کد خبر: ۱۸۲۵۳۵
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۶

"خون‌های‌آلوده" هنوز هم قربانی ‌می‌گیرد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نشریه آسمان در شماره اخیر خود سراغ قوی‌دل رفته و گفت و گویی درباره کانون هموفیلی‌ها و پرونده قدیمی مربوط به آنها داشته است که بخش هایی سخنان قوی‌دل را در می خوانید:

قوی‌دل درباره کشاکش‌هایی که درباره کانون هموفیلی‌ها وجود دارد گفت: تقریباً از سال ۱۳۸۷ حساسیت‌هایی در مورد فعالیت کانون به وجود آمد که تا کنون ادامه دارد. مبنای آن هم پیگیری‌های انجمن در احقاق حق برخی بیماران هموفیلی است که با فاکتورهای خونی ناسالم آلوده شده‌اند. تاکنون با همکاری وکلا احقاق حق از بیماران آسیب‌دیده شده است، ۱۴۴ بار وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون در مورد این موضوع محکوم و ملزم به عذرخواهی از بیماران نیز شده‌اند اما نهادهای دولتی با استناد به اینکه کانون تأثیر منفی روی افکار عمومی دارد، از ما خواسته تا موضوع را رها کنیم و دیگر پیگیر موضوع نباشیم. در نهایت، با وجودی که من در انتخابات پایان سال ۸۷ به عنوان مدیرعامل کانون انتخاب شدم وزارت کشور در نامه‌ای اعلام کرد که این موضوع را قبول ندارد و حاضر به ثبت نتیجه انتخابات نیست. این ماجرا تا سال ۹۰ ادامه داشت تا اینکه به خاطر متهم شدن دو نفر از مسئولان عالی‌رتبه وزارت بهداشت فشارها روی کانون زیاد و پس از القاهایی که به برخی اعضای انجمن شد انتخاباتی با مشکلات قانونی برگزار و پس از جلوگیری از حضور من در انتخابات مدیرعامل دیگری برای کانون انتخاب شد اما در نهایت پس از پیگیری قضایی انتخابات جدید باطل شد و به استناد انتخابات سال ۸۷ من مدیرعامل کانون هموفیلی ایران باقی ماندم اما در هر حال این مداخله نهادهای دولتی در انتخابات یک سازمان مردم نهاد بی‌سابقه است .

وی درباره پرونده نیز گفت: متأسفانه درچند سال اخیر شرکت فرانسوی واردکننده فرآورده‌های خونی آلوده به ایران، از سوی یک شرکت دیگر خریداری شد. شرکت فرانسوی «مریو» مسئولیت خود را در مورد خون‌های آلوده که موجب مرگ بیش از ۲۵۰ بیمار هموفیلی شد، پذیرفته بود اما حالا شرکت جدید این مسئولیت را نمی‌پذیرد و بدهی مالی و حقوقی شرکتی را که خریداری کرده نمی‌پذیرد. این در حالی است که وزارت بهداشت ایران رابطه زیادی با شرکت جدید دارد و پاسخ قانع‌کننده‌ای به درخواست‌های کانون برای تجدیدنظر در این رابطه نمی‌دهد.

قوی‌دل درباره پرونده هموفیلی‌ها گفت که «تاکنون ۱۴۵۵ پرونده به نتیجه رسیده و دیه پرداخت شده و فقط عذرخواهی از این بیماران باقی مانده است. اما نزدیک به حدود ۶۰۰ پرونده بلاتکلیف هم داریم. در این مدت از بیش از ۲۰۰ بیمار که به ایدز مبتلا شدند کمتر از ۳۰ نفر زنده مانده‌اند. از میان بیماران مبتلا به هپاتیت C نیز اغلب زنده‌اند اما متأسفانه در آبان‌ماه ۳ نفر از آنها فوت کردند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین