آفتابنیوز : 
خبرگزاري نووستي با انتشار اين مطلب ادامه داد: امروز برخلاف متقاضيان مطبوعات آمريکايي و اروپايي، براي مردم روسيه مبهم است که وزير امور خارجه آمريکا براي گفتوگو در رابطه با چه مسالهاي روز شنبه وارد مسکو شد، براي مساله آسياي ميانه و يا برنامه هسته ای ايران.
اين گزارش خاطرنشان كرد: مساله اين است که نقش آمريکا نه در ایران بلکه در آسياي ميانه، در افكار عمومي روسيه يک شکل است.
در ادامه اين گزارش ميخوانيم: سفر وزير امور خارجهي آمريکا به جمهوريهاي آسياي ميانه، پس از آن که در واشنگتن اعلام شد که نقش آمريکا در اين منطقه قابل انطباق با نقش روسيه است، در مرکز توجه روسها قرار گرفت. اين از آن اعلاميههايي نيست که جامعه روس به راحتي از کنار آن بگذرد.
اين گزارش افزود: اولين ديدار کاندوليزا رايس از آسياي ميانه، به احتمال زياد، پاسخي به بيانيه سازمان همکاريهاي شانگهاي در ماه ژوئيه در آستانه بود، مبني بر اينکه آمريکا زمان خارج ساختن پايگاههاي نظامي خود از منطقه آسياي ميانه را تعيين کند. مطبوعات روسيه بيش از هرچيز علاقمند به دانستن مقاصد واشنگتن بودند.
پس از اينکه تاشکند به طور قاطعانه از آمريکا خواست تا پايگاه "گانسي" را از "خان آباد" خارج کند و "بيشکک" نيز همانطور که بيانيه سازمان همکاريهاي شانگهاي ميطلبيد، اقامت پايگاه نظامي آمريکا در "ماناس" را در چارچوب عمليات ضد تروريستي در افغانستان محدود ساخت، آيا آمريکا با خارج ساختن پايگاههاي خود از آسياي ميانه آشتي خواهد کرد و يا خواهد توانست که با فشار پايگاه خود را به جاي خان آباد در قزاقستان يا تاجيکستان قرار دهد؟ چنين سوالي از سوي محافل سياسي روسيه مطرح ميشود.
در اين گزارش ميخوانيم: اين گمان مي رود که در رابطه با اين بخش از ديدار رايس، نگراني کمتري در روسيه وجود دارد. بنا بر سخنان سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، کاندوليزا رايس "مشخصا تاکيد نمود که آمريکا قصد ايجاد هيچ پايگاه ديگري به غير از پايگاه ماناس را ندارد." و اين پايگاه نيز "به هدف تکميل هر چه سريعتر عمليات مبارزه با تهديدات تروريستي از سوي افغانستان است."
در بخش ديگري از اين گزارش ميخوانيم: مسالهي دوم، يعني برنامهي هسته ای ايران و در مرحلهي اول، رابطه مسکو با امکان ارجاع پرونده هستهاي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد، به طور کمرنگتري در مطبوعات روسيه به چشم ميخورد.
اين گزارش حاکی از آن است که جلسه شورای حکام درباره پرونده هسته ای ایران در سوم آذر ماه تشکیل می شود، و نیز در ادامه آمده است: مساله ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد براي آمريکا نه تنها بسيار جدي، بلکه بسيار حساس نيز ميباشد، به اين علت که هيچ اطميناني وجود ندارد که واشنگتن در اين رابطه به موفقيتي هرچند کوچک دست بيابد.
در اين گزارش ميخوانيم: در جلسهي پيشين شوراي حکام آژانس بينالمللي انرژي اتمي، روسيه و چين، دو عضو ثابت شوراي امنيت سازمان ملل متحد، راي موافق به ارجاع پرونده ندادند، اما اگر مشکلي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد تسليم شود، بعيد است کاخ سفيد آمادهي شکستي در آنجا باشد - همان طور که در مورد عراق پيش آمد - و اين مطلب بيش از حد براي آمريکا دردآور خواهد بود.
در ادامه اين گزارش ميخوانيم: سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، اعلام نمود که روسيه همانند سابق، اساسي براي ارجاع پرونده هسته ای ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد نميبيند. همچنين لاوروف تاکيدي ويژه داشت که مسکو خواهان همکاريهاي حتمي ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي است. وي افزود که روسيه معتقد است شرايط کنوني اين اجازه را ميدهد که کار در رابطه با پرونده ايران فعالانه از طريق آژانس بين المللي انرژي اتمي ادامه يابد.