کد خبر: ۱۹۸۲۳۶
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۰

نسبت تندروها و روحانی

تندروها در پیروزی روحانی رییس‌جمهوری منتخب هیچ نقشی نداشتند جز این‌که با عملکردها و نوشته‌هایشان آن‌قدر مردم را دلزده کردند تا هیچ شانسی برای پیروزی اصولگرایان باقی نماند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: بهار در سرمقاله خود نوشت: مصادره ‌آرای رییس‌جمهوری منتخب؛ بحث داغ این روزهای اصولگرایان است، آن هم نه اصولگرایان میانه‌رو که تندروها باز هم لخت شده و به میان پریده‌اند. فریاد تندروها درآمده که جریان اعتدال و اصلاح‌طلبی در صدد مصادره آرای حسن روحانی هستند. تندروها در تلاشند تا به‌زعم خود با آمارهایی که تا دیروز می‌ساختند و تحلیل می‌کردند که نامزدهای اصولگرا پیروز مطلق انتخاباتند حال با تاکید بر همان آمار حال در سرمقاله‌ها و سخنرانی‌ها می‌گویند که ما پیروزیم و اصلاح‌طلبان شکست خورده‌اند. از سوی دیگر موضع اکثر چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرایان این است که همه پیروزند و حتی محمدرضا عارف تنها نامزد اصلاح‌طلبان که با به نمایش گذاشتن مشی اخلاقی در رفتار سیاسی که پیروزی نامزد «ائتلاف» را قطعی کرد نیز پس از انتخابات تاکید کرد که «انتخابات شکست‌خورده‌ای نداشت.» اما ظاهرا برخی پا به میدان گذاشته‌اند تا از این سفره اعتدال سهمی برای تندروها بردارند.

اما پیروز انتخابات چه جریان‌هایی هستند؟ در انتخابات 92 غالب جریان‌های سیاسی حتی اگر با نامزدهای اصلی خود پا به میدان نگذاشتند، توانستند چهره‌های مورد قبول خود را به عرصه رقابت‌ها بفرستند. بنابراین جریان‌های سیاسی با توجه به این‌که شعارهای هر نامزد تا چه اندازه به دیدگاه‌های آنان نزدیک بود به حمایت از آنان پرداختند.

در این میان حسن روحانی رییس‌جمهوری منتخب از سوی اعتدال‌گرایان و طیف نزدیک به هاشمی‌رفسنجانی مورد حمایت جدی قرار گرفت و اصلاح‌طلبان نیز با توجه به این‌که نامزدی از خود در صحنه رقابت‌ها داشتند تلاش خود را متوجه حمایت از نامزد خود (محمدرضا عارف) کرده و در نهایت با هماهنگی چهره‌های شاخص دو جریان تلاش خود را متوجه «ائتلاف» کردند.

سوال اینجاست که مدعیان امروز، دیروز کجا بودند؟ و جز تخریب و سکوت چه راه دیگری برگزیدند که امروز گوشه‌چشمی به این پیروزی دارند.

نکته اینجاست که عرصه رقابت‌ها تا چند روز آخر بسیار فشرده بود اما دو عامل ناگهان فاصله حسن روحانی با سایرین را دوچندان کرد. اول کناره‌گیری عارف نامزد اصلاح‌طلبان و دوم حمایت سیدمحمد خاتمی و شورای مشاورانش و مجمع روحانیون مبارز از حسن روحانی (نامزد اعتدال‌گرایان و هاشمی‌رفسنجانی). این حمایت‌ها موجب شد تا مجموعه آرای حسن روحانی از مجموع آرای تمام نامزدهای اصولگرا (قالیباف- ولایتی- جلیلی) و محمد غرضی (مستقل) بیشتر باشد. اصولگرایان؛ آن هم تندروهایشان آن روزها کجا بودند؟ چه می‌گفتند؟ و چه می‌نوشتند؟ که امروز پیروزند؟

تندروها در پیروزی روحانی رییس‌جمهوری منتخب هیچ نقشی نداشتند جز این‌که با عملکردها و نوشته‌هایشان آن‌قدر مردم را دلزده کردند تا هیچ شانسی برای پیروزی اصولگرایان باقی نماند. اما هرچه بوده گذشته و به گمان من این پیروزی آنقدر خوشایند بوده که تندروها هم احساس شکست نمی‌کنند و همین را باید به فال نیک گرفت.

در کابینه فراجناحی قطعا نیروهای «پیروز» و «ائتلافی» سهیم هستند؛ تنها به این دلیل که مردم این‌گونه خواسته‌اند و در غیر این‌صورت به رای مردم دهن‌کجی خواهد شد. اما در پیروزی همه می‌توانند سهیم باشند و عملکرد کابینه فراجناحی باشد تا حتی «تندروها» هم احساس شادی و امنیت کنند و این فرصتی خواهد بود برایشان تا مواضع خود را در برابر خواست مردم تعدیل کنند.

تندروهای اصولگرا اگر امروز به جای درک واقعیت سعی در معکوس جلوه دادن حقایق کنند، تداوم‌بخش شکست سنگین خود خواهند بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین