آفتابنیوز : 
ونزوئلا در نشست اوايل ماه جاری شورای حكام به قطعنامه پيشنهادی اروپاييان در شورای حكام عليه ايران رای منفی داد و اين رای به همراه رای ممتنع ۱۲كشور ديگر عضو شورای حكام مانع اجماع در تصويب اين قطعنامه شد.
خانم گارسيا د پرز روز چهارشنبه افزود: ونزوئلا به دليل ماهيت نامتوازن و غيرعادلانه قطعنامه پيشنهادی اتحاديه اروپا در شورای حكام به آن رای منفی داد.
سفير ونزوئلا در اين گفت وگو كه در محل سفارت ونزوئلا در وين انجام گرفت، اظهار داشت: يكی از موارد مطرح شده در اين قطعنامه اين ادعا بود كه ايران به تعهدات خود عمل نكرده و اين ادعا از نظر ونزوئلا ادعايی غلط است.
وی افزود: هنوز مواردی برای تحقيق و بررسی در ايران وجود دارد و البرادعی مديركل آژانس بينالمللی انرژی اتمی نيز معتقد است كه به زمان بيشتری برای روشن شدن ابهامات نياز است.
نماينده ونزوئلا در آژانس بينالمللی انرژی اتمی با اشاره به اينكه ونزوئلا معتقد است در نشست چندی قبل شورای حكام آژانس بينالمللی انرژی اتمی زمان خوبی برای تصويب چنين قطعنامهای درباره ايران نبود، گفت:
تصويب اين قطعنامه، راه را برای ارجاع پرونده هستهای ايران به شورای امنيت سازمان ملل باز میكند و اين اقدام خوبی نيست.
پرز گفت: به عقيده ونزوئلا ايران تهديدی برای صلح جهان محسوب نمیشود و ارجاع پرونده هستهای ايران به شورای امنيت اقدامی نادرست است.
وی در پاسخ به اين سوال كه آيا ونزوئلا موضع قاطعی كه در نشست قبلی شورای حكام در حمايت از ايران داشت، در نشست بعدی نيز خواهد داشت؟ گفت: ونزوئلا همان موضع قبلی خود را درباره ايران در نشست بعدی شورای حكام آژانس بينالمللی انرژی اتمی حفظ خواهد كرد.
وی با بيان اين كه انتظار میرود ايران و اتحاديه اروپا به يكديگر نزديك تر شوند و گفت وگوها را از سر بگيرند، گفت: ما منتظر خواهيم ماند كه ايران چه موضعی در قبال اتحاديه اروپا در پيش خواهد گرفت و آيا اين ديالوگ ادامه خواهد يافت يا خير.
نماينده ونزوئلا در شورای حكام افزود: ما میدانيم كه ايران به دنبال راهحلهايی است و اكنون پيشنهادهايی از سوی آفريقای جنوبی نيز مطرح است.
وی تاكيد كرد: چنانچه اين وضعيت و اين سياست ادامه يابد، ونزوئلا نيز همچنان موضع خود را خصوص ايران حفظ خواهد داد.
وی اظهار داشت: همه كشورها باید از حقوق يكسان برخوردار شوند و در چارچوب آژانس بينالمللی انرژی اتمی هر كشوری اين حق را دارد كه از انرژی اتمی برای اهداف صلح جويانه استفاده كند.
وی تاكيد كرد: اميدواريم كه در نشست بعدي شوراي حكام، كشورها با يكديگر اتحاد و توافق بيشتري داشته باشند.
پرز در پاسخ به اين سوال كه مهمترين وظيفه آژانس بينالمللي انرژي اتمي در كنار كمك به خلع سلاح اتمي در سراسر جهان، كمك به استفاده صلحآميز از فنآوري انرژي اتمي است، آيا آژانس به اين وظيفه خود عمل كرده است؟ گفت: به عقيده من آژانس بينالمللي انرژي اتمي تلاش ميكند به وظايف خود عمل كند.
وي افزود: مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي به رغم همه فشارها و مقاومت برخي كشورها، تلاشهاي زيادي در اين راه صورت داده است.
