آفتابنیوز : علی زادسر بر لزوم افزایش کنترلهای بهداشتی توسط مراکز قانونی برای اطمینان از سلامت چای وارداتی تاکید کرد و گفت : به دلیل عدم رعایت بهداشت و خصوصا استفاده از سموم در کشورهای هند و سریلانکا، وزارتخانه های مسئول باید نسبت به ورود چای از کشورهایی که از این مشکلات مبرا هستند، اقدام کنند.
وی افزود : با توجه به شبهات شرعی در خصوص طهارت شرعی چای هند و سریلانکا، دقت در این امر جای خود را دارد، چرا که 90 در صد مردم سریلانکا بودایی و در هند نیز فقط 20 درصد مسلمان هستند که نقش کمتری در تولید چای دارند و لذا می توان ازکشورهایی همچون اندونزی که 90 درصد مسلمان هستند و مشکلات بهداشتی کمتری دارند، چای وارد کرد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به فقدان تجهیزات کنترل سموم در ایران گفت: مسئولان وزارت بهداشت و نیز سازمان چای بارها اعلام کرده اند که بعضی از چای های بسته بندی خارجی غیرقابل شرب است و احتمال آلودگی حتی به مواد رادیو اکتیو درآن وجود دارد ولی ماموران وزارت بهداشت که کنترل و بازرسی فروشگاههای عرضه مواد غذایی را به عهده دارند، متاسفانه در مورد عرضه چای فاقد کنترل بهداشتی جلوگیری نمی کنند.
زادسربا بیان اینکه چای خوب و سالم به ایران قاچاق نمی شود، خاطرنشان کرد: حدود 80 درصد تجارت چای در جهان دردست شرکتهای انگلیسی است که مافیای قدرتمند جهانی چای را تشکیل و برای به مصرف رساندن انواع چای تولیدی در جهان برنامه ریزی میکنند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس وضع عمومی بهداشت در کارخانجات هند و سریلانکا را " بسیار وخیم" توصیف کرد و گفت : باید پرسید آیا چای آلوده به سموم که سرطان زا به شمار می رود به کجا و کدام کشورها ارسال می شود؟ چرا هرچه قاچاق چای گرفته می شود، چای فله است نه چای بسته بندی با نامهای مختلف حتی مقدس احمد و محمود و غیره که به صورت قاچاق وارد می شود؟
وی به مشکلات تولید و توزیع چای ایرانی نیز اشاره کرد و گفت: عدم فرآوری صحیح، بسته بندی نامطلوب، نبود بازرگانی و بازاریابی، فرهنگ سازی مافیای جهانی چای و تغییر ذائقه، از دلایل عدم پذیرش چای ایرانی است.
نماینده جیرفت افزود: وزارت جهاد کشاورزی هیچگونه اعمال سیاستی برای تولید کیفی برگ سبز یا چای خشک و مطلوبیت تولید برای عرضه در بازار مصرف نکرده است. مصوبات و سیاست گذاریهای غیرکارشناسانه نیز نه تنها گره از کارکشاورز و صنعت باز نکرد، بلکه باعث عدم مطلوبیت چای ایران نزد مصرف کننده شد.
زادسر در پایان تصریح کرد: با جلوگیری از اختلاط چای مرغوب و مطلوب با غیر میتوان سالانه از انباشت حدود 30 هزار تن چای در کشور و ذلیل شدن چای ایران جلوگیری کرد.