آفتابنیوز : آفتاب: غلامعلی دهقان سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتوگو با تسنیم، در رابطه با نگاه دولت یازدهم به احزاب و تشکلهای سیاسی، گفت: لوازم تشکیل دولت مدرن حضور بنگاههای سیاسی است که اصطلاحا احزاب نامیده میشوند. نمیتوان قوه مقننه خوب داشت یا قوه مجریه با کفایتی را انتظار داشت، اما حضور احزاب را در جامعه نادیده گرفت.
وی افزود: درست است که بنا به دلایل مختلف تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، احزاب به معنی واقعی کلمه در ایران جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده و نهادینه نشدهاند، اما این مجموعه دلایل سبب نمیشود که شخصیتهای فکری و سیاسی بخواهند احزاب را منکر شده و به سمت نهادینه شدن آن حرکت نکنند، بلکه باید آسیبهای عدم نهادینه شدن احزاب را کالبد شکافی و آرام،آرام احزاب سیاسی را در کشور به معنی واقعی کلمه نهادینه کرد.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه در سالهای پس از انقلاب اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته، اما کافی نبوده است، اظهار داشت: این طیفهای سیاسی هستند که بازیگران عرصه سیاسی شدهاند و به همین دلیل صحنه سیاسی ایران هیچ گاه قابل پیش بینی نبوده است. مثال آن به روی کارآمدن سید محمد خاتمی، محمود احمدی نژاد و حسن روحانی است.وقتی مطالبات مردم در قالب احزاب تجمیع نشود و آنگاه رقابتهای درون گفتمانی در حزب شکل نگیرد، تمامی نخبگان یک طیف، احساس تکلیف کرده و وارد گود میشوند که نