آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: غلامعلی دهقان -عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه - در گفتوگویی با آفتابنیوز به تحلیل انتخابات آتی ریاستجمهوری پرداخت.
دهقان در اهمیت انتخابات ریاستجمهوری گفت: طبق اصل 113 قانون اساسی، ریاستجمهوری فرد شماره دو کشور محسوب میشود. بنابراین این جایگاه رکین بیش از گذشته به گزینهای وزین نیاز دارد تا بتواند شایستگی این جایگاه را داشته باشد.
وی در ادامه افزود: نگاهی به تجربه 8 ساله دو دولت نهم و دهم نشان میدهد شخصیتی باید در مقام ریاستجمهوری قرار گیرد که از انباشت تجربه سیاسی بالایی برخوردار باشد تا بتواند در شرایط حساس بهترین تصمیات را اخذ و از تصمیمات شتابزده و عجولانه بپرهیزد. علاوه بر این وی میبایست سابقه حضور در مدیریت کلان کشور را داشته تا در مقام ریاستجمهوری هم بتواند اشراف کافی بر مسائل روز کشور داشته باشد.
این فعال سیاسی در ادامه خاطرنشان کرد: تحولات پس از انتخابات ریاستجمهوری که با طرح شایعه تقلب حوادث ناخوشایندی را به وجود آورد سبب شکاف میان معتدلین عرصه سیاسی کشور هم گردید. از اینروز بیش از گذشته در راس قوه جریه شخصیتی لازم هست حضور داشته باشد که برآیند تعامل جناحهای وفادار به انقلاب و نظام باشد تا بتواند از تشدید شکافها و تضادها جلوگیری کند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه درباره دیدگاه حزب متبوعش در انتخابات آتی ریاستجمهوری گفت: اعضای شورای مرکزی این حزب خود را فرزندان انقلاب دانسته و طی سالیان پس از انقلاب از مسئولان و مدیران این نظام بودند و همچنان خود را خدمتگزار آن دانسته و نسبت به سرنوشت نظام و انقلاب حساس هستند. بنابراین مشارکت فعال را در انتخابات آتی برخود فرض میدانند.
وی در پاسخ به این سئوال که کدام شخصیت گزینه این حزب در انتخابات آینده خواهد بود، تصریح کرد: هنوز تا موعود انتخابات چند ماهی باقی مانده است اما قطعاً حزب اعتدال و توسعه به دنبال گزینهای وزین برای جایگاه رکین ریاستجمهوری است. گزینهای که عقلانیت سیاسی را سرلوحه کار خود قرار داده و برآیند تعامل جناحهای وفادار به انقلاب و نظام باشد.
دهقان در پایان گفت: حضور گزینهای از جریان میانه در انتخابات ریاستجمهوری آینده دور از انتظار نیست.
1- ایمان به خداوند و خدمت به خلق او ( هم از نظر نیت ، عمل و گفتار ) .
2- کنار گذاشتن منیت ها ، تکبرها ، غرورهای کاذب ، تک محوری ها و کمک گرفتن از شوراها و مشورت ها ( باتوجه به سوره شورا ) ، که بهترین راهکارهای اصولی و بهترین فکرها انتخاب میشوند.
3- اینکه حزب من و یا گروه من را کنار گذاشتن و اینکه همه باید ما شویم و هر حزبی هم که پیروز می شود ، از تمامی حزبهای دیگر برای کمک و خدمت به مردم همکاری بگیرد .
4- آزادی ، شفافیت و صداقت در تمامی رسانه ها ، که باعث
می شود آمار اختلاس ها ، دزدیهای از بیت المال ، احتکارها ،
رانت خواری ها و قاچاق مواد مخدر و خیلی ازمنکرات دیگر
خیلی کمتر شود ، چون همه مواظب یکدیگر هستند و رسانه های مسئول آنهارا چاپ می کنند .
5- توجه 100% به اهداف اولیه انقلاب ، اعم از خودکفایی در
کشاورزی ( که آبروی هر کشور پیشرفته ای است ) ، دامداری ، صنعت و تولیدات داخلی ملی
6- تهران را از مرکزیت درآورده و رفاه و امکانات را بیشتر به روستاهای کوچک و شهرهای کوچک اختصاص بدهند ، تا جمعیت از نظر شغلی و امکانات ، در سرتاسر ایران پخش شوند و طوری شود که از تهران و شهرهای بزرگ به روستاهای آباد و پرکار و شهرهای کوچک و زیبا پناه ببریم و
نه اینکه برعکس آن .
با قی موارد را هم ، دیگر هموطنان عزیزم ، می توانند نظر بدهند .
ایشان هم فردی میانه رو است و هم در عرصه بین الملل شناخته شده.
من هم با آقای روحانی کاملا موافقم .
ایشان می توانند در میان همه سیاسیون وفادار به نظام اجماع ایجاد کنند .
اصولگراها حرمت شکنی هایی نسبت به مراجع تقلید و بزرگان نظام و انقلاب کردند که بسیار بی سابقه بود.
و اصلاح طلبان هم مخصوصا در مجلس ششم علاوه بر همین حرمت شکنی ها ، چشم امیدی که به بیگانگان و دشمنان خارجی نظام داشتند، رفتارهای منزجر کننده تری به نمایش گذاشتند.
اگر جریان میانه رو کاندیدی معرفی نکند بسیاری از مردم به هیچکدام از این دو جریان رای نخواهند داد.
البته من تقسیم بندی ای به نام میانه رو را قبول ندارم .
لفظ "میانه رو" بار معنایی مناسبی ندارد .
چون انگار کسی که تندرو خوانده می شود باید بیشتر به آرمانهای نظام پایبند باشد ، حال آنکه در این 4 سال اخیر دیدیم که چنین نیست. اگر منظور از میانه رو شخصیت هایی چون آیت الله هاشمی و آقای ناطق یا آقای دکتر روحانی هست بهتر است بگوییم "خط اصیل انقلاب" نه میانه رو !
فقط آقاي خاتمي که هم وجهه داخلي غني دارد و هم وجهه خارجي مقبول و خوبي دارند . امثال آقاي روحاني در هيئت دولت استفاده شوند مفيد خواهند بود.