آفتابنیوز : «دکتر داود هرمیداس باوند» در گفتگو با خبرنگار آفتاب اظهار کرد: اما بعدها بنا به دلایلی که پیشنهاد اروپایی ها از نظر ما قابل قبول نبود فعالیت اصفهان را آغاز کردیم و این مسأله سبب یک بحران شد و فرآیند آن صدور قطعنامه شورای حکام شد و در این قطعنامه تأکید شده که برنامه تعلیق دائمی، کامل و ناظر بر تمام فعالیت ها باشد.
کارشناس مسایل بین الملل افزود: قطعنامه شورای حکام نتیجه اشتباهی بود که گروه جدید مذاکره کننده مذاکره را از تعاملات سیاسی به مذاکرات حقوقی برگرداند و نگاه به شرق نیز از همان ابتدا شکست خورد.
هرمیداس باوند تصریح کرد : برای اینکه پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت نرود، در شرایط کنونی مذاکرات را احیا و پیگیری کنیم، بنابراین باید راهی را انتخاب کرد که برای دو طرف قابل قبول باشد و یکجانبه نباشد. مذاکره یک امر لازم و ضروری است. در غیر این صورت ممکن است شورای حکام از خود سلب مسئولیت کند و پرونده را به شورای امنیت بسپارد.
وی اظهار کرد: در مورد فعالیت های هسته ای ایران این طور تبیین شده که تهدیدی برای صلح بین المللی و در حد مسؤولیت شورای امنیت است و وضعیت به گونه ای ساماندهی شده که از دیدگاه شورای حکام، اگر مذاکراتی انجام نگیرد، مرحله بعدی در مسؤولیت شورای امنیت است. در هر حال مذاکره جنبه سیاسی پیدا کرده و از مبانی حقوقی خارج شده، بنابراین پیگیری مذاکرات در شرایط موجود تصمیمی منطقی است که باید اتخاذ شود.
وی درباره پیشنهاد آفریقای جنوبی که محصولات UCF اصفهان به این کشور منتقل شود و چرخه سوخت و غنی سازی با مواد اولیه ایران در کیپ تاون فعال و تولید شود و به ایران تحویل داده شود، گفت: وقتی که طرفین مذاکره به نقطه ای می رسند که بر مواضع خود ایستادگی می کنند، نقش کشورهای ثالث می تواند راهگشا باشد. اروپایی ها مایل نیستند که پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت برود، ایران هم نمی خواهد فعالیت اصفهان را متوقف کند، بنابراین این پیشنهاد می تواند مقصود نسبی هر دو طرف را حاصل کند. برنامه مشترک می تواند راهگشا باشد البته منوط به اینکه مورد قبول آمریکا باشد. زیرا قبلا روسیه هم این پیشنهاد را داده بود اما تحت فشار آمریکا از این موضوع صرفنظر کرد.