کد خبر: ۱۹۸۲۱۲
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۵

تلاش برای ثبت تالاب زریبار در سایت رامسر طی سال جاری

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کردستان گفت: پناهگاه زریبار که یک اکوسیستم زنده است سه هزار و ٢٩٢ هکتار است که دوهزار و ٤٠٠ هکتار آن به عنوان تالاب جداسازی شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: محمودی افزود: پناهگاه زریبار در سال ١٣٨٨ بنابر مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست به پناهگاه حیات وحش ارتقاء یافت که بایدبرای حفظ و احیا این اکوسیستم برای آیندگان تلاش شود.

وی افزود: جداسازی این مساحت به عنوان تالاب از تعارض به این دلیل بوده که کمترین تعارض را داشته باشد و برای ثبت آن در کنوانسیون بین‌المللی رامسر ثبت شود.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کردستان بیان کرد: اقدامات اساسی از جمله طرحهای مطالعاتی و ترجمه طرح برای ثبت این تالاب صورت گرفته است و تلاش می شود درسال جاری به عنوان یکی از تالابهای بین المللی در سایت رامسر ثبت شود.

وی با اشاره به اینکه سرشماری سالیانه پرندگان در جهان در فصل زمستان انجام می شود، اظهار داشت: در اکوسیستم زریبار ٦٠ تا ٦٦ گونه پرنده زیست می‌کنند که براساس سرشماری سالانه پرندگان در جهان تعداد آنها در هر سال بسته به آب و هوا و ویژگی های اقلیمی بین 3 تا 5 هزار قطعه می باشد.

محمدی ادامه داد: تالاب زریبار عوامل تهدیدکننده زیادی دارد که خشکسالی از عوالم اصلی تهدید کننده این تالاب بوده و حجم آب آن را کاهش می دهد.

وی یکی دیگر از عوامل تهدید کننده زریبار را ورود فاضلاب روستاهای اطراف به داخل این دریاچه دانست و اعلام کرد: در راستای کنترل و پیشگیری از ورود این فاضلاب ها به دریاچه اقداماتی صورت گرفته و اکنون نیز ادامه دارد.

وی اضافه کرد: در این راستا کلیه فاضلاب های روستاهای غربی تالاب زریبار از طریق خط انتقال درحال جمع آوری و کنترل است و بخش زیادی این فاضلاب ها در سال ٩٢ به تصفیه‌خانه فاضلاب شهری وصل خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه روستاهای شرقی فاصله زیادی باهم دارند و میزان تهدید آنها کمتر است،ابراز داشت: اعتبارات لازم برای هدایت و کنترل فاضلاب های بخش شرقی روستاهای اطراف زریبار در حال پیش بینی است و اقدامات لازم برای پیش گیری از ورود آنها به زریبار در آینده انجام می شود.

وی با اشاره به وجود چهار لاگون در روستاهای شرقی اطراف زریبار برای کنترل فاضلاب این روستاها اضافه کرد: این لاگون ها تخریب شده که تا پایان تیرماه سالجاری دو لاگون بازسازی خواهد شد.

معاون نظارت و پالایش محیط زیست استان کردستان تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل تهدیدکننده دریاچه زریبار حرکت خزنده‌ها از جنوب و جنوب شرقی شهر و زمین های کشاورزی است.

به گفته وی یکی دیگر از عوامل تهدیدکننده بزرگترین دریاچه آب شیرین دنیا تخریب جنگل ها و تبدیل زمینهای حاشیه به کشاورزی است.

وی بیان کرد: درحال حاضر پروژه ایجاد حریم تالاب دردست اجراست که در راستای اجرای این مهم ٧١٦ نقطه در طول ٢٦ کیلومتر پیش بینی شده که عملیات اجرایی آن در حال انجام است.

محمودی خاطرنشان کرد: برای ارتفاع کیفی آب در فاصله ٣٠ تا ٥٠ متر بنچ مارک‌هایی نصب می شود و علاوه براین در قسمت حرکت خزنده برای کنترل حرکت خزنده ها به سمت زریبار نیز ٨٠٠ متر دیوارکشی صورت می گیرد و دراین راستا از پایه ها و دیوارهای بتنی استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه اسناد مناقشه این طرح باز شده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان تیرماه جاری اعتبار لازم برای این طرح جذب، قرداد بسته شود و تا پایان شهریورماه جاری به اتمام برسد.

به گزارش ایسنا، وی در پایان با اشاره به اینکه کمیته استانی بحران در استانداری تشکیل می شود و پروژه های نجات زریبار در این کمیته بررسی و برنامه های زیست بومی تالاب زریبار در این کمیته تدوین می شود، یادآورشد: در صورت مشخص شدن مشاور طرح برنامه ها شروع می شود که امید است، نسخه نهایی نجات زریبار توسط این کمیته پیچیده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین