کد خبر: ۱۸۲۴۷
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۸۴ - ۱۰:۳۷

ركود اقتصادي در كشور حاكم شده است

آفتاب‌‌نیوز : وي اظهارداشت: در دهه 70 بانك‌‏ها وارد مبادلات بورس اوراق بهادار شده و سهام عرضه شده و فروش نرفته را جمع كردند و در دفعات بعد، شركت‌‏هاي سرمايه‌‏گذاري بانكي بودند كه اين امر را انجام داده و در ايجاد تعادل نقش داشتند. 

كدخدايي افزود: در يك سال اخير، شركت‌‏هاي سرمايه‌‏گذاري بانكي نقش موثر كمتري در بازار داشتند كه از دلايل اين امر مي‌‏توان به كمبود نقدينگي، شرايط بازار، تغيير مقررات و جابه‌‏جايي مديريت شورا از رييس كل بانك مركزي به وزير اقتصاد اشاره كرد ؛ البته همه اين دلايل با احتمالات و ضرايب مختلف قابل بحث است. 

وي, با اشاره به كمك‌‏هاي سيستم بانكي به بورس گفت: بانك‌‏ها به دو صورت كمك مستقيم به بازار و امدادهاي غيرمستقيم مي‌‏توانند به بورس كمك كنند, بانك‌‏ها مستقيماً به شركت‌‏هاي بورسي وام مي‌‏دهند و باعث رونق آنها شده و پشتوانه مالي آنها ‏شوند و در روش ديگر، بانك‌‏ها به طور غيرمستقيم به اين شركت‌‏ها كمك ‏كنند كه آن هم از طريق اعطاي وام به مردم است كه اين مردم نيز با استفاده از اين وام‌‏ها به خريد سهام مي‌‏پردازند. 

وي ادامه داد: البته در شرايط فعلي هر دو اين كمك‌‏ها با محدوديت روبه‌‏رو است و بانك‌‏ها در مبادلات سهام (مستقيم و غيرمستقيم ) مبادرت نمي‌‏ورزند ؛ اما با فراخوان اخير، بانك‌‏ها از طريق شركت‌‏هاي سرمايه‌‏گذاري بانكي مجدداً وارد چرخه بازار سهام شده و سهام عرضه شده بيش از تقاضا را جمع مي‌‏كنند و جلوي افت شاخص‌‏ها را خواهند گرفت. 

كدخدايي, با اشاره به گفته برخي نمايندگان مجلس و چهره‌‏هاي اقتصادي مبني بر اين‌‏كه بانك‌‏ها نبايد وارد بنگاه‌‏داري شوند و در شكل حاد آن، بنگاه را در اختيار بگيرند، گفت: بانك‌‏ها اصولاً بايد در حيطه وظايف خود فعاليت كنند و ورود مستقيم آنها به بازار سرمايه با در اختيار گرفتن سهام شركت‌‏هاي بورسي، نوعي بنگاه‌‏داري تلقي شده كه اين امر، موجب دور شدن آنها از حيطه وظايفشان خواهد شد. 

وي اظهار كرد: اگر در در دهه هفتاد، ورود سيستم بانكي به بازار سهام جواب داد علت آن، اين بود كه اقتصاد ما در آن دوران، يك اقتصاد در رونق بود و با يك حجم عظيمي از ريال و ارز تزريقي در اقتصاد روبرو بوديم كه اين امر، خود‌‏به‌‏خود يك رشد تورمي و بادآورده را براي قيمت سهام به دنبال داشت, اين رشد را اقتصاد به عمل آورد نه خود شركت‌‏ها. 

كدخدايي، با عنوان اين مطلب كه در حال حاضر در شرايط ركود اقتصادي هستيم، گفت: مشكلات فعلي بازار سرمايه بيش از آن‌‏كه ناشي از مسايل شركت‌‏ها و مشكلات دروني بازار باشد, از اقتصاد ملي ما منشاء گرفته است. 

وي، حجم بالاي واردات، افزايش قيمت نفت و اشباع قيمتي برخي بازارها را علت قرار گرفتن اقتصاد فعلي در اين وضعيت عنوان كرد و ادامه داد: بخش‌‏هايي از اقتصاد فعلي ما از لحاظ كشش قيمتي به اشباع رسيده است و جايي براي افزايش قيمت ندارد و بازارها يكي پس از ديگري، در شرايطي قرار گرفته‌‏اند كه ديگر رشد قيمتي نخواهند داشت و اين امر به بازار سهام نيز سرايت كرده است. 

كدخدايي, همچنين حجم واردات را نيز به عنوان يك ركود خزنده، عامل وارد شدن آسيب‌‏هايي به بازار سرمايه دانست و افزود: با واردات زياد، صنايع داخلي با مشكل مواجه شده و عدم فروش توليدات آنها موجب بروز مشكلات مالي براي آنها شده و كاهش درآمد، افت قيمت سهام اين شركت‌‏ها را به دنبال داشته است. 

وي, علت ديگر اين امر را قيمت نفت عنوان كرد و گفت: قيمت نفت، تبعات منفي بسياري براي اقتصاد ما به دنبال دارد كه مصداق بارز اين امر، بحران سال 75 به دليل كاهش قيمت نفت و مشكل كنوني بازار به دليل افزايش قيمت نفت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین