر زمان كه براي آنها قوانين مترقي وضع شده، آثار مثبتي را به همراه داشتهاند.
معين با مردودخواندن رويكردهايي كه در پي دولتيكردن نهادهاي مدني و صنفي هستند، تصريح كرد: اگر دولت بخواهد كارهايي را كه اين نهادها انجام ميدهند بر عهده گيرد، بايد چندين برابر آن وقت و منابع مالي صرف كند و نتيجه كار هم معمولا به لحاظ كيفي ضعيفتر از نتايج علمي و كاربردي نهادهاي مدني ارزيابي شده است.
وي يكي ديگر از كاركردهاي NGOها را ترميم گسست بين نخبگان، جامعه و دولت، مردم و حاكميت، نهادهاي علمي و اجرايي و اجتماعي و مشاركت موثر جامعه و نخبگان در تصميم سازيها و تصميمگيريها خواند و تاكيد كرد: تقويت NGOها را قطعا در برنامههايم با اولويت بالا اعلام خواهم كرد.
معين با بيان اين كه مبناي برنامههايش، سرمايهگذاري روي انسان از طريق آموزش و پرورش و آموزش عالي و توسعه علمي و فرهنگي است، اظهار داشت: خواست يك بينش این است که مردم بيسواد و ناآگاه باشند تا مطالبات كمتري داشته باشند و حكومت كردن بر آنها آسان شود و بينش ديگري كه من به آن معتقدم به دنبال حكومت بر اساس تعامل با شهرونداني آگاه و عالم است؛ شهرونداني كه پيگير حقوق خود هستند و دولت و حاكميت نيز بايد در برابرشان پاسخگو باشد.
دکتر معین در این دیدار ارايه نظريات و پيشنهادهاي سازمانهاي غيردولتي به كميتههاي مشورتي و برنامهريزي ستادهاي انتخاباتياش را خواستار شد.