پور مجمدی : در اقتصاد مقاومتی بریز و بژاش جایی ندارد
پور مجمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مسجد المهدی(عج) زاهدان با اشاره به اینکه عمر دولت رو به اتمام است، گفت: عملکرد دولت ضعفهایی دارد که باید این ضعفها و چالشها را به فرموده مقام معظم رهبری بررسی کرد. همچنین دشمن فشارهای خود را بیشتر میکند. مقام معظم رهبری فرمودند راهکار وضعیت فعلی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی است که دست مردم است. مردم باید با انتخابی آگاهانه رئیس جمهوری را بر سر کار بیاورند تا منویات مقام معظم رهبری و مردم را اجرا کند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به ویژگی رئیس جمهور آینده در کلام مقام معظم رهبری گفت: بنا به فرموده رهبری رئیس جمهور آینده باید به اقتصاد مقاومتی توجه داشته باشد؛ اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که در آن بریز و بپاش نباشد و روی اولویتها کار کنیم. طبق نظر مقام معظم رهبری و همه کارشناسان اولویت اول امروز کشور تولید است. اگر تولید رشد پیدا کرد مشکلات ما حل میشود.
محسن رضایی: نباید جلوی مناظرات را گرفت
محسن رضایی در مسجد صبوری قائمشهر با اشاره به گرانی، بیکاری، وضعیت نرخ ارز و اوضاع افسار گسیخته قیمتها در کشور، بروز این موارد را موجب تهدید نظام و آزار ملت ایران دانست و افزود : افزایش بیش از اندازه قیمتها قدرت خرید مردم را کاهش داده است و اقتصاد و بودجه دولت نیز پایین آمده و دولت نمیتواند به تبع آن کارهای عمرانی انجام دهد و مردم نیز همه این فشارها را تحمل میکنند.بنای جدی من نوسازی اقتصاد ملی و فرهنگ اقتصادی است که به گداپروری، مصرفپروری و متهم کردن دیگران تبدیل شده است و من اجرای این برنامه را از خانوادهها آغاز میکنم. نخستین اقدامم تعیین تکلیف نساجی مازندران است و برای این کار کارکنان وزارت صنایع را بسیج میکنم چون دلایل و فرمول این کار را میدانم.
رضایی خاطرنشان کرد: اگر یک بار در برگزاری مناظرات اشتباهاتی رخ داد نباید جلوی مناظرات بعدی را گرفت چون در این بحثهای جدی صاحبنظران نظر خواهند داد.
باهنر: اگر در نظرسنجیها اول نشوم کنارهگیری میکنم
محمد رضا باهنر می گوید: اگر در نظرسنجیها نفر اول نشوم کنارهگیری کرده و از یک کاندیدای اصولگرا حمایت میکنم.او در مسجد الهادی (ع) رشت ضریب حضور مردم در انتخابات را با ضریب امنیتی ملی در ارتباط خواند و گفت: میزان حضور و نوع انتخابات بسیار مهم است و تلاش میکنیم دولت آینده نقاط ضعف دولت فعلی را نداشته باشد و قوی باشد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به نقاط قوت دولت احمدینژاد اشاره کرد و یادآور شد: دولت احمدینژاد از نظر پرکاری در بین دولتهای گذشته رکورددار بوده و در این زمینه شاگرد اول است. استفاده نکردن از خردجمعی و نقدنپذیری دولت از نقاط ضعف آن است. احمدینژاد برخی نقدها از طرف نزدیکان خود را تحمل نمیکرد که گاهی خشم منجر به عزل میشد.
عارف : زمان را از دست داده ایم
حمیدرضا عارف دردانشگاه امیرکبیر گفت: ما زمان طلایی را از دست دادیم، اکنون نزدیک به 40 روز تا انتخابات مانده و هنوز جبهه اصلاحات تکلیفش مبنی بر اینکه نامزد انتخاباتیاش چه کسی است، مشخص نیست. او در خصوص تاثیر تحریمها بر شرایط فعلی کشور یادآور شد: بخشی از شرایط فعلی مربوط به تحریمهای خارجی است اما اینکه رئیس بانک مرکزی صحبتی میکند و روز بعد دلار 15 الی 20 درصد گران میشود چه ربطی به تحریم ها دارد؟ این موارد نتیجه بی تدبیری، بی برنامگی و ناواردی است.
