کد خبر: ۱۸۹۷۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۴
عضو كمیسیون انرژی مطرح کرد:

افزایش وابستگی بودجه به درآمد نفت

بودجه كشور و درآمد حاصل از آزادسازی قیمت ها از محل هدفمندی یارانه ها می توانست انتظارات این بخشها رابرآورده كند،اما اینگونه پیش نرفت و مشكلات در این حوزه ها حل نشد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: یك عضو كمیسیون انرژی گفت: وابستگی دولت به درآمد نفت در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد افزایش یافت.

سید مهدی موسی نژاد عضو كمیسیون انرژی در گفت و گو با ایلنا درباره عملكرد اقتصادی دولت در حوزه نفت و نیرو با  بیان اینكه دولت در حوزه زیربنایی این بخش عملكرد مطلوبی نداشته است،اظهارداشت: دربخش تولید و اسخراج نفت،تولید برق و دیگر حامل های انرژی شاهد عملكرد مطلوبی در حد انتظار برنامه چهارم و پنجم نبودیم و این موضوع به دلیل كمبود نقدینگی و ناكافی بودن منابع مورد نیاز این بخش بوده است.

وی افزود:این درحالی است كه بودجه كشور و درآمد حاصل از آزادسازی قیمت ها از محل هدفمندی یارانه ها می توانست انتظارات این بخشها رابرآورده كند،اما اینگونه پیش نرفت و مشكلات در این حوزه ها حل نشد.

وی افزود:در آمد هایی نفت در طول این سالها به پیشرفت بخش نفت و نیرو نیانجامید و آنچه اجرا شد به هیچ عنوان جوابگوی توسعه كشور نیست.

موسی نژاد با اشاره به اینكه،امیدواریم در سال 92 این مشكلات كاهش یابد،عنوان كرد:تردیدی نیست كه هرچه برای توسعه كشور هزینه كنیم منجر به تولید ثروت خواهد شد.

وی با بیان اینكه در سال 91 اتفاق مهمی در حوزه انرژی صورت نگرفت،گفت: با اینكه شاهد بودیم در مجموعه برق و گاز و نفت افراد زیادی مشغول كار بودند،اما به موقع حقوق و مزایای خود را دریافت نكردند و  این مسئله به خاطر سیاست نادرست و برنامه ریزی نامناسب اتفاق افتاده كه امیدواریم در سال جاری این مشكلات حل و ساماندهی شود.

عضو كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درخصوص عملكرد دولت آقای احمدی نژاد در اوپك نیز گفت: یكی از موفقیت های كه می توانستیم در اوپك بدست آوریم این بود كه برای ریاست اوپك رایزنی كافی انجام می دادیم،اما این اتفاق نیفتاد،درحالی كه می توانستیم با رایزنی جایگاه ایران را در اوپك مثبت تر كنیم.

وی با اشاره به عملكرد وزرای نفت در8 سال دولت آقای احمدی نژاد،یادآور شد: متاسفانه هدف گزاری در حوزه نفت به خوبی صورت نگرفته و ما شاهد برنامه ریزی دقیق نبودیم.

وی افزود: باید وابستگی نفت به بودجه در طول این سالها كاهش می یافت،حال آنكه این وابستگی ها بیشتر هم شد.

موسی نژاد با اشاره به اینكه در دولت نهم این وابستگی كمتر بوده ولی در دولت دهم میزان  وابستگی به درآمد نفت افزایش یافته است،گفت:به عنوان مثال هركدام از فازهای پارس جنوبی باید 35 ماهه تكمیل می شود،اما هنوز هیچ كدام به طول كامل راه اندازی  نشده است.

او در عین حال گفت:اگرچه  بخشی از این مشكلات به دلیل تحریم هاست، ولی بخشی دیگر به دلیل سیاست غلط و برنامه ریزی نادرست دولت بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
1
7
سلام : نظام باید طوری برنامه ریزی برای مملکت داری بکند ، که برگردد به اهداف انقلاب در سالها پیش ، بدان معنا که خودکفایی و احیای کشاورزی ، دامداری ، تولیدات داخلی و صنعت را پایه و اساس قرار داده و اقتصاد دائم و مقاومتی را در این موارد قوی کرده و به مرور زمان ، از نفت برای تقویت این اهداف و آبادانی مملکت و رفاه مردم استفاده کند .
اگر یک روز نفت نداشته باشیم ، باید کاسه گدایی برداریم .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین