آفتابنیوز : آفتاب: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: ۹۰ درصد کشت زعفران در ایران است و چیزی حدود ۷.۵ درصد در یونان، ۲.۵ درصد در مراکش، ۲.۳ درصد در کشمیر و ۳.۲ درصد در ایتالیا است.
سیدنصیر سیدمحمدی عصر امروز در مدیران جهاد کشاورزی استان گلستان اظهار داشت: سطح زیرکشت زعفران در کل جهان ۷۸ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۷۰ هزار هکتار در کشور کشت میشود و سهم گلستان از این حیث ۶۲ هکتار است که تلاش داریم تا افق ۱۴۰۴ توسعه کشت زعفران را به ۲۵۰ هکتار برسانیم.
عملکرد زعفران در گلستان هشت کیلوگرم است
وی با بیان اینکه ۰.۳ تن زعفران در گلستان تولید میشود تصریح کرد: عملکرد زعفران در جهان چهار کیلوگرم است که در ایران ۳.۷ کیلوگرم و در استان گلستان شش کیلوگرم الی هشت کیلوگرم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بهرهوری بالای زعفران را در مقایسه با سایر محصولات، مزیتی مهم خواند و افزود: اشتغال روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنان، پایین بودن هزینههای حمل و نقل، توان ارزآوری بالا و درآمدزایی، توسعه منابع نفتی را از مهمترین مزایای کشت زعفران عنوان کرد.
تا سال ۱۳۹۴ بنا داریم تا ۱۲۰ هکتار کشت زعفران را توسعه دهیم سیدمحمدی با اشاره به چشمانداز توسعه کشت زعفران بیان داشت: تا سال ۱۳۹۴ بنا داریم تا ۱۲۰ هکتار کشت زعفران را توسعه دهیم که این میزان تا سال ۱۴۰۴، ۲۵۰ هکتار پیشبینی شده است.
وی یادآور شد: افزایش تولید زعفران خشک ۷۲۰ کیلوگرم و ایجاد شغل مولد و پایدار ۸۱۰ نفر روز در هکتار است که در سال معادل ۲۵۰ نفر اشتغالزایی دارد.
برنامه داریم تا براساس اصول عملی برای کشت زعفران کار شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان داشت: برنامه داریم تا براساس اصول عملی برای کشت زعفران کار شود هرچند با توجه به محدویتهایی که کشور در توسعه کشت زعفران دارد شاید تصور شود که این رقم تولید قابل توجه نیست اما کشت زعفران را عمدتا در منطقه وامنان شهرستان آزادشهر، نرماب و کاشیدار پیشبینی کردهایم.
به گزارش فارس،سیدمحمدی اظهار داشت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر اساس برنامههایی بر عدم توسعه کشت زعفران در استانهای دیگر است که باید نسبت به اصلاح این دیدگاه کمک کنیم چرا که شرایط ویژهای وجود دارد که امکان توسعه کشت این محصول در سایر استانها فراهم است که البته این موضوع اکنون به طور رسمی مطرح نیست.
ندانم کاری های بسیاری از مسئولین ، همراه با
خودبزرگ بینی ها و تکبرها و منیت ها ، بیشتر مردمش باید با فقر و نداری ، دست و پنجه نرم کنند و عده قلیلی هم از سیری بترکند و اینها را ، نه خداوند خوشش می آید و نه بنده های خدا .