سعیدیکیا: خاتمی و هاشمی بیایند هم می مانم
محمد سعیدیکیا در دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالی درباره پیوستن به ائتلافهای حاضر در عرصه انتخابات اظهارداشت: بنده از ابتدا گفتم مستقل هستم و مستقل آمدهام و انشاءالله مستقل باقی میمانم.وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا درصورت حضور آقای هاشمی و خاتمی در عرصه میمانید یا به نفع آنها کنار میکشید، گفت: تحلیل سیاسی و اجتماعی من و دوستانم این است که این دو بزرگوار نمیآیند و البته هر کسی بیاید بنده در صحنه میمانم.سعیدیکیا تصریح کرد: من در صحنه میمانم و به مردم نشان میدهم که با برخورد صادقانه و زدن حرفهای خودم به مردم کشور را اداره میکنم و به دیگران ثابت میکنم به این شکل نیز میتوان کشور را اداره کرد.
متکی: دولت مسئول تفسیر دین نیست
منوچهر متکی در دانشگاه تبریز با تاکید بر بکاربردن ادبیات دیپلماتیک در بحث سیاست خارجی گفت: اگر کسی حتی موضع درست و انقلابی را به گونه ای طرح بکند که برای کشور هزینه ایجاد کند، تدبیر درستی نیست؛ البته در پاسخ به ادبیات استکباری نیاز هست که از ادبیات تند بهره بگیریم. وی تغییر تقویم آموزشی دانشگاه ها و تعطیلی دانشگاهها پیش از انتخابات 24 خرداد را عملی شتابزده دانست و تاکید کرد: در این تصمیم نه دانشجویان و نه اساتید به عنوان مخاطبین اصلی دو وزارتخانه مورد مشورت قرار نگرفتهاند.وزیر پیشین امور خارجه ادامه داد: دولت مسئول معیشت مردم و نه تفسیر و قرائتهای مختلف از دین است. دولت مسئول مکتب سازی نیست، در قانون اساسی ما مرجع اصلی قرائت درست از دین شخص ولی فقیه است.
فاطمه آلیا: لنکرانی از رجل سیاسی است
فاطمه آلیا، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری، در گفت و گو با هفته نامه مثلث عنوان داشت: لنکرانی از رجل سیاسی محسوب میشود که از فیلتر شورای نگهبان عبور میکند. او افزود : برای کاندیداتوری، سه گزینه در جبهه به مرحله نهایی رسیدند که به اختیار خود این سه نفر گذاشته شد و در پایان آرا به سمت دکتر لنکرانی رفت.
حسین کمالی: خشونت لازم نیست
حسین کمالی طی نشستی که در دفتر حزب اسلامی کار برگزار شد، گفت : حضور افراد مختلف در عرصه انتخابات مفید است. نباید از حضور بیشتر افراد در این عرصه نگران شویم و پرخاشگری کنیم. این مردم هستند که باید تشخیص دهند. من هنوز تصمیم خاصی در مورد کاندیداتوری در عرصه انتخابات ریاست جمهوری نگرفتم و به جمعبندی خاصی نرسیدهام. اگر خودم احساس کنم که ضرورت دارد به صحنه بیایم، حضور پیدا میکنم. من در مجموع با حضور نظامیها در عرصه موافق نیستم چون حضور این افراد در عرصه نگرش خاصی را ایجاد میکند و اصلا در رفتار نظامیها خشونت وجود دارد و اصلا خشونت برای جامعه لازم نیست.
آیتالله مصباح یزدی: رقابت نیروهای انقلاب در انتخابات برای ریاضت کشیدن است
آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در دیدار با مهدی چمران ، رییس شورای شهر تهران و برخی از اعضای این شورا در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم اظهار داشت: امروز انگیزه نیروهای انقلاب برای تصدی پستها، انگیزه الهی و خدمت به مردم است و اگر در این زمینه در بین برخی از این نیروهای شایسته رقابتی وجود دارد ، حس میشود این رقابت به معنای رقابت برای یک ریاضت کشیدن است.
