آفتابنیوز : آفتاب: این مقام مسئول بانک مرکزی با اشاره به این موضوع که توسعه ارتباطات بينالمللي مركز شتاب به منظور پذيرش كارتهاي بينالمللي در داخل كشور انجام گرفت تاکید کرد: توسعه ارتباطات بينالمللي از طريق طرح پيشنهادي ايجاد شبکه پرداخت منطقهاي با قابليت انتقال وجوه از طريق کارت و حساب مشتريان شبکه بانکي کشور نیز مد نظر قرار گرفت.
سیدمحمود احمدی گفت: وضعيت ابزارها و تجهيزات بانکداری الکترونیک بيانگر گذر از دوران رشد سريع و ورود به دوران شکوفایی است. پس از اجراي طرح هدفمندي يارانهها تقريبا تمامي شهروندان از خدمات کارت بانکي بهرهمند شدهاند.
دبیرکل بانک مرکزی اظهار داشت: با توجه به حدود 22 هزار شعبه بانکي و 2 ميليون واحد صنفي، ميزان نصب خودپردازها و پايانه فروشهاي فروش و شعب به حد نهايي خود نزديک شده است. احمدی افزود: رشد چشمگير صدور كارت اعتباري در سال 89 با رشدی ملايم تری نسبت به سال 90 ادامه يافت، لکن سهم اين كارتها در تركيب كارتهاي صادره كشور همچنان اندک است.
وی با بیان اینکه رشد سريع نصب پايانههاي فروش در 2 سال گذشته اثر خود را در سال 90 به خوبي نشان داد تصریح کرد: سهم زير 10 درصد تعداد تراکنشهاي پايانههاي فروش در سال 87، تنها ظرف 3سال به بيش از 30 درصد رسيد. با توجه به تحولات سال گذشته و ايجاد شاپرک برآوردهاي اوليه حاکي از آن است که اين سهم احتمالا تا پايان سال 91 به حدود نيمي از تراکنشها برسد.
احمدی بیان داشت: همانگونه که قبلا اشاره شد با توجه به لزوم ساماندهي پايانههاي فروش الكترونيكي در نظام بانكي كشور و در چارچوب مصوبه شوراي پول و اعتبار و مقارن با فرا رسيدن دهه مبارک فجر سال 90 شبكه الكترونيكي پرداخت كارتي شاپرک ايجاد شد. با ظرفیت سازی شاپرک، بانک مرکزی موفق به پشتیبانی و مدیریت 28 میلیون تراکنش در روز پرداخت عیدانه و 31 میلیون تراکنش در روز پرداخت یارانه اسفند سال قبل شد.
دبیرکل بانک مرکزی با اشاره به اینکه با توجه به تغيير رويكرد نظارتي بانک مركزي به نظارت داده محور و الكترونيكي، با تصويب دستورالعمل شفافيت و تجميع اطلاعات بانكي گام مهمي در اين راستا برداشته شد گفت: لزوم حفظ منافع سپردهگذاران از يکسو و حفاظت از دسترسي غيرمجاز و غيرايمن به اطلاعات و دادههاي بانکي مشتريان از سوی ديگر موجبات پيشبينی و راهاندازي نظام مديريت امنيت دادهها نماد بانکي را فراهم نمود.
وی خاطرنشان کرد: به منظور يکپارچهسازي و توسعه خدمات الکترونيکي مالي، الکترونيکي نمودن دريافتها و پرداختهاي دولتي و خزانه کل کشور، ايجاد ارتباط و اتصال بين تمامي سامانههاي بانکي با رويکرد دستيابي به بهرهوري عملياتي و توسعهپذيري زيرساختهاي تسويه، سامانه بانکداري يکپارچه مرکزي نسيم با قابليت اتصال به شبکه تبادل اطلاعات بانکي (شتاب) و با استفاده از تکنولوژي بانکداري متمرکز الکترونيکي در بهمنماه سال 90 مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
احمدی با بیان اینکه در راستاي تحول در راهبردها و شيوههاي خدماترساني به مشتريان و به منظور تسهيل در فرآيند پاسخگويي رفع مغايرت خدمات شتاب، ميز امداد شتاب (Help Desk) در شهريورماه سال 90 معرفي و بهرهبرداري شد اضافه کرد: طراحي پروژه خزانه مرکزي سامانه تابا به منظور راهاندازي فاز دوم سامانه تابا و ارائه اوراق بهادار الکترونيکي به مردم و مشتريان بانک ها نيز عملياتی شده است.
به گزارش مهر، این مقام مسئول بانک مرکزی با اشاره به این موضوع که توسعه ارتباطات بينالمللي مركز شتاب به منظور پذيرش كارتهاي بينالمللي در داخل كشور انجام گرفت تاکید کرد: توسعه ارتباطات بينالمللي از طريق طرح پيشنهادي ايجاد شبکه پرداخت منطقهاي با قابليت انتقال وجوه از طريق کارت و حساب مشتريان شبکه بانکي کشور نیز مد نظر قرار گرفت.
وی مکانيزه کردن فرايند صدور اسناد تسويه و رفع مغايرتهاي شتابي را منجر به افزايش سرعت کار و کاهش ضريب اشتباهات نيروي انساني در ورود دستي اطلاعات خواند و تصریح کرد: سامانه جامع نظارت اطلاعات كارتي سناک به منظور گسترش پوشش نظارتي بانک مركزي بر عملكرد بانک ها و دريافت اطلاعات شبكه بانكي و توليد گزارشهاي مديريتي راهاندازي شد.
دبیرکل بانک مرکزی با اشاره به اینکه پورتال جامع بانکي به منظور برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات به صورت مجازي طراحي شد افزود: سامانه مديريت مجوزها به منظور افزايش، تسهيل عمليات و انجام دستور برداشتهاي مستقيم به صورت خودكار در مركز پايا راهاندازي شد.
چراهیچکس هیچکاری نمیکنه!؟