کد خبر: ۱۹۳۲۶۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷

نظام پزشکی: بیش از دو سوم ماماهای کشور بیکارند

زنده زبان انجام زایمان طبیعی را نقش اصلی ماماها عنوان کرد و افزود: متاسفانه با افزایش آمار سزارین بسیاری از زنان به سمت متخصصین زنان و زایمان سوق داده شده و نقش ماماها در این زمینه روز به روز کمتر می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه بیش از دو سوم ماماهای کشور با مشکل بیکاری مواجهند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور سالانه یک میلیون و 300 هزار تولد رخ می دهد که اگر به ازای هر هزار زایمان حداقل استاندارد تعداد ماماها را در نظر بگیریم، هیچ مامایی در کشور بیکار نمی ماند.

نوشین زنده زبان در گفت وگو با ایسنا، افزود: بر اساس استانداردها به ازای هر هزار تولد وجود 30 تا 50 ماما ضروری است که در ایران حتی در صورت استفاده از 30 ماما به ازاء هر هزار تولد، هیچ مامایی بیکار نخواهد ماند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 50 هزار ماما در کشور داریم، افزود: از این تعداد 30 هزار نفر در مراکز دولتی و خصوصی مشغول به کار بوده و مابقی این افراد که جمعیت زیادی نیز هستند، با مشکل بیکاری مواجهند.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه، تعداد ماماهای استان را نیز بین 450 تا 500 نفر عنوان کرد و افزود: در حال حاضر از این تعداد تنها 250 نفر مشغول به کار هستند.

وی گفت: به دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست داده‌ایم تا پذیرش ماما را در مقاطع مختلف در سیستمهای درمانی افزایش دهند.

زنده زبان با بیان اینکه دو سوم جمعیت کشور را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند، ارائه خدمات به این دو گروه را از طرف ماماها به عنوان اولین خط درمان بسیار موثر در حفظ سلامت جامعه عنوان کرد.

وی افزود: ماماها علاوه بر این می توانند نقش مشاوره‌ای را برای زنان در سنین مختلف از جمله دوران بلوغ، دوران قبل و بعد از ازدواج، دوران بارداری و همچنین در خصوص بحث کنترل تنظیم خانواده بر عهده داشته باشند.

زنده زبان انجام زایمان طبیعی را نقش اصلی ماماها عنوان کرد و افزود: متاسفانه با افزایش آمار سزارین بسیاری از زنان به سمت متخصصین زنان و زایمان سوق داده شده و نقش ماماها در این زمینه روز به روز کمتر می‌شود.

وی گفت: این امر علاوه بر تحمیل بار مالی بسیار بر خانواده‌ها و همچنین سیستم سلامت کشور، خطرات بسیار جدی را نیز در خصوص سلامت جامعه در پی دارد.

زنده زبان در ادامه به سختی کار ماماها اشاره کرد و افزود: قانون پنج سال بخشودگی و سختی کار ماماها به تصویب رسیده اما متاسفانه این قانون در حال حاضر اعمال نمی شود و ماماها مجبورند با وجود سختی و استرس کار خود، 30 سال در مراکز مختلف درمانی ارائه خدمت کنند.

وی کمبود پذیرش ماماها را در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری را نیز از جمله دیگر مشکلات ماماها عنوان کرد.

این عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی کرمانشاه، مشکلات بیمه را از جمله مشکلات مطب‌های مامایی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر هیچ مامایی نمی تواند به بیمار خود نسخه دهد و یا حتی در دفترچه بیمار انجام سونوگرافی و آزمایش را لحاظ کند و همین امر موجب شده تا مردم در جهت کاهش هزینه‌های خود به مطب های متخصصین زنان و زایمان رجوع کنند.

زنده زبان با انتقاد از نادیده گرفته شدن جایگاه واقعی ماماها در طرح پزشک خانواده، اظهار داشت: در دوره های قبلی این طرح سرانه در نظر گرفته شده برای ماماها بسیار کم بود و نقش و جایگاه واقعی ماماها در این طرح لحاظ نشده بود.

وی گفت: بارها از مسئولین خواسته‌ایم تا شخصیت حقیقی ماماها را در نظر بگیرند تا آنها بتوانند بر اساس شرح وظایف مصوب وزارت بهداشت انجام وظیفه کنند، نه اینکه به انجام کارهایی از جمله دفترنویسی و تزریقات بپردازند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۵
1
2
آفرینننننن....
نه که بقیه خیلی کار دارن حالا فقط ماماها بی کار موندن؟؟؟
عزیزم ماماهای بیکار همه میخوان توی شهرهای بزرگ باشن معلومه که با وجود متخصصین زنان زایمان بیکارن. برن توی روستاها و دهاتا کلی هم کار پیدا میشه هم آمار مرگ و میر نوزادان و مادران پایین میاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۵
0
2
قراره در بخش تولید نیروی انسانی همه فعال بشوند اون موقع کار وبارشون سکه میشه .
یک ماما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۵
0
1
روز جهانی ماما (5 می)به همه عزیزان زحمتکش ماما مبارک باد به امید آن روز که همه فارغ تحصیل های ایران در رشته های مربوط به خود بکار گرفته شوند و جامعه از این معضل نجات پیدا کنه و این می طلبد دولتی توانا با مسئولانی دلسوز را که فکر نمی کنم عمر کفایت دهد و ما شاهد آن باشیم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین