آفتابنیوز : آفتاب: سعید شمس - «اشرفی اصفهانی »؛ این نام ابتدا ما را به یاد شهید محراب و امام جمعه فقید کرمانشاه می اندازد که 30 سال پس از آن واقعه نیز در خاطره ها مانده است. حجت الاسلام محمد اشرفی اصفهانی فرزند او در عین حال یک فعال سیاسی اصلاح طلب است که مدیریت یک مجموعه بزرگ مذهبی در غرب تهران را برعهده دارد. او نیز مانند دوستان خود از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری خرسند و شادمان است و می گوید:«مردم ایران در روز 24 خرداد کار بزرگی انجام دادند زیرا بر حاکمیت بی اخلاقی و بدرفتاری در دولت مُهر بطلان زدند.» وی با اشاره به توانمندی هایی که درحسن روحانی سراغ دارد تصریح می کند: «با توجه به شناختی که از آقای روحانی موجود است این اطمینان در اذهان عمومی به وجود آمده که چهرههایی به عنوان دولتمرد، در دولت بعدی مسوولیت می پذیرند که حتما از توانایی ها و تجربه بالایی برخوردارند.»
عصر ایران با محمد اشرفی اصفهانی پیرامون انتخاب حسن روحانی و امید به دولت تدبیر و امید گفت و گو کرده است:
*وضعیت جریان های سیاسی بعد از انتخابات را چطور تحلیل میکنید ؟ میتوان گفت که دوگانه اعتدال و افراط به جای «اصولگرایی و اصلاح طلبی» نشسته است و امید شکل گرفته را چه قدر واقعی می دانید؟به نظر من فضای سیاسی امروز نسبت به قبل از انتخاب آقای دکتر روحانی کاملا متفاوت است و حتی می توان گفت اصلا قابل قیاس نیست. چرا که در این هشت سال، ندانم کاریها و همچنین سوء مدیریتها و البته پاره ای سوء استفاده های مشاهده شده، وضعیتی را به وجود آورد که انواع و اقسام محرومیت و محدودیت را به جامعه و مردم تحمیل کرد.
دقیقا به همین دلیل است که بعد از 24 خرداد و انتخاب فردی مدبر و معتدل چون دکتر حسن روحانی امید به جامعه بازگشته است و به همین خاطر همه منتظر شروع کار دولت جدید هستند تا بلکه آرامش را به معنای واقعی کلمه تجربه کنند.
درباره امید به دولت تدبیر و امید نیز به هر حال واقعیتهای پیرامون رییس جمهور مننتخب، ما را به این نتیجه میرساند که میتوانیم به آینده خوش بین باشیم و این امید «به جا»ست. به یاد آوریم ایشان در زمانی که مسؤل پرونده هسته ای بودند، روندی کاملا حرفه ای و منطقی در پیش گرفتند و بعد از اینکه رفتند، همه دیدند چه هزینههایی به کشور تحمیل شد.
*پشتوانه رای 19 میلیونی چقدر در کارآمدی دولت تاثیرخواهد داشت؟ دولتی که با رای بالای مردم روی کار می آید مشروعیت و قدرت زیادی خواهد داشت و به همین دلیل میتوان گفت اگر مشکل غیرمنتظره ای رخ ندهد و اگر بتواند از همه پتانسیلهای موجود استفاده کند ان شاء الله با اتکا به آرای مردم کارنامه ای درخشان و تاثیرگذار از خود به جای می گذارد.
* دولت روحانی را می توان با صفت اصلاح طلب توصیف کرد؟مطمئنا همینطور است. به هر حال ایشان به عنوان کاندیدای مورد اجماع اصلاحات در معرض انتخاب مردم قرار گرفت و در حال حاضر هم نظرات و نگاه ایشان دو گفتمان اصلاح طلبی و اعتدال گرایی است. در ضمن پتانسیل اصلاحات به عنوان حامی، به کمک دولت یازدهم خواهد شتافت تا از این طریق مشکلات موجود به پایینترین حد ممکن برسد.
البته باید قبول کرد اوضاع سیاسی و به خصوص پرونده هسته ای پیچیده است و به همین دلیل «اتحاد و همنوایی» ضرورت انکار ناپذیر این روزهای ایران است. خود آقای روحانی نیزدر قبل و چه در بعد از انتخابات به درستی به مشکلات موجود اشاره کرده اند.
*برخی نگران اند انتظارات فراتر از چارچوب اختیار دولت چالش هایی را در همان آغاز کار ایجاد کند. شما از این دست نگرانی ها ندارید؟نه .ما آینده را روشن میبینیم و مطمئتا و ان شاءالله با درایت شعار تدبیر و امید را عملی خواهند کرد تا امید و نشاطی دوباره به جامعه تزریق شود.
*درباره چهره های دولت جدید گمانه زنیهای زیادی شنیده میشود که البته خود رییس جمهور منتخب هیچ یک را تایید نکرده است. شما چه تصویری از ترکیب دولت آتی دارید؟با توجه به شناختی که از آقای روحانی موجود است، این اطمینان در اذهان عمومی به وجود آمده که چهرههایی به عنوان دولتمرد، در دولت بعدی مستقر خواهند شد که حتما از توانایی ها و تجربه بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل باید گفت جای هیچ نگرانی نیست و دولتی که قرار است در 4 سال آتی زمام امور را در دست داشته باشد حتما مجموعه ای قوی خواهد بود. با درایت تر از دولتی که از سال 1384 هزنیه هایی گزاف را به جامعه تحمیل کرده است.
*و احساس شما از رویکرد مردم در 24 خرداد؟مردم ایران در روز 24 خرداد کار بزرگی انجام دادند زیرا مُهر بطلانی بر حاکمیت بی اخلاقی و بدرفتاری در دولت زدند. به همین دلیل باید به دولتیهای آینده سفارش کرد قدر رای مردم را بدانند . جامعه از آنها انتظار دارد همه تلاش خود را به کار بگیرند تا کشور سرانجام رنگ آرامش و آسایش را به خود ببیند.