آفتابنیوز : آفتاب: محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز جمعه ۸ دی ماه، حدود یک ساعت میهمان برنامه تلویزیونی ورزش و مردم بود و درباره مسائل مرتبط با مطبوعات ورزشی و نحوه پوشش رویدادهای این حوزه سخن گفت.
محمدزاده در ابتدا با بیان اینکه به همان اندازه که ورزش در جامعه مهم است، مطبوعات ورزشی هم اهمیت دارند، گفت: در حال حاضر ۱۹ روزنامه ورزشی مجوز انتشار دارند که از این میان ۱۲ روزنامه فعال است.
به گفته متولی مطبوعات کشور همچنین ۲۹ هفته نامه، ۱۳ دو هفته نامه، ۲۳ ماهنامه، ۲ دو ماهنامه، ۱۸ فصل نامه و ۶ دو فصل نامه در حوزه ورزش در کشور منتشر میشوند و در مجموع ۱۱۴ نشریه ورزشی فعالیت دارند.
وی همچنین به فعالیت چندین خبرگزاری و پایگاه اطلاعرسانی تخصصی در حوزه ورزش اشاره کرد و گفت: در ۲ سال گذشته که بنده در خدمت عزیزان رسانه بودهام برای توسعه کیفی و تهذیب رسانه اقدامات جدی صورت گرفته است که این مسئله در حوزه مطبوعات ورزشی هم نمود یافته است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد صدور مجوز ۳۴ نشریه تخصصی حوزه ورزش را در طی ۲ سال گذشته گامی در جهت اجرای سیاست کلی این معاونت با عنوان توسعه کیفی و تهذیب رسانه عنوان کرد و چند عنوان از نشریات را برشمرد.
محمدزاده خلاء نشریه تخصصی برای فدراسیون فوتبال ایران را هم در سالهای گذشته یادآور شد و گفت: همه فدراسیونهای فوتبال جهان برای خود نشریه تخصصی دارند و تنها فدراسیون فوتبال ایران بود که چنین نشریهای نداشت که خوشبختانه چندی پیش مجوز نشریه تخصصی این فدراسیون هم صادر شد.
وی همچنین با رد این انتقاد که وی و دیگر دست اندرکاران این حوزه به نسبت مطبوعات سیاسی و اقتصادی، اهمیت کمتری به مطبوعات ورزشی میدهند، یادآور شد: توسعه کیفی متضمن توسعه کمی است و ما فعلا در این جهت حرکت میکنیم. امیدوارم با افزایش مطبوعات ورزشی آسیبهای آنها هم بررسی و توسط خود اهالی مطبوعات برطرف شود.
محمدزاده نبود نظارت پیش از چاپ را یکی از افتخارات قانون مطبوعات دانست و گفت: البته بعد از چاپ مطبوعات، دستگاههای نظارتی مهمی هستند که روی مطبوعات به صورت روزانه نظارت میکنند.
وی ادامه داد: در وزارت ارشاد هم هیئت نظارت بر مطبوعات هم به صورت مستمر تشکیل جلسه میدهد و احکام آن ممکن است به تذکر یا مواردی دیگر منتهی شود.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در عین حال برگزاری ۶ دوره جشنواره فصلی مطبوعات را یکی از اقدامات حمایتی معاونت مطبوعاتی از نشریات کشور دانست و بر تداوم این برنامه تاکید کرد.
به گزارش مهر، محمدزاده سپس با اشاره به مولفههای ذاتی ورزش یادآور شد: طبیعت ورزش، هیجان و نشاط است و برای انتقال آن در روزنامهها حتما استفاده ازعکسهای بزرگ با رنگهای شاداب و با نشاط و تیترهای درشت لازم است اما استفاده از عناوینی مانند "ژنرال، سلطان، جادوگر، شهرآورد، شوالیه و امثالهم" در مطبوعات ورزشی موجب انتقال حس خشونت به تماشاگران و علاقه مندان رشتههای ورزشی است.
وی تاکید کرد: نمیتوان انتظار داشت نوجوان ۱۶ سالهای که در استادیوم مدام این الفاظ را میشنود، هنگام خروج از استادیوم شیشه اتوبوسها را نشکند و از خود خشونت به جامعه منتقل نکند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد بار دیگر یادآور شد: استفاده از تیترها و عکسهای بزرگ در مطبوعات ورزشی که اسباب جذابیت آنهاست، مشکلی ندارد و ما هم با این درشت نماییها مخالفتی نداریم.
در ادامه این برنامه، علی خلیفه دبیر گروه ورزشی خبرگزاری فارس که به صورت تلفنی مهمان برنامه ورزش و مردم شده بود ضمن قدردانی از محمدزاده در حل مشکل اقدام گروه خبری ۱۴ نفره ایران به لندن برای پوشش المپیک ۲۰۱۲ و دیگر مسابقات ورزشی، نکاتی را در مورد نقدپذیری مسئولان حوزههای مختلف در زمان مواجهه با خبرنگاران یادآور شد.
محمدزاده در این مورد گفت: ما در حوزه مطبوعات و کلا رسانهها هیچ وقت به توسعه نمیرسیم مگر اینکه همه به هم کمک کنیم؛ من مسئول باید در زمان شنیدن نقد تحمل کنم و من خبرنگار هم باید حریم نقد را رعایت کنم. هیئت نظارت و دادگاه و قاضی مربوطه هم باید سعه صدرشان را بالا ببرند.
معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد تاکید کرد: بدترین رسانههای داخلی ما قابل اعتمادتر از رسانههای خارجی هستند.
وی همچنین در پاسخ به سئوال خلیفه در مورد اجرای ماده ۳۸ قانون مطبوعات که موضوع محوری آن ذکر منبع خبر است، گفت: بخش ذکر منبع خبر در قانون مطبوعات نارسا بود و از این رو ما چندی پیش آیین نامه جدیدی ابلاغ کردیم مبنی بر اینکه منابع اخبار باید مشخص باشد. اما برخی از این اقدام ما به آیین نامه سوء تعبیر کردند و فکر میکردند ما به دنبال این هستیم که بفهمیم خبرنگار کجاها میرود و از چه کسی خبر میگیرد.
محمدزاده ادامه داد: متاسفانه اجرای این آیین نامه با شکایت خبرگزاری فارس فعلا متوقف شده است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در مورد برنامههای این معاونت برای صدور کارت خبرنگاری برای فعالیت خبری در میادین ورزشی با ذکر مثالی گفت: در المپیک اخیر که صدور کارت خبرنگاری از سوی مسئولان مربوطه انجام نشده بود و نزدیک بود اعزام خبرنگاران منتقی شود بنده ورود پیدا کردم و مشکل اعزام عزیزان خبرنگار حل شد. البته خود فدراسیونها ممکن است کارتهای داخلی برای خبرنگاران صادر کنند که منطبق با یک طبقه بندی خاص باشد. این مسئله خارج از حیطه اختیارات ماست و ما نمیتوانیم در این موضوع ورود پیدا کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سئوال بهرام شفیع مجری برنامه ورزش و مردم در خصوص مشکلات کاغذ مطبوعات ورزشی با یادآوری توضیحات دو شب خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، تاکید کرد: در حال حاضر ما هیچ کمبود کاغذی در کشور نداریم و انبارها پر از کاغذ است و قیمت کاغذ هم سیر نزولی دارد.
محمدزاده همچنین تمرکز آگهیهای دولتی و توزیع عادلانه آنها را میان مطبوعات از جمله مطبوعات ورزشی را یکی دیگر از اقدامات معاونت متبوعش برای کاستن از مشکلات این حوزه برشمرد و یادآور شد: بخشی از مشکلات مطبوعات هم در حیطه اختیارات ما نیست ولی سعی میکنیم با تدبیر برای رفع آنها با دستگاههای ذیربط همکاری کنیم.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سئوال مجید کوهستانی سردبیر روزنامه ورزشی گل که به صورت تلفنی مهمان برنامه ورزش و مردم شده بود، در این خصوص که برخی متولیان مطبوعات کمتر از روزنامههای سیاسی به مطبوعات ورزشی توجه دارند و به همین جهت در دادن یارانه کاغذ تضییعهایی صورت میگیرد، گفت: من قبول ندارم که به مطبوعات ورزشی کمتر توجه میشود به همان اندازه که نشریات سیاسی و اقتصادی برای ما اهمیت دارند نشریات ورزشی هم جایگاه خودشان را دارند.
وی همچنین حمایت معاونت متبوعش را از هرگونه اقدامی برای ایجاد تشکلهای صنفی در حوزه مطبوعات ورزشی اعلام کرد و در عین حال گفت: شرط ما برای این حمایت آن است که دوستان عزیز در عرصه مطبوعات ورزشی، نگاه صنفی به این حوزه داشته باشند و الا همیشه میتوان بیانیه و مانیفست داد.
محمدزاده همچنین در میانه این برنامه و زمانی که شفیع از او پرسید که آیا تا به حال به موزه رفته است، تاکید کرد: بله و جهت اطلاع شما هم بگویم همین الان درگیر راه اندازی موزه مطبوعات هستیم و انشاءالله همین روزها افتتاح میشود.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد همچنین با بیان اینکه نگاه ما بیشتر به مطبوعات خصوصی است تا دولتی، یادآور شد: الان وضعیت مطبوعات خصوصی بهتر از مطبوعات دولتی است.
وی همچنین با اشاره به روند رو به تضاید تاسیس پایگاههای مجازی و اینترنتی در همه حوزهها از جمله ورزش، گفت: فضای مجازی، مجاز نیست بلکه یک واقعیت است و پیش بینیهایی که شرکتهای فعال در حوزه نشر الکترونیک انجام داده اند، حاکی از این است که تا سال ۲۰۲۰ دیگر نشریه مکتوبی وجود نخواهد داشت.
همچنین به گفته محمدزاده میانگین مصرف جهانی کاغذ در فاصله سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ به طور متوسط ۳۰ تا ۳۳ درصد کاهش داشته این در حالیست که در همین فاصله در ایران مصرف کاغذ ۳۰ درصد رشد داشته است.
وجهه خوبي براي فوتبال ما ندارد ،متاسفانه مطالب ما درج نشد
ولي خوشحاليم كه معاون محترم وزارت ارشاد به اين موضوع
واقف شدند.