کد خبر: ۱۹۲۶۴
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۸۴ - ۱۰:۴۵
آفتاب بررسي مي كند

آيا رايس در جلب همكاري انگليس موفق خواهد شد؟

آفتاب‌‌نیوز : خانم رايس در گفتگو با بي.بي.سي گفته است ايران بايد به حمايت خود از شورشيان در عراق خاتمه دهد انگلستان هم معتقد است ايران با كمكهاي تسليحاتي از شورشيان عراق حمايت مي كند. خانم رايس، كه در لندن به سر مي برد گفت مطمئن است كه انگلستان در اين زمينه حق دارد، چون انگلستان در جنوب (عراق) حضور دارد و به خوبي وضعيت را مي شناسد. او همچنين افزود ايران بايد اين حمايتها را قطع كند و «همسايه ي خوبي» براي عراق باشد. اما سفير ايران در لندن تأكيد كرده است كه ايران طرفدار اعمال خشونت بر عليه نظاميان انگليسي در عراق نيست.

بي.بي.سي به نقل از خبرنگار خود، جاناتان بين مي نويسد: حكومت آمريكا «متحد وفاداري» چون آقاي بلر براي متقاعد كردن ايران به توقف چرخه سوخت هسته اي خود، دارد. اما آمريكا در مذاكره با روسيه با موانعي رو به رو شده است. روسيه مي گويد كه اگر چه سؤالاتي در مورد اهداف ايران وجود دارد اما بر حق تهران براي غني سازي اورانيوم نيز تأكيد دارد.

آفتاب مواضع نزديك انگلستان به آمريكا، در چارچوب سه كشور مذاكره كننده هسته اي با ايران را با يكي از كارشناسان ارشد مسائل هسته اي در ميان گذاشت و سؤال خود را اين گونه مطرح نمود كه اساساً دلايل نزديكي مواضع انگليس با آمريكا در سياست خارجي به خصوص در مسئله هسته اي ايران در چيست؟

اين كارشناس در پاسخ به خبرنگار آفتاب گفت: انگلستان به دلايل تاريخي، فرهنگي و هويتي و نيز ارتباط ويژه با آمريكا همواره مواضع يكساني با آمريكا داشته و از آنجايي كه دستيابي ايران به فن آوري پيشرفته هسته اي، تهديدي مستقيم براي هژموني آنگلو – آمريكايي در سطح منطقه اي و بين المللي محسوب مي شود، به همين دليل آمريكا و انگليس در قبال آن موضع تقريباً واحدي اتخاذ مي كنند. وي در ادامه افزود: يكي از دلايل اين امر آن است كه بريتانيا همگرايي دفاعي – امنيتي كلي با اتحاديه اروپا دارد و هنوز روابط ويژه امنيتي با آمريكا را بر پيمانهاي مشترك امنيتي با كشورهاي اروپايي ترجيح مي دهد. بنابراين بيشترين همكاري در محور آنگلو- آمريكايي و مخصوصاً روابط ویژه بریتانیا و آمریکا مربوط به مسائل امنیتی و تهدیداتی است که متوجه هژمونی این محور باشد. البته موضوع هسته ای ایران هم جزو تهدیدات امنیتی علیه هژمونی آنگلو-آمریکایی محسوب مي شود و لذا بر خلاف حوزه مبارزه با تروريسم و محور شرارت كه در آن ديدگاههاي بريتانيا متفاوت از آمريكاست در اين حوزه دو كشور نظرات تقريباً مشتركي دارند. اين كارشناس ارشد مسائل هسته اي در ادامه سخنانش به خبرنگار آفتاب گفت: در موضوع هسته اي ايران، بريتانيا و آمريكا همواره ادعا كرده اند كه ايران به دنبال توليد سلاح هسته اي است و لذا تمام توان خود را به كار گرفته اند تا مانع از تحقق اين امر شوند. وي در پايان گفت: بايد به اين نكته مهّم و كليدي نيز توجه داشت كه بريتانيا و آمريكا نمي خواهند حل و فصل بحران هسته اي ايران كاملاً به نام اتحاديه اروپا تمام شود. لذا در اين راستاست كه بريتانيا با هر نوع امتياز دهي بيش از حد آلمان و فرانسه در اين راستا مخالف خواهد بود. يكي از اهداف بريتانيا در مذاكرات هسته اي با ايران ضمن حفظ منافع آمريكا خواهد كوشيد تا در صورت راه حلي به غير از ادامه مذاكرات در قالب اتحاديه اروپا، از طريق روابط ويژه با آمريكا به حل اين بحران مبادرت بورزد. بنابراين به اعتقاد بنده خانم رايس در جلب نظر انگلستان در سفرش به اين كشور با مشكلي مواجه نخواهد شد؛ زيرا انگليس همواره نشان داده است كه آمريكا به عنوان متحدي استراتژيك مي تواند روي اين كشور حساب ويژه باز كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین