کد خبر: ۱۸۱۸۳۲
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۲

عامل یک سوم سرطان‌ها در ایران: باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمد دهقان در نشست علنی امروز (یکشنبه ۳ دی ماه) مجلس شورای اسلامی به عنوان طرح سؤال از وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به توضیحات صادق خلیلیان اظهار داشت: آنچه که توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان انجام می شود بسیار کندتر و عقب تر از خطرات باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی است.

نماینده مردم چناران و طرقبه در ادامه افزود: برای روشن شدن وضعیت به اسناد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همایش هایی که در خصوص بیماری ها برگزار شده رجوع کنیم متوجه می شویم که متأسفانه در کشور ما به اندازه تلاش هایی که برای تولید محصولات کشاورزی انجام می شود برای امنیت غذایی برنامه ریزی و اهتمام وجود ندارد.

وی با بیان اینکه باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی بیش از حد مجاز است، تصریح کرد: آزمایشاتی که انجام شده و همچنین تعداد مبتلایان به سرطان طبق آمار رسمی وزارت بهداشت بیانگر این است که یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسئول سلامت مردم است.

دهقان اضافه کرد: یک متولی مسلط که تمام اختیارات لازم را داشته و اهتمام لازم را نیز داشته باشد برای تأمین امنیت غذایی وجود دارد البته طبق قانون ۱۳۴۶ هم وزارت جهاد کشاورزی و هم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول این کار هستند اما متفرق هستند و هر یک از این وزارتخانه ها بخشی از وظایف را بر دوش دیگری قرار می دهد.

وی در ادامه افزود: محصولات کشاورزی برای تداوم زندگی و حیات و نشاط کشت و تولید می شود اما محصولاتی که باید عامل سلامتی مردم باشد در اثر وجود بیش از حد مجاز باقیمانده سموم، کودهای شیمیایی و فلزات سنگین مردم را به سرطان و سایر بیماری ها مبتلا می کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس تأکید کرد: نظر رسمی کارشناسان این است که وضعیت محصولات کشاورزی از نظر میزان باقیمانده سموم، کودهای شیمیایی و فلزات سنگین نگران کننده است و متأسفانه کشورمان رتبه اول سرطان معده را در دنیا دارد و وزارت بهداشت رسماً اعلام کرده است که در آینده تعداد مبتلایان به سرطان برابر خواهد شد که یک سوم آن مربوط به محصولات کشاورزی است.

این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه اقداماتی برای کاهش باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در کشور انجام شده است، گفت: این اقدامات کافی نیست و سرعت بیماری سرطان که اغلب هم در کودکان را در معرض خطر قرار می دهد بسیار سرعت بیشتری نسبت به اقدامات انجام شده دارد.

دهقان با اشاره به این که باید از سال ۱۳۴۶ اقداماتی در رابطه با کاهش باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی انجام می شد، گفت: متاسفانه به دلیل این که وزارتخانه های جهادکشاورزی و بهداشت و درمان سازوکار دقیقی ندارند محصولات مرجوعی آلوده و صادر شده دوباره بین مردم توزیع می شود و این وضعیت باید هر چه زودتر متوقف شود.

وی در ادامه افزود: اگروزارت جهادکشاورزی با مشکلات قانونی در این زمینه مواجه است باید لایحه ای را به مجلس بیاورد و در غیر این صورت باید از قانون مربوط به سال ۱۳۴۶ که وزارت جهادکشاورزی را موظف به معدوم سازی محصولات کاشورزی ناسالم کرده پیروی کند.

نماینده مردم چناران و طرقبه با بیان این که در این زمینه سوالی از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دارد اظهار داشت: بخش مهمی از این مسئولیت بر عهده این وزارتخانه است اما متاسفانه تاکنون اقدام اساسی برای جلوگیری از توزیع ومصرف محصولات کشاورزی ناسالم انجام نداده است.

