آفتابنیوز : به گزارش اين روزنامه دولت بوش كه در دوره اول فعاليتش به دليل رويكرد گستاخانهاش مورد نقد قرار ميگرفت با پيوستن به تلاشهاي بينالمللي براي دور نگه داشتن سلاحهاي هستهيي از كره و موضوع هستهيي ايران بهبود روابط با اروپا و تعديل رويكرد تندروانهاش در برابر سازمان ملل و دادگاه جنايات بينالمللي زمينه را دائما تغيير داده است.
اين گزارش ادامه داد: چهار سال قبل كالين پاول، وزير امور خارجه آمريكا و تيمش در همه موضوعات سياست خارجي با سياستمداران جنگ طلب دولت آمريكا روبرو ميشدند و اغلب نيز مجبور به عقب نشيني ميشدند. اكنون كاندوليزا رايس، جانشين وي، تقريبا همان موضع را اتخاذ كرده و تقريبا هميشه پيروز ميشود.
اين گزارش به نقل از استوارت پاتريك كه در اداره برنامهريزي سياسي پاول خدمت ميكرد نوشت: رايس به طور واضح سعي ميكند برخي از اهداف پاول را به انجام برساند. يك مقام ارشد سابق وزارت خارجه آمريكا در اين باره گفت: اين سياست پاول بدون پاول است.
در قسمتي از اين گزارش آمده است: وزارت خارجه دوره پاول خواهان نوعي از برخورد با كره شمالي بود كه ميتوانست به معامله ماه پيش منجر شود. اما سياستمداران جنگ طلبي كه سياست آمريكا را در دوره اول رياست جمهوري بوش در سلطه داشتند، اميدوار بودند كه بتوانند بدون دادن امتياز با پيونگ يانگ توافق كنند آنها به مقامات وزارت خارجه آمريكا اجازه تماس اندكي با كره شمالي ميدادند.
اين گزارش ادامه داد: پاول بر سر موضوع هستهيي ايران به سوي وادار كردن مقامات آمريكايي به همكاري با كشورهاي اروپايي حركت كرد. او از كاخ سفيد مجوز فعاليت در اين مسير را يافت اما با مخالفتهاي ديگران در دولت بوش روبرو شد كه معتقد بودند اروپاييان موضعي بسيار آشتي جويانه در برابر تهران دارند و تلاشهاي آنها راه به جايي نميبرد. در ماه مارس رايس يك قدم تكميلي بسيار مهم را در اين جهت برداشت. او حمايت مقامات دولت آمريكا از تلاشهاي انگليس، فرانسه و آلمان براي برخورد با ايران را اعلام كرد.
اين گزارش در پايان به نقل از مقامات دولت بوش نوشت كه سياستهاي آمريكا با توجه به رخدادهاي جهان تغيير كرده است. برخي تحليلگران كه نامي از آنها برده نشده گفتهاند كه تلاشهاي رايس براي گسترش تبليغات ارتقاي دموكراسي بوش در خاورميانه با سياست نئومحافظهكاران همانند است.