ذوالنوری: نگفته ام مشائی پانزده میلیون رای دارد
کیهان -حجت الاسلام والمسلمین ذوالنوری اظهارات منتشره به نقل از وی در شبکه خبر دانشجو را تکذیب کرد. در توضیحات ارسالی از سوی آقای ذوالنوری برای حسین شریعتمداری آمده است:
1- آقای مشایی را فاقد صلاحیت های قانونی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری می دانم.
2- عقیده دارم که به دلیل فقدان شرائط و محبوبیت و فقدان پایگاه اجتماعی و مردمی، ایشان و هر کس دیگری که کاندیدای منتسب به حلقه انحرافی باشد کمترین شانس برگزیده شدن در انتخابات را ندارند و در صورت عدم احراز صلاحیت آنان توسط شورای نگهبان نیز هیچگونه اتفاق و مشکلی نیز پیش نخواهد آمد.
واعظ زاده: در صورت حضور، مستقل خواهم بود
رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت گفت که به صورت مستقل در انتخابات ریاست جمهوری شرکت میکند.صادق واعظ زاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه "برای شرکت در انتخابات تصمیم نهایی را به زودی خواهم گرفت"، اظهار کرد: من با پیشنهاد جمعی از شخصیتهای علمی، سیاسی و جوانان برای حضور در انتخابات گرایش مثبت پیدا کردهام. من شخصیت حزبی نیستم و به صورت مستقل وارد انتخابات میشوم.هنوز نمیتوانم بگویم چه کسانی رقیب من محسوب میشوند. باید منتظر بود تا ببینیم فضای انتخاباتی کشور به چه شکلی درمیآید.
شرط شریعتمداری برای انصراف از نامزدی در انتخابات آتی
محمد شریعتمداری، وزیر بازرگانی دولت اصلاحات گفت: من فقط با کاندیدا شدن آقایان خاتمی، هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری و سیدحسن خمینی از رقابتها کنارهگیری میکنم.او در پاسخ به این پرسش که برخی اخبار حکایت از این دارد که آقای جهانگیری گزینه نهایی اصلاحات است، گفت: میدانم که هنوز چنین جمعبندیهایی صورت نگرفته است.شریعتمداری در پاسخ به این پرسش که حتی اگر آقای خاتمی از شخصی حمایت کنند نیز شما به نفع آن کنار نمیروید، گفت: این یک مسئله دیگری است و باید در زمان خودش بحث شود.
مهرعلیزاده: بنده، جهانگیری و عارف دو نشست برای اجماع داشتهایم
عضو کابینه خاتمی در دولت اصلاحات با بیان اینکه بنده، جهانگیری و عارف دو نشست برای اجماع داشتهایم گفت: جلسات دو نفره هم چندین بار داشتهایم.محسن مهرعلیزاده با اشاره به تلاش اصلاحطلبان برای اجماع در انتخابات ریاست جمهوری آینده به فارس گفت : اصل محور رای آوری و میزان اعتماد مردم به نامزدها است که آقای خاتمی با مشورتی که داشتهاند بنده، عارف و جهانگیری را با ضرایب جزئی و نزدیک به هم برای کاندیداتوری مناسب دانسته است.بنده و آقایان عارف و جهانگیری جلسهای نیز با خاتمی داشتهایم و بنا داریم در صورت مشخص شدن حضور یا عدم حضور خاتمی در انتخابات مجدداً هر سه نفر ما جلسات مشترکی با آقای خاتمی صورت دهیم. وی در ادامه خطاب به برخی اصلاحطلبان گفت: افراد موثر در جبهه اصلاح طلبان نباید فراموش کنند که هرچه دارند از مردم دارند و این رای مردم است که بر افراد مقبولیت میبخشد بنابراین از برخی اشتباهات گذشته درس بگیرند.هرگاه انحصارطلبی و تندروی بر جریان دوم خرداد سایه انداخت اصلاحطلبان از همان ناحیه ضربه خوردند بنابراین اعتدال و دوری از غرور رمز موفقیت است.
