آفتابنیوز : آفتاب: دکتر میلاد اکبری - این گفته دکتر صالحی در بيان واقعيت فعالیتهای تیم هستهای اسبق در شرایطی است که عدهای بارها اين تيم را متهم به سازشکاری کرده بودند و بیان مينمودند که فرصت ها از دست رفته بود.
بیان اینکه قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران کاغذ پاره ای بیش نیست و نمیتواند ایران را تضعیف کند، طی ماههای اخیر غيرواقعي بودن آن به اثبات رسید و مردم آن را لمس کردند.
اینکه تاثیر قطعنامه و نگرانی از ارجاع پرونده به شورای امنیت، نگرش دوربینانه حسن روحانی بود که امروز بر همه روشن شده و صالحی نيز آن را صريحاً بيان نمود. علی رغم اینکه در طول ۸ سال گذشته عدهای آنرا بازیچه حرکتهای سیاسی قرار دادند و با بیان قسمتهای ناقصی از روند مذاکرات سالهای قبل، قصد تخریب آنرا داشتند.
بدیهی است در فضایی که کشور بیش از هر زمانی به همدلی و همراهی ملی نیازمند است، بازخوانی تلاشی ملی که دستاوردی مثبت برای کشور را به همراه داشته، امری است قابل تقدیر. ارجاع پروندهی هستهای ایران به شورای امنیت، به ویژه در سال ۱۳۸۲ در شرایطي که تندروهای دست راستی در امریکا، در فضای سیاست خارجی و در قبال ایران، دست بالا را داشتند، با خوشبینانهترین نگاه نیز، پیامدی منفی و احتمالاً جبرانناپذیر برای کشور به همراه داشت. تحریم، فشار، دیپلماسی اجماع سازی علیه ایران و حتي جنگ و اموری از این دست، هر کدام که نتیجهی برآمده از تصمیم شورای امنیت میبود، میتوانست در آن فضا، کشور را به سویی سوق دهد که صدمات زیادی را حداقل به وضع معیشتی مردم و اقتصاد کشور وارد آورد؛ خساراتی که جبران آن سالها به طول انجامد. برای درک چنین موضوعی، کافی است کمترین وجه عینی آن را در شکلی محدودتر، یعنی تحریم فعلی کشور از سوی اروپا و امریکا، در نظر بگیریم که چه پیامدهايی بر محیط کسب و کار، وضع معیشتی مردم، امور دارویی و درمانی و دیگر حوزهها گذاشته است. خوشبختانه در آن دوران، با پیش بینی چنین آثار مخربی و برداشت درست از شرایط بینالملل، رفتارِ عقلانیِ متکی بر ارادهی ملیِ تیم هستهای، در جلوگیری از ارجاع پرونده به شورای امنیت، باعث شد تا کشور از این بحران، به سلامت عبور کند و عزت ملی و وجههی بینالمللی کشور نیز با مشکل اساسیای مواجه نشود؛ به طوری که امروزه، وزير امور خارجه کشور، آن اقدامات را با صراحت بهعنوان دستاورد ارزشمند بيان ميكند.
نکته سادهای که دکتر صالحی، در مصاحبه تلویزیونی خود بدان اشاره کرد، نه تنها یادآوری یک واقعه و تلاشی مثبت بود، بلکه بشارت دهندهی این نکته بود که هنوز هم آن رهیافت، که ضمن حفظ عزت ملی، ایران را از ورطه مشکلات بسیار نجات داد، میتواند کارآمد باشد.
قدرشناسی از این رویکرد، بیانگر خواست و همسویی در حل عقلانی این موضوع، ضمن حفظ حقوق مسلم ملت ایران، عزت ایران در صحنه بینالمللی و جلوگیری از آسیب بیشتر به اقتصاد کشور است.
امروز که پروندهایران به شورای امنیت رفته و کنترل آن در دست ما نیست. آمریکا و دیگر دشمنان انقلاب اسلامی هرروز ظالمانه،قطعنامهای را در این شورا علیه ما صادر میکنند، به واقع به این نکته پی میبریم که ميبايست همه تلاش خود را به كار ميگرفتيم كه پرونده به آن شورا ارجاع نشود.
این همان نگرانی بود که حسن روحانی در همان زمان بیان کرده بود ولاکن جوّ ناشی از پیروزی در انتخابات سال ۸۴ و هجوم های تبلیغاتی علیه آن آنچنان فضا را مسموم کرد که پس از ۸ سال امروز وزیر امور خارجه به اهميت آن ميپردازد.
اذعان به این واقعیت میتواند ناشی از شجاعت واقعبینیباشد كه در اين شرايط حساس همه بايد براي عبور كشور از اين پيچ تاريخي دست به دست هم دهيم و دشمنان كشور را مأيوس نماييم.