آفتابنیوز : آفتاب: ورونیکا میشله باشلت خریا، رئیسجمهوری پیشین شیلی گفت، از دور دوم ریاستجمهوری خود برای اصلاح سیستم مالیات و آموزش و پرورش و مبارزه با نابرابری عظیم درآمدی استفاده خواهد کرد.
باشلت 62 ساله، چهار سال پیش در حالی قدرت را واگذار کرد که از محبوبیت قابلتوجهی برخوردار بود. وی هماکنون به عنوان پیشتاز نظرسنجیها، وارد رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری شده است که 17 نوامبر برگزار خواهد شد.
باشلت نتوانست بلافاصله در انتخابات چهار سال پیش شرکت کند، زیرا قانون اساسی شیلی دورههای متوالی ریاستجمهوری را منع کرده است.
وی نسبت به اصلاح سیستم مالیاتی متعهد شده تا از این طریق افرادی که درآمد بیشتری دارند، به سرمایهگذاری برای ایجاد تغییرات عمیق در سیستم آموزشی آشفته شیلی بیشتر کمک کنند.
وی گفت: ما باید برای همه، یک سیستم آموزش عمومی تضمین کنیم که در آن افراد قادر به تحصیل در تمام سطوح باشند. این سیستم آموزشی باید به سودجوییها خاتمه دهد و به سمت سودرسانی همگانی پیش رود. این خواسته بیشتر شیلیاییها است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که دهها هزار دانشجو روز پنجشنبه به خیابانهای شیلی آمدند، طی تظاهراتی آموزش و پرورش رایگان را درخواست کردند و استقامت مداوم جنبش دانشجویی را در انتخابات نشان دادند.
احتمال دارد رقیب باشلت از ائتلاف محافظهکار حاکم یا آندرس آلاماند، وزیر دفاع پیشین و یا لارنس گلبورن، وزیر پیشین کار باشد.
باشلت در سال 1975 میلادی به همراه مادرش دستگیر و به استرالیا و آلمان شرقی سابق تبعید شد.
به گزارش ایسنا، وی هنگامی که در سال 1979 به شیلی بازگشت، به مطالعه در رشته پزشکی پرداخت و در حزب سوسیال پلههای ترقی را پشت سر گذاشت تا جایی که مهره کلیدی ائتلاف چپ میانه شد؛ ائتلافی که پس از سقوط پینوشه، دیکتاتور شیلی به مدت حدود 20 سال بر دولت شیلی مسلط بود.
وی در دو سال گذشته رئیس آژانس امور زنان سازمان ملل متحد بود.