آفتابنیوز : آفتاب: ناصر حکیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مردم میتوانند با گذاشتن دست خود روی دوربین مانع از دید دوربین شده و رمز خود را وارد کنند و در واقع بهتر است هر زمانی که شخصی برای برداشت پول از عابر بانک مراجعه میکند، در صورت مشاهده هر شیء مشکوکی از دستگاه استفاده نکرده و یا با دست خود مانع از دیده شدن رمز شود.
وی با بیان اینکه تجهیزات اضافهای عمدتا روی خودپردازها نصب میشود که این تجهیزات با کمی دقت قابل تشخیص و شناسایی است گفت: با استفاده از این تجهیزات اطلاعات مربوط به نوار مغناطیسی کارت دریافت شده و بعد با استفاده از اطلاعاتی که روی آن قطعه اضافه میشود سارقان کارت دیگری با کارت شما شبیه سازی میکنند.
حکیمی در پاسخ به این سوال که اگر برداشت وجهی از حساب مشترکی با استفاده از این روش انجام شود مشترک باید چه کاری انجام دهد گفته بود: در حال حاضر قانون مشخصی در این زمینه وجود ندارد و ما نمیدانیم با چه خط کش و میزانی میتوانیم این موضوع را اندازه گیری کنیم و نمیدانیم که خود مشترک تا چه میزان مقصر بوده است.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی ادامه داد: در اکثر موارد گزارشاتی که به ما داده میشود اگر مشخص شود کوتاهی از سمت بانک بوده ما آن بانک را ترغیب میکنیم که خسارت مشتری را به گونه ای جبران کند ولی اندازه گذاشتن برای این موضوع و پرداخت خسارت خیلی راحت نیست و نمیتوانیم به صورت قطعی بگوییم که این کار انجام میشود.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر، کمتر از 2 تا 3 درصد تراکنشها مربوط به برداشت وجه نقد است و مابقی بین دو خدمت خرید و انتقال وجه تقسیم میشود گفت: روند طی شده در سال گذشته به لحاظ تعمیق پرداخت الکترونیک و پایانههای فروش با عنوان اولویت اول ارائه کالا و خدمات رشد قابل توجهی را نشان می دهد.