آفتابنیوز : 
محسن پاك آيين، سفير ايران در تايلند، با بيان اينكه مناسبات رسمي ايران و تايلند از 1355برقرار شد، خاطرنشان كرد: ملت هاي دو كشور از بيش از 400 سال قبل و به دنبال مهاجرت شيخ احمد قمي از فرهيختگان و علماي ايران به شهر آيوتايا، پايتخت سابق تايلند با يكديگر مناسبات دوستانه داشتهاند.
پاك آيين ادامه داد: نقش شيخ احمد و نوادگان وي كه امروز نيز خانوادههاي بزرگ تايلند را تشكيل ميدهند همواره در تحكيم روابط فيمابين تاثير مثبت داشته است. سفير ايران در تايلند افزود: رايزني فرهنگي سفارت ايران كه در واقع دبيرخانه اين همايش است با ارسال دعوتنامه از همه علاقهمندان دعوت كرده با ارسال مقاله و تحقيق در افزايش غناي علمي همايش مشاركت كنند.
شيح احمد در اولين سالهاي قرن هفدهم به آيوتايا مهاجرت كرد و پس از مدتي توانست در دربار پادشاه سيام نفوذ كرده و به يكي از مقامات عالي رتبه سيام مبدل گردد. شيخ احمد با بانويي جوان از آيوتايا كه از خاندان سلطنتي بود ازدواج كرد و اين خانواده پايهگذار خاندانهاي بزرگ «بوناك» و «احمد چولاي» كه هنوز هم در تايلند صاحب نام و داراي مناصب عالي هستند به حساب ميآيند.
از دستاوردهاي مهم شيخ احمد قمي تاسيس نهاد شيخالاسلامي، معرفي فرهنگ ايراني و ايجاد بستر مناسب براي توسعه روابط بين دو كشور ميباشد. در حال حاضر مقبره شيخ احمد قمي در دانشكده تربيت معلم شهر آيوتايا، واقع در هشتاد كيلومتري شهر بانكوك قرار دارد. اين مقبره همچون مزار يكي از بهترين شخصيتهاي سياسي و فرهنگي تايلند به شمار ميرود و با بنائي اسلامي تزئين شده است.
گنبد طلائي رنگ بنا و معماري ويژهاش به خوبي اهميت اسلامي و خصيصههاي فرهنگي شيخ احمد را بازگو ميكند. در مقابل مقبره كتيبهاي سنگي قرار دارد كه به صورتي مختصر اما دقيق، زندگينامه قمي به زبان انگليسي و تايلندي بر روي آن نقش بسته است.