آفتابنیوز : پاکستان می گويد هليکوپترهای هندی را می پذيرد اما بدون خدمه، درحالی که هند اصرار دارد خلبان های هندی هليکوپترها را در جريان اين ماموريت ها به پرواز درآورند.
يک سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت کشورش نمی تواند مشارکت خدمه نظامی هند در کشمير پاکستان را بپذيرد.
عامر احمد خان، خبرنگار بی بی سی در کراچی، می گويد در صورت به توافق رسيدن اين رقبای قديمی، ناوگان هليکوپترهای امدادی در پاکستان و ناحيه کشمير تحت کنترل پاکستان دو برابر خواهد شد.
اين اختلاف درحالی بروز کرد که يک مقام ارشد سازمان ملل گفت در جهان به اندازه کافی چادر خواب گرم و مستحکم برای حفاظت از پناهجويان از سرمای زمستانی وجود ندارد.
اندرو مکليود مدير عملياتی تيم واکنش اضطراری سازمان ملل در پاکستان، گفت زلزله کشمير يکی از بزرگترين فاجعه های انسانی در دوره های اخير است و هيچ کشوری به تنهايی توان مقابله با چنين فاجعه ای را ندارد.
وی به بی بی سی گفت که هزاران روستا در سراسر ناحيه ای عظيم متشکل از کوه های صعب العبور که شاهد رانش زمين بوده آسيب ديده اند و چالش های لژستيکی روز به روز افزايش می يابد.
هوای مساعد امکان پرواز مجدد هليکوپترهای امدادی را فراهم کرده است اما 20 درصد نواحی زلزله زده احتمالا هنوز کمکی دريافت نکرده اند.
مقام های محلی اکنون می گويند که ممکن است تا 54 هزار نفر در اثر زلزله ده روز قبل کشته شده باشند.
احتمال بروز موج تازه تلفات
همزمان امدادرسانان در کشمير می گويند هوای سرد زمستانی و جراحات مداوا نشده ممکن است باعث بروز موج تازه تلفات در منطقه زلزله زده شود.
بنابه تخمين ها 60 هزار نفر در ناحيه کشمير تحت کنترل پاکستان در زلزله ده روز قبل مجروح شدند و امدادرسان ها از آن بيم دارند که بسياری از ساکنان مناطق کوهستانی به علت قطع راه های ارتباطی هنوز هيچگونه کمک پزشکی دريافت نکرده باشند.
سازمان ملل متحد می گويد با توجه به اينکه بيش از سه ميليون نفر بی خانمان شده اند و زمستان در راه است، نياز به چادرهايی که تاب تحمل شرايط سخت زمستانی را داشته باشد مبرم است.
دولت پاکستان که کليه چادرهای موجود در اين کشور را خريداری کرده است می گويد به نيم ميليون چادر مستحکم ديگر نياز دارد.
رودريگو راتو، مدير صندوق بين المللی پول قول ارائه حمايت های مالی برای کمک به مقابله با فاجعه را داده است.