محسن رهامی: هنوز ستاد انتخابات شورای هماهنگی اصلاحات برای انتخابات شوراها تشکیل نشده است
بادامچیان: برخی افراد که اعلام نامزدی کردند رجل مذهبی نیستند
میر سلیم: آلاسحاق از نظر حزبی قابل ایراد گرفتن نیست
عسگراولادی: مطرح کردن انتخابات آزاد یعنی اینکه انتخابات در گذشته آزاد نبوده
اخبار مربوط به دکتر روحانی
نوبخت: روحانی به نفع جهانگیری کنار نمیکشد
محمد باقر نوبخت سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی در خصوص اخباری مبنی بر صحبت هاشمی رفسنجانی با حسن روحانی برای کنارهگیری وی به نفع اسحاق جهانگیری به تسنیم گفت: این خبر بیپایهای است و منبع آن مشخص نیست؛ من آن را تکذیب میکنم و آیتالله هاشمی نیز چنین نظری ندارد.از نظر آیتالله هاشمی، حسن روحانی شخصیت معتبر و مناسبی است و آنچه که در جلسات ما از وی دریافت کردیم، این بود. اما من سخنگوی وی نیستم و خودش، نظر خودش را اعلام میکند.سخنگوی ستاد انتخاباتی روحانی اضافه کرد: ضمن اینکه جهانگیری شخصیت محترمی است، اما کنارهگیری روحانی به نفع جهانگیری حرف بیپایه و اساسی است. با توجه به جلساتی که ما با آیتالله هاشمی رفسنجانی داشتیم، این مطلب به هیچوجه قابل تایید نیست و میتوانید این مورد را از دفتر آیتالله هاشمی نیز سوال کنید.
نوبخت در ادامه در خصوص شایعات مطرح شده در مورد کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی گفت: طی جلساتی که با آیتالله هاشمی داشتیم، وی در تمام جلسات بر عدم حضور در انتخابات تاکید داشت و به همین جهت ما را ترغیب میکرد که از روحانی به نحوی شایسته حمایت کنیم.
دربیکی: ظرفیت اجماع اصلاح طلبان روی روحانی وجود دارد
بابک دربیکی مسئول روابط عمومی ستاد حسن روحانی به خبرآنلاین گفت: هاشمی و خاتمی، توان مدیریت نامزدهای موجود در نیروهای نزدیک به خود را دارند که بتوان در زمان اندک، به اجماع دست یافت.او در خصوص وضعیت فعلی نیروهای اصولگرای میانه رو و اصلاح طلب و شایعه تشکیل ائتلاف 2+1 خاتمی، روحانی و جهانگیری با حمایت هاشمی، گفت: شرایط سیاسی و انتخاباتی به گونه ای پیش می رود که نامزدهای انتخابات آتی، برای پیروزی، راهی جز ائتلاف ندارند. به گفته وی خاتمی گرچه از ظرفیت بسیج برخوردار بوده و بازگشتش به این رقابت، مغتنم است اما الزاما توان ایجاد دولت کارآمد را ندارد، مگر آن که بازگشت دوباره وی به حاکمیت، برای کسانی که سال ها برای بیرون راندن وی و همفکرانش از حاکمیت تلاش کرده اند، قابل قبول باشد، وگرنه بعید است بازیگران فعلی صحنه سیاسی موجود در حاکمیت، روشی بهتر از قبل برای برخورد با وی در پیش بگیرند. تاکنون نشانه پذیرش مجدد اصلاح طلبان و به ویژه محمد خاتمی در حاکمیت دیده نشده، لذا فعلا نمیتوان روی این موضوع متمرکز شد.
اخبار خارجی
صالحی در دیدار وزیر خارجه سوئد:
اشتون هرچه سریعتر نتیجه رایزنیهای خود با کشورهای ۱+۵ را اعلام کند
وزیر خارجه با بیان اینکه موضوع هستهای مستقل از فرایند انتخابات در ایران است، گفت: ضروری است خانم اشتون هر چه سریعتر در تماس با دکتر جلیلی نتیجه رایزنیهای خود با پایتختهای ۱+۵ را اعلام کند.علی اکبر صالحی و کارل بیلت وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سوئد روز جمعه در حاشیه برگزاری سومین نشست وزرای امور خارجه کشورهای قلب آسیا در آلماتی رایزنی و تبادل نظر کردند.در این دیدار طرفین به طور مفصل پیرامون مسئله هستهای به ویژه نشستهای آلماتی 1و2 و ضرورت ادامه این مذاکرات، همچنین تحولات افغانستان و اوضاع سوریه تبادل نظر کردند.
المانیتور: آمریکا دستور کار جدیدی برای صلح با ایران تدوین کند
90 درصد از انرژی آمریکا درباره مسئله هستهای ایران به تحریمها و نه دیپلماسی اختصاص یافته اما واشنگتن باید راهبرد شکست خورده 34 ساله خود مبتنی بر به کارگیری زور را کنار گذاشته و دستور کار جدیدی را برای صلح با تهران تدوین کند. «سید حسین موسویان»، استادیار دانشگاه پرینستون و عضو سابق تیم مذاکره کننده هستهای ایران به همراه «شهیر شهیدثالث»، تحلیلگر سیاسی در مطلبی با عنوان «تهدیدات نظامی آمریکا علیه ایران کارساز نیست» در پایگاه خبری-تحلیلی «المانیتور» مینویسند: اظهارات مقامات آمریکایی در تهدید ایران به حمله نظامی اگر نتیجه عکس نداشته باشند، بیاثر هستند. «جو بایدن»، معاون رئیس جمهوری آمریکا روز سوم مارس در نشست سالانه «آیپک» ایران را تهدید به مداخله نظامی و اعلام کرد: «ما واقعا قصد چنین کاری را داریم. و بگذارید تکرار کنم: ما قصد چنین کاری را داریم». رویکرد بایدن در راستای پیام «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل به همین کنفرانس بود که میگفت تنها تهدید نظامی معتبر میتواند ایران را از پیشروی در برنامه هستهایش بازدارد.
اخبارداخلی
مشایی به تبریز نیاید
به گزارش فارس گروههاي متعدد مردمي به طور جداگانه با صدور بيانيهيي ضمن اعلام حمايت از بيانيه دانشجويان حزبالله آذربايجانشرقي خواستار عدم حضور اسفنديار رحيم مشايي در سفر رييسجمهور به این استان شدند.
شبه دولتی معنا ندارد
روزنامه خراسان نوشت بر اساس استعلام تعدادي از مسئولان اقتصادي دولت از کارشناسان حقوقي قوه مجريه، از آنها خواسته شده است تا تعريف و جايگاه حقوقي اصطلاح و عناوين "شبه دولتي يا شبه خصوصي" در مجموعه متون و مقررات حقوقي کشور را مورد بررسي قرار دهند که پس از بررسي هاي انجام شده، مشخص شده که اين عناوين صرفا توصيفات رسانه اي و محفلي بوده و جايگاه حقوقي ندارند. بر اين اساس مقرر شده تصميماتي براي اعتراض به استفاده از اين واژه ها در ادبيات برخي کارشناسان اتخاذ شود.
ابوترابی فرد : رسانه ای کردن نامه رهبری وظیفه ام بود
حجتالاسلام ابوترابيفرد ،عضو هيات رئيسه مجلس در پاسخ به اين سوال كه، شما بوديد كه نامه معروف رهبري درباره بركناري مشايي را مطرح كرديد. آيا به صلاح بود كه مطرح شود؟ به پنجره گفت:همانطور كه مستحضريد نامه مقام معظم رهبري، محرمانه و دستنويس معظم له بود و كسي از محتواي آن اطلاع نداشت و بعد از يك فاصله زماني كه مفاد نامه اجرايي و عملياتي نشد، بنده ماموريت يافتم كه مفاد نامه را به اطلاع مردم برسانم. اين يك ماموريت قطعي بود و بلافاصله بعد از اينكه بنده مصاحبه كردم، مصاحبه همراه با تصوير بنده در سايت مقام معظم رهبري درج شد كه پيام خود را به جامعه برساند كه اين اقدام در چارچوب يك ماموريت و انجام يك وظيفه بوده است.
حجاریان : هاشمی دقیقه ۹۰ وارد میشود
روزنامه اعتماد نوشت حجاریان پیشبینی کرد که خاتمی نمیآید اما هاشمی دقیقه ۹۰ وارد میشود.