نماينده دايم ونزوئلا در آژانس بينالمللي انرژي اتمي تاكيد كرد: تحقق چنين اهدافي تنها وظيفه آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيست، بلكه وظيفه همه كشورهاي عضو آژانس است كه با آگاهي كامل به كشورهاي ديگر كمك كنند تا اين راه را ادامه دهند و در اين حالت آژانس ميتواند با تواناييهاي بيشتري وظايف خود را انجام دهد.
وي افزود: بايد تلاش شود كشورهايي كه عضو پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهاي (ان.پي.تي) نيستند، به عضويت آن درآيند و تعهدات خود را در اين خصوص اجرا كنند.
نماينده ونزوئلا در پاسخ به اين سووال كه بسياري بر اين اعتقادند كه كشورهاي داراي فنآوري هستهاي به رياست آمريكا در صدد ايجاد "آپارتايد هستهاي" و انحصار تسلط بر اين فنآوري هستند، شما چه ديدگاهي در اين زمينه داريد؟ گفت: من هم معتقد به اين ديدگاه هستم. يكي از سياستهاي خارجي ونزوئلا، دفاع از استفاده صلحآميز همه كشورهاي جهان از انرژي اتمي است.
وي تاكيد كرد: ونزوئلا معتقد است، نبايد از طريق يك نظام ناعادلانه، برتري برخي از كشورها تحقق يابد و كشورهاي ضعيف تر در وضعيت نامناسب و بدتري قرار بگيرند.
پرز افزود: اين بيعدالتي موجب ميشود كه قدرت و امكانات اقتصادي تنها در خدمت تامين منافع برخي از كشورهاي قدرتمند در آيد.
پرز با اشاره به اينكه انرژي اتمي يك قدرت اقتصادي است، گفت: در آينده نفت پايان مييابد و چنانچه اين قدرت هستهاي تنها در اختيار برخي از كشورها باشد، آپارتايد هستهاي ايجاد شده وكشورهايي چون ما وابسته خواهيم ماند.
سفير ونزوئلا در پاسخ به اين سووال كه به نظر ميرسد، پرونده فعاليت هاي هستهاي ايران به دليل اعمال نظرهاي سياسي و تقويت انگيزههاي سياسي پيچيده شده است و اگر صرفا برخورد فني ميشد اين پرونده خاتمه مييافت،گفت:
اين تفكر يكي از ديدگاههاي ونزوئلا نيز هست. ما معتقديم بحران هستهاي ايران بايد توسط آژانس بينالمللي انرژي اتمي و كشورهاي عضو آن پيگيري شود و ارجاع آن به شوراي امنيت موضوع را پيچيده تر ميكند.
وي تاكيد كرد: بايد حق مشروع و قانوني كشورها براي استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي به رسميت شناخته شود.
وي گفت: پيشرفتهاي زيادي تاكنون در اينباره انجام نشده است، اما من ميخواهم خوش بين باشم، چرا كه اگر مصالحهاي صورت گيرد، شايد بتوان به اين هدف رسيد و در غير اين صورت جامعه بشري با فاجعه مواجه خواهد شد.
ايشان در پاسخ به اين سووال كه ايران و ونزوئلا همواره داراي مواضع نزديكي در بسياري از مسايل پيچيده بينالمللي بودهاند چه نقاط مشتركي اين دو را به هم نزديك كرده است؟ گفت: ايران و ونزوئلا هر دو عضو سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) هستند و از منافع مشتركي نيز حمايت ميكنند.
وي گفت: با وجود صندوق اوپك، طرحهاي اقتصادي مشتركي بين دو كشور ايجاد شده است و ونزوئلا و ايران ميتوانند در آينده طرحهاي مشتركي در زمينه استفاده صلح آميز از انرژي اتمي نيز انجام دهند و شايد با اين الگو بتوان اعتماد ديگر كشورها نسبت به ايران را تقويت كرد.
پرز افزود: ونزوئلا تاكنون به فعاليتهاي صلح آميز هسته اي ايران اعتماد و ايمان داشته و اميداريم كه بتوانيم با همكاريهاي خود با ايران، اعتماد ديگر كشورهاي جهان را نسبت به ايران قوت بخشيم و تحقق اين امر امكان پذير است.