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان این که در قانون برنامه پنجم وزارت جهادکشاوری موظف شده کالای سالم را در اختیار مردم قرار دهد گفت: در پاراگراف دوم بند (و) ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم توسعه وزارت جهادکشاورزی موظف به فرهنگ سازی و ارائه آموزش های لازم و فراهم کردن زمینه استفاده مجاز از سموم و کودهای شیمیایی شده است اما متاسفانه شاهد هستیم که به صورت بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی استفاده می شود و در سایه نبود نظارت مردم نیز این محصولات را مصرف می کنند.

دهقان با تاکید بر ضرورت تولید محصولات ارگانیک و سالم در کشور و دسترسی مردم به این محصولات اظهار داشت: در حال حاضر در بخشی از اراضی کشاورزی از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نمی شود. اما این محصولات باید گواهی سلامت دریافت کنند و در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی مرجوع شدن محصولات غذایی و کشاورزی ناسالم از خارج کشور را موجب ضربه زدن به مسائل تجاری ایران دانست و تصریح کرد: زمانی که محصولات کشاورزی و غذایی به دلیل ناسالم بودن به کشور وارد می کردند موجب سلب اعنماد مشتریان بین المللی می شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم اضافه کرد: وزیر جهادکشاورزی اذعان می کند که محصولات کشاورزی بیولوژیک و ارگانیک در کشور تولید می شود اما باید وی مشخص کند که به طور دقیق چه زمانی این محصولات در دسترس مردم قرار می گیرد.

دهقان عنوان کرد: اگر محصولات کشاورزی و غذایی سالم باشد و حتی قیمتی بالاتر داشته باشد مردم حاضر هستند برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها و سرطان آنها خریداری و مصرف کنند البته به شرطی که مردم از وجود این محصولات مطلع باشند.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه کلینیک های گیاه پزشکی در تماام شهرستان ها اظهار داشت: وجود این کلینیک ها موجود می شود مردم با آزمایش محصولات کشاورزی و غذایی از سالم یا ناسالم بودن این محصلات اطمینان حاصل کنند.

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان این که باید زمان دقیق تکمیل پروژه مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماری های گیاهی مشخص شود، گفت: هر چند که اذعان دارم وزیر جهادکشاورزی اقدامات خوبی را در این زمینه آغاز کرده، اما در توضیحات خود پاسخ های روشنی در این زمینه ها ارائه نداد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
عامل اصلی این موضوع عدم حس مسئولیت پذیری کشاورزان است چرا که با وجود آموزشهای لازم و اطلاع از مخاطرات این موضوع، همچنان با بروز کوچکترین آفتی از انواع سموم شیمیایی قوی و با ماندگاری بالا استفاده می کنند. شخصا با یک کشاورز اهل اراک در این مورد همصحبت شدم که پس از کلی ناله و شکوه از وضعیت قیمت کود و سهمیه بندی آب و کج بودن زمین و .... فرمایش کرد که ما مجبوریم با این کار سایر زیانها را جبران کنیم! تفسیرش می شود: به خاطر عدم زیان خودمان، بقیه مردم از این سموم سرطان بگیرند و خلاص
اصغر سمیعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
با سلام
من دانشجوی دکترای گیاهپزشکی هستم و چندین سال تجربه کار در بخش اجرا را نیز دارم.مدتهاست که همه در مورد سونامی سرطان در ایران صحبت می کنند ولی هیچ کس کاری انجام نمی دهد.باقیمانده سموم و کودها در محصولات کشاورزی بعنوان یکی از عوامل اصلی مطرح هستند ولی هیچ مرکزی در کشور وجود ندارد که بصورت تخصصی این مساله رو کنترل وگواهی نماید و از همه مهمتر با این وضعیت اقتصادی کشاورزان که چاره ای هم بجز استفاده از سم و کود ندارند این مساله همچنان قربانی خواهد گرفت.
پيام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
بايد كشاورزي ارگانيك گسترش يابد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
1
خداوکیلی قدیم نامی از سرطان ویا بیماری مشکوک ،که مثلا فلان طرف به این دلیل فوت کرده یادمان نمی آید، اما از زمانی که مواد شیمیایی زندگی را تحت تاثیر قرارداده، این بیماری بی انصاف به هرجا که بتواند ضربه هولناک می زند،به نظر می آید درقدیم برطبق مقالات وپژوهشهایی که شده است،استفاده از کودهای غیر از شیمیایی، که البته درقدیم کودشیمیایی جایی درزندگی ما نداشت، این بیماری هم گمنام بود ویالااقل مثل حالا این قدر افراد را قلع وقمع نمی کرد. التماس دعا
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
دوست عزیز من خودم دانشجوی ترم 7 مهندسی کشاورزی هستم محض اطلاع شما و سایر دوستان
1-در مورد استفاده از سموم در برخی از شهرها مانند تربت جام (که خربزه معروفی دارد)کشاورزان به جای انکه سم را با اب مخلوط و سپس سم پاشی کنند خربزه را در سم غوطه ور میکنن میدونی چرا؟ چون با هر مبارزه ای باز هم محصولش افت میزنه اون هم به خاطر کیفیت سم در ایران
2-در مورد کود های شیمیایی تمام مهندسین کشاورزی کشاورزان را توصیه به استفاده از کود های حیوانی و کودهای سالمی مانند ورمی کمپوست میکنند ولی وقتی کشاورز با استفاده از همین کودهم دچار کمبود کود و هم ضرر مالی میشود ان هم کشاورزی که تنها منبع درامدش محصولش است توقع داری بیاد از کود سالم که هم به بافت خاکش در طولانی مدت و هم به محصولش فایده میرسونه ولی کاملا اون رو دچار ورشکستگی مالی میکنه استفاده کنه؟
3 - در تمام کشورهای پیشرفته ابتدا به کیفیت وسالم بودن محصول که به وسیله ی بر چسب هایی مشخص میشود اهمیت میدهند ولی متاسفانه در ایران ...
4-در این اوضاع اقتصادی که تمام سود محصولات کشاورزی به جیب دلالان میره و کشاورز ها به زور وام دارند زندگی میکنن و دولت هم هیچ حمایتی از محصول سالم نمیکنه چه توقعی از کشاورز داری؟
و در نهایت همه ی مشکلات سرطان زا(امواج ماهواره ای و دخانیات و هوای الوده و ... ) تو این مملکت حل شده مونده همین یک محصول کشاورزی که اونم رو میندازین گردن کشاورز ؟
سوزن بان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
برادر ارجمند من با نفر اول بیشتر موافقم به دلایل زیر:
1. فرموده اید کشاورز به دلیل کیفیت بد سم ایرانی خربزه را در سم غوطه ور می کند ولی نفرموده اید پاسخگوی مردمی که این سموم را مصرف می کنند و دچار بیماری می شوند چه کسی است.
2. آیا چون کشاورز تنها منبع درآمدش محصولش است مجاز است به دلایل مالی و اینکه استفاده از کود سالم صرفه اقتصادی ندارد به جان سایرین آسیب بزند؟
3. درست است که خیلی عوامل دیگر در بروز سرطان موثرند ولی با حل این مورد که مربوط به استفاده بی رویه از سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی است یکی از علل شیوع این بیماری در جامعه از میان می رود. آیا این دستاورد کمی است؟
در نهایت از جنابعالی به عنوان یک فرد تحصیل کرده انتظار می رود به جای تعصب صنفی، سعی در حل مشکل مصرف بی رویه کود و سم کرده و به کشاورزان نیز آموزش دهید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
0
0
نهادهای مسئولی مثل وزارتخانه های بهداشت و کشاورزی و... اینها چرا نظارت ندارند؟ چرا پیگیری نمی شود؟ هر چند یکبار یک نفر پیدا میشود و این مشکل بسیار مهم و ریشه ای را که دارد تیشه به ریشه سلامت دراز مدت و کوتاه مدت مردم ایران می زند، یک اشارة مّا یی بهش می کند و درمی گذرد و درمی گذرند و حتی همان را هم کسی که باید پاسخگوی جان مردم باشد، نمی شنود و یا صرف نمی کند که بشنود. من اصلاً مانده ام که این وزارت های عریض و طویل اصلاً فلسفه وجودیشان را اینها که سمت می پذیرند چه فرض کرده اند؟!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین