کد خبر: ۱۹۶۶۷۶
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۹
روابط ایران و آمریکا و راهکار برای آغاز گفت‌وگوها

موازنه نسبی در مناسبات میان ایران و آمریکا راه‌حل مشکل است

نمایندگان پنج نامزد انتخابات ریاست جمهوری عصر یک‌شنبه در نشست دیپلماسی ایرانی درباره روابط ایران و آمریکا و راهکارهای‌شان برای آغاز گفت‌وگوهای دیپلماتیک دوجانبه را بیان کردند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: علیرضا اکبری، نماینده محسن رضایی در این نشست درباره روابط ایران و آمریکا گفت: رابطه ایران و آمریکا در عالی‌ترین سطح تصمیم‌گیری می‌شود و این مساله از جمله موضوعاتی است که در فهرست مسائل و موضوعات سیاست خارجی که باید بر روی آن چانه‌زنی شود، وجود دارد. مشکل میان ایران و آمریکا موضوعی حیاتی است که به هر دو کشور باز می‌گردد.

او گفت: ما معتقدیم موازنه نسبی در مناسبات میان ایران و آمریکا راه‌حل مشکل است.

وی گفت: مذاکره مهم‌ترین ابزار دیپلماتیک است اما اقدامات عملی در سطح ملی، منطقه‌یی و بین‌المللی نیز حائز اهمیت است و باید در این راه برای رفع این مشکل تلاش کرد و نباید اجازه داد «استخوان لای زخم بماند».

هم‌چنین آلادپوش، نماینده سیدمحمد غرضی در رابطه با روابط ایران و آمریکا گفت: این یک بحث دو طرفه است. این‌گونه نیست که در این سال‌ها فقط ما نخواسته باشیم رابطه‌ای برقرار شود. آمریکا هم منافع خود را از این مساله دنبال می‌کند و حاضر نیست در یک جاده یک طرفه گام بردارد.

او ادامه داد: آن‌ها با طرح موضوع هسته‌یی سعی کرده‌اند ما را در دام بمب هسته‌یی بیندازند، اما ما در این مسیر قدم نگذاشتیم.

وی گفت: آمریکا به خوبی می‌داند ایران در مسائل منطقه بسیار موثر و تاثیرگذار است. ما باید این مساله را در اختیار سیاستمداران و نخبگان خود قرار دهیم و اجازه دهیم موضوع در چارچوب خود پیش رود.

به گزارش ایسنا، علی خرم، نماینده محمدرضا عارف گفت: از معضلات روابط خارجی کشور به مدت 35 سال گذشته موضوع رابطه ایران و آمریکاست. از نگاه آقای عارف و سایر اصلاح‌طلبان اصل مذاکره مطلوب و مورد تایید است. آمریکا از 1914 تاکنون قدرت اول اقتصادی جهان بوده است و امروز هم در تولید ناخالص ملی در رتبه اول قرار دارد. ما می‌توانیم بسیاری از مشکلات اقتصادی‌مان با جهان را از طریق کشورهایی که با آمریکا رابطه خوب دارند با یک یارگیری مناسب برطرف کنیم؛ اگر می‌خواهیم دیپلماسی فعال و سازنده در جهان داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، او گفت: اما این نوع برخورد با مساله به معنای مذاکره بدون پیش‌شرط نیست. این مذاکره در صورت انجام حتما باید پیش‌شرط‌هایی داشته باشد. اول این که در فضای احترام متقابل باشد. در چند سال گذشته آمریکایی‌ها به این موضوع اشاره کرده و بر آن تاکید کرده‌اند. دوم این که آن‌ها امنیت و منافع ملی ما را به رسمیت بشناسند و شرط سوم این است که وزن منطقه‌یی و بین‌المللی ایرانی شناسایی شود. از نظر اقتصادی، سیاسی، نظامی کشوری که وزن پایینی داشته باشد، خود به خود فشار بر او افزایش می‌یابد، بنابراین باید به سرعت وزن منطقه‌یی و بین‌المللی خود را افزایش دهیم تا وقتی با آمریکا و یا هر کشور دیگری روبه‌رو می‌شویم، اعتماد به نفس داشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین