در اين جلسه كه علاوه بر اكثريت اعضا و رؤساي قواي مقننه و قضائيه، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سرپرست وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، رئيس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، قائم مقام سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي و مدعوين ديگري از سازمانها و دستگاههاي ذيربط بهداشت و درمان كشور نيز حضور داشتند، پس از بحث و بررسيهاي مسبوط اعضا و مدعوين، موارد ذيل به تصويب رسيد:
توليد فرآوردههاي دارويي، واكسن و محصولات زيستي، ملزومات و تجهيزات پزشكي داراي استاندارد براي برخورداري عادلانه مردم و مراقبت مداوم، نظاممند و ساختاريافته براي ايجاد و تقويت زيرساختهاي مناسب از طريق:
1- عرضه مديريت شده فرآوردههاي دارويي و محصولات زيستي با هماهنگي نظام بيمهاي و نظام ارائه خدمات به منظور ساماندهي، تجويز و استفاده منطقي از دارو، ملزومات و تجهيزات پزشكي و جلوگيري از ايجاد تقاضاي القا شده در حوزه سلامت و اجازه تجويز، صرفاً براساس نظام سطحبندي و راهنماييهاي باليني، طرح ژنريك و نظام دارويي ملي كشور (فارماكوپه) و نظام ارزيابي فناوريهاي سلامت و مقررات ذيربط باشد و ممنوعيت هرگونه تبليغ و بازاريابي دارو و تجهيزات وارداتي خارج از ضوابط قانوني.
2- سياستگذاري و حمايت از توليد داخلي و مديريت نگهداشت و استفاده درست از ملزومات و تجهيزات پزشكي و آموزش نيروي انساني ماهر جهت حفظ سرمايههاي اقتصادي و افزايش بهرهوري در بخش تجهيزات پزشكي.
3- نظارت مؤثر بر كيفيت توليد و واردات دارو و محصولات زيستي و تجهيزات و ملزومات پزشكي و تقويت نظام گزارشدهي و جلوگيري از ورود و عرضه و مصرف داروهاي غيرمجاز و محصولات زيستي و تجهيزات و ملزومات پزشكي و مكملهاي غذايي فاقد استاندارد و كيفيت لازم از توليد تا عرصه مصرف.
4- سياستگذاري مديريت صادرات و واردات دارو، واكسن و محصولات زيستي و تجهيزات پزشكي با استفاده از ابزارهاي علمي، فني و قانوني براي حمايت از توليدات، رقابتپذيري آن و توسعه صادرات و مقابله با بازارشكني (دامپينگ).
- بهرهمندي عادلانه آحاد مردم از سبد غذايي سالم، مطلوب و مكفي، آب و هواي پاك و فراوردههاي بهداشتي ايمن و تأمين امنيت غذايي همراه با رعايت استانداردهاي ملي و معيارهاي منطقهاي و جهاني از طريق:
1- استقرار دائمي شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي به منظور توسعه همكاريهاي بين بخشي، ارتقاي سلامت جامعه و افزايش كيفيت نظارت بر ايمني و پايش مواد غذايي، داروها و فرآوردههاي داراي مصرف انساني و دامي از توليد، واردات تا توزيع و مصرف.
2- ايجاد ساختار قوي و كارآمدي به منظور يكپارچگي سياستگذاري و برنامهريزي براي تأمين امنيت غذايي و ايمني مواد غذايي و فرآوردههاي بهداشتي.
3- اصلاح و تصويب قوانين و تأمين منابع لازم به منظور تأمين سبد غذايي مطلوب و سالم براي برخورداري تمامي افراد جامعه از غذاي ايمن، مناسب و كافي.
4- اهتمام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و ساير دستگاههاي ذيربط به بهداشت آب، خاك و هوا و پايش باقيمانده سموم، آلايندهها و افزودني ها در مواد و فرآوردههاي غذايي، دارويي، آرايشي و الزام قانوني به رعايت ضوابط، معيارها و استانداردهاي ملي و مصوب.
ادامه برسي تدوين اين سياستها در جلسات آتي مجمع پيگيري خواهد شد.