کد خبر: ۱۸۵۱
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۵:۴۶

زنان و كودكان قربانيان اصلي جنگ

آفتاب‌‌نیوز : تخمين زده مي شود كه حدود 300 هزار كودك به عنوان سرباز و نيروي نظامي در جنگ ها شركت دارند. از 50 كشوري كه نرخ مرگ و مير كودكان در آنها در بالاترين حد خود قرار دارد 41 كشور تجربه پذيرش مهاجران جنگ زده خارجي و درگيري در جنگ را داشته اند.

اين تنها بخشي از آمار وحشتناكي است كه در مورد تأثير جنگ و كشتار انسان ها در سراسر جهان منتشر شده است. جنگ را مي توان بحراني چند وجهي دانست كه در تمام نقاط دنيا بر زندگي مردم تأثير مي گذارد و مانع بسيار مهمي در رشد و توسعه كشورها به شمار مي رود. مردمي كه در شهرها و مكان هايي زندگي مي كنند كه به طور مستقيم درگير جنگ هستند و مجبور به مهاجرت شده و آواره شهرهاي ديگر مي شوند يا حتي به كشورهاي همسايه پناه مي برند.

شرايط زندگي در مناطق جنگي بسيار ناراحت كننده است. مردمي كه در اين مناطق زندگي مي كنند حتي براي زنده ماندن مشكلات زيادي پيش رو دارند. انواع آلودگي ها و بيماري هاي مسري، مشكلات جسماني، تغذيه نامناسب، نبود امكانات بهداشتي، مشكلات پيش روي زنان به خصوص زنان باردار اين گونه مناطق است. به علاوه اين كه جرايم جنسي و خشونت در كمپ هاي مهاجران جنگي به عنوان سلاحي بر عليه زنان به كار گرفته مي شود. در اين شرايط زنان باردار به ناچار با وضعيت اسف باري زايمان مي كنند.

نوزادان به دنيا آمده علاوه بر اين كه با مشكلات غذايي و بهداشتي رو به رو مي شوند خطر ابتلا به انواع بيماري هاي خطرناك و كشنده آنها را تهديد مي كند. به عنوان مثال از بين هزاران زني كه در سال 2002 در جنگ افغانستان آواره بيابان ها و كمپ ها شدند 66 هزار نفر باردار بودند و 10 هزار نفر نيز در وضعيتي از بارداري قرار داشتند كه نيازمند كمك هاي فوري بهداشتي بودند. يكي از مهمترين نگراني ها در كمپ ها امنيت فردي است. حدود 90 درصد افراد درگير در جنگ تبعه هاي يك كشور هستند كه اغلب آنها را زنان و كودكان تشكيل مي دهند. امروزه 60 تا 70 ميليون نفر در كشورهاي جهان به انواع مختلف درگير منازعات داخلي هستند و هر ساله حدود 26 هزار نفر در اين منازعات مجروح يا كشته مي شوند كه يك سوم آنها را كودكان و زنان تشكيل مي دهند.

به همين دليل براي آنها امنيت فردي يك رويا به حساب مي آيد كه فقط در نظرسنجي مي توانند به دنبال آن باشند. البته اگر در خواب به قتل نرسند. در اين مورد نيز زنان و كودكان آسيب ديدگان اصلي هستند. در تحقيقي كه اخيراً در رواندا صورت گرفته مشخص شده است كه 65 هزار خانواده در اثر درگيري هاي داخلي آن كشور بدون سرپرست مي شوند و تحت اين شرايط كودكان سرپرستي خانواده را به عهده مي گيرند كه 90 درصد اين كودكان دختر هستند.

كمك رساني نامناسب به جنگ زده ها مي تواند منجر به نابودي هزاران نفر از ساكنان كمپ هاي موقت شود. يكي از موسساتي كه در زمينه كمك رساني به كودكان و زنان جنگ زده فعاليت مي كند، تحقيقي در 40 منطقه مورد منازعه و جنگ زده انجام داده است. اين تحقيق شش تهديد بسيار خطرناكي كه پيش روي زنان و كودكان است را اين گونه برمي شمارد:

1- خشونت و آسيب هاي جسماني
2- جذب زنان و دختران توسط كلوپ هاي شبانه
3- استخدام و به كارگيري كودكان در جنگ
4- مشكلات و نارسايي هاي روحي و رواني
5- جدا شدن افراد خانواده از يكديگر
6- سوءاستفاده هاي خطرناك از كودكان و زنان.

بررسي ها نشان مي دهد كه مهمترين اقدامي كه مي توان براي زنان و كودكان اين كمپ ها انجام داد حمايت آنها از نظر روحي و رواني است. به هر حال فردي كه از نظر رواني در شرايط مناسبي نباشد مي تواند به هر اقدامي كه براي سلامتي اش مضر است دست بزند و سلامت خود و اطرافيانش را در معرض خطر قرار دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین