آفتابنیوز : آفتاب: سرویس سیاسی - روحانی در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی از 3 اصل آزادی ، عقلانیت و اعتدال به عنوان زیر بنای رسیدن به توسعه فرهنگی ، اجتماعی و حتی اقتصادی نام برد و گفت : افراطی گری ، بدبینی ، قضاوت های عجولانه و عدم اعتماد جناح ها و احزاب به یکدیگر عامل اصلی شکاف اجتماعی است .
به گزارش آفتاب، رئیس کمیسیون سیاسی ، اجتماعی مجلس خبرگان بدبینی های افراطی در زمینه روابط خارجی را یکی از دلایل عدم پیشرفت در مذاکرات خارجی دانست و با اشاره به تحولات سال 1382 گفت : عده ای معتقد بودند همکاری با آژانس و مذاکره سیاسی با 3 کشور اروپایی راه به جایی نمی برد اما قطعنامه آژانس در آذر 1383 که برای اولین بار اذعان می کرد فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است ، برای عده ای باورنکردنی بود .
وی از صلح و آشتی در داخل و عقلانیت و منطق در خارج به عنوان راهکار خروج کشور از بحران یاد کرد و افزود : بزرگ ترین دستاورد هسته ای ایران در سال های 82 و 83 تکمیل فن آوری و رفع ابهامات آمریکا بود که در نهایت شورای حکام به اتفاق آرا اعتراف کرد که فعالیت هسته ای ایران بر خلاف ادعای آمریکای در مسیر نظامی نیست و صلح آمیز است . در صحنه بین المللی این طور نیست که به صورت صفر یا صد یا جنگ باشد و یا تسلیم بین این دو ، راه حل های فراوان وجود دارد . در صحنه داخلی نیز این طور است . تفکر افراطی باید از کشور کنار گذاشته شود و یک تفکر اعتدالی برقرار شود .
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ادامه داد : برای یک کشور قابل قبول نیست که یک استاد به دلیل نقد در کلاس از دانشگاه اخراج شود . نمی شود در کشور برنامه علمی و تحقیقی را دیکته کرد . در تحقیق علمی خط قرمز معنا ندارد . استنباط و اجتهاد آزاد باید مبنای تحقیق باشد . توسعه و ژیشرفت کشور و کسب علم وادانش بدون آزادی امکان پذیر نیست . اگر به 3 اصل آزادی ، عقلانیت و اعتدال پایبند باشیم به توسعه فرهنگی ، اجتماعی و حتی اقتصادی می رسیم . باید افراط و تفریط را کنار بگذاریم . حذف یک جناح یا گروه و حذف آزادی خواهان و منتقدان امکان پذیر نمی باشد .
در ادامه این مراسم جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی با دکتر روحانی برگزار شد . در ابتدا مجری از روحانی خواست در پاسخ به سؤالات صریح و انقلابی عمل کند و در مورد مذاکرات تهران ونتایج آن پرسید که روحانی در جواب گفت : در سال 82 شورای حکام یک مهلت 50 روزه به ایران داد و یک بیانیه تهدیدآمیز صادر کرد . تا آن زمان مسئولیت پرونده با وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی بود . سران نظام در آن مقطع تصمیم گرفتند پرونده در اختیار شورای عالی امنیت ملی باشد و من مسئولیت آن را به عهده بگیرم. ابتدا نپذیرفتم اما با اصرار رئیس جمهور وقت و توصیه مقام معظم رهبری پذیرفتم . با 3 وزیر کشورهای طرف مذاکره جلسه گذاشتیم . اصرار غربی ها بر مبنای قطعنامه تعلیق تمام فعالیت های هسته ای ایران بود . سران نظام از من خواسته بودند از اروپایی ها قول بگیرم که پرونده به شورای امنیت نرود و تمام فعالیت های هسته ای ادامه پیدا کند به جز یک مورد که گازدهی نطنز بود که فن آوری آن کامل شده بود .
در نهایت ما موفق شدیم تعلیق را صرفاَ به مورد گازدهی نطنز محدود کنیم و فعالیت ها در اصفهان ، بندرعباس ، اراک و زیرزمین نطنز ادامه پیدا کند . ضمن اینکه ما کلمه داوطلبانه را که بسیار کلمه مهم و حیاتی است را در متن بیانیه تهران در مورد تعلیق قرار دادیم . به اضافه 2 کشور فرانسه و انگلیسقول دادند که اگر آمریکا بخواهد پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع دهد آنها از حق وتو استفاده کنند . این تعهد اروپا به تهران در برابر توطئه آمریکا بی نظیر است و لذا از افتخارات سیاسی کشور در آن مقطع است . ضمن این که با درج کلمه داوطلبانه ما هیچ تعهد حقوقی برای کشور ایجاد نکردیم .
وی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری گفت : مذاکرات در سال 84 تا ماه اردیبهشت با فرانسه و آلمان با موفقیت ادامه یافت اما انگلستان با توافق نهایی موافق نبود . آنها پیش بینی می کردند در انتخابات آتی شهردار وقت تهران رئیس جمهور می شود و لذا باید تا روی کار آمدن دولت جدید صبر کنیم و ادامه مذاکرات در دولت بعدی انجام شود . در آن مقطع رهبر معظم انقلاب فرمودند که رفع تعلیق باید در همین دولت باشد که ما هم از سرگیری فعالیت اصفهان را رسماَ اعلام کردیم . من در تمام مراحل مذاکره تأئید سران نظام را داشته ام و رهبری معظم در پایان دوران فعالیت رضایت خود را از تیم مذاکره کننده بیان داشتند .
روحانی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد کاندیدا شدن خاتمی و هاشمی گفت : باید این فاصله هایی که امروز در جامعه هست کم شود . اگر قرار باشد پرونده از شورای امنیت بیرون بیاید و تحریم ها برداشته شود راهی به جز افزایش قدرت ملی نداریم . قدرت ملی تنها قدرت نظامی نیست . اساس قدرت ملی حضور مردم و اعتماد مردم به دولت و دولت به مردم است . قدرت ملی در وحدت و انسجام ملی است . باید از این طریق مشکلاتمان را حل و فصل کنیم .
وی در ادامه در مورد حوادث پس از انتخابات سال 88 به سؤالی پاسخ گفت و افزود : فتنه از قبل از روز 22 خرداد آغاز شد . از زمانی که در صداوسیما تهمت های ناروا زده شد . باید از ابتدا جلوی حرکت های ناپسند گرفته می شد . حداقل کاری که صداوسیما می توانست انجام دهد دادن وقت ، فردای آن روز به کسانی بود که مورد توهین قرار گرفته بودند .
مده افتاب و پای گل از دست - ولی غافل مباش از دهر سر مست
امروز از همه زوسای دولت های پس از انقلاب به نیکی یاد نمیشود (حداقل در میان اصولگرایان) آیا همه انتخاب های مردم اشتباه بوده است؟ چه کسی و یا چه عواملی موجب این وضع شده است؟ اکنون در بیشتر تبلیغات رسمی و همه اصولگرایان بی رحمانه روسای دولتهای قبلی را میکوبند جتی اخیرا آنها را مزدور بیگانگان معرفی میکنند. با این توصیفات چرا مردم در انتخابات شرکت کنند؟ چرا؟
حسن روحانی سالهانون نمک لندنیها خورده است الان بایددرخدمت به استعمارپیرخوش خدمتی ها یکند.