کد خبر: ۱۸۱۳۱۵
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۱ - ۰۰:۲۵

سوء تغذیه، عامل مرگ ۵۴ درصد کودکان

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وب دا: مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد سوء تغذیه عامل مرگ ۵۴ درصد کودکان است.

مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: کودکان ایرانی به شدت با کمبود ریزمغذی‌هایی مانند آهن، روی، ویتامین A‌و D مواجه هستند که مشکل اضافه وزن و سوءتغذیه را نیز باید به آن افزود.

دكتر علی اکبر سیاری افزود: کمبود روی در ۱۸.۷ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه وجود دارد که بالاترین میزان آن در منطقه جنوب و جنوب شرق کشور بوده که به ۶۸ درصد می‌رسد.

وی ادامه داد: کم خونی در کودکان ۶ ساله حدود ۱۳.۲ درصد است که بدترین وضعیت در جنوب و جنوب شرق کشور در حدود ۵۳.۴ درصد متغیر است. همچنین کمبود آهن برای کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه ۳۳درصد و در کودکان ۶ ساله ۲۶ درصد است.

دکتر سیاری در تعریف سلامت برخورداری همگانی بین گروه‌های آسیب پذیر مانند کودکان از رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی توصیف کرد و گفت: فقر و محرومیت، گرسنگی، بیکاری، فساد و تورم، بیسوادی، عقب ماندگی، محرومیت از خدمات بهداشتی و درمانی، ناامنی باعث بروز بیماری‌های نوپدید مانند ایدز و عفونتها شده است که نیازمند عزم بین‌المللی و سرمایه‌گذاری ملی در توسعه دسترسی مردم به این خدمات است.

این فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد:‌ مراقبت از مادران و کودکان را طی سه دهه در کشور ارتقاء داده‌ایم و روی برنامه‌های مراقبت تغذیه‌ای رشد و تکامل کودکان به ویژه روی فقر، گرسنگی و سوء تغذیه کودکان توجه کرده‌ایم.

دکتر سیاری سوء‌تغذیه کودکان را عامل ۵۴ درصد مرگ کودکان دانست و گفت: اولین مطالعه کشوری بر روی تغذیه کودکان در سال ۷۴ نشان داد که ۱۵.۵ درصد کودکان زیر ۵ سال دچار کمبود وزن متوسط و شدید بوده و ۶.۸ درصد آنها دچار کوتاهی قد هستند. این آمار بیشترین درصد را در سیستان و بلوچستان با ۲۷.۷ درصد نشان داده است.

وی ادامه داد: در مطالعه دیگری که در سال ۸۹ انجام شده است شاخص کمبود وزن و کوتاهی قد به ترتیب به ۹.۴ و ۸.۷ درصد رسیده است و در سیستان و بلوچستان به ۲۳ درصد کاهش یافته است.

مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این آمارها نشانگر بی‌عدالتی تغذیه‌ای در کشور است و طبق شاخص‌هایی که در سازمان بهداشت جهانی از نظر وضعیت تغذیه‌ کودکان کشور ما اعلام کرده شیوع پایین سوء تغذیه را شاهد هستیم.

این متخصص کودکان تصریح کرد: متأسفانه از ۱۳۲ میلیون کودکی که سالانه در دنیا متولد می‌شود ۱۰ میلیون نفر در سال اول تولد فوت می‌کند. در کشور ما سالانه یک میلیون و ۴۰۰هزار نوزاد متولد می‌شود که ۲۳.۵ درصد آنها در بیمارستانها بستری شده و حدود ۱۰درصد با وزن کم متولد می‌شوند.

دکتر سیاری گفت: کمبود وزن در خانواده‌های فقیر، کم سواد و محروم از لحاظ بهداشتی و درمانی بیشتر است. حدود ۲۱هزار نوزاد در سال در کشور فوت می‌کند که آخرین گزارش مرگ نوزادان ۱۵ نفر در یک هزار تولد زنده گزارش شده است.

وی گفت: مرگ کودکان زیر یک سال کشور ۱۸ در یک هزار تولد زنده است که متوسط جهانی این شاخص ۴۹ است. در کشور ما حدود ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال و یک میلیون و ۸۰۰ هزار کودک ۶ تا ۱۸ سال زندگی می‌کند و تقریباً یک سوم جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهد. شاخص مرگ کودکان در ایران نسبت به کشورهای جهان سوم خوب است اما در مقایسه با کشورهای توسعه یافته خیلی عقب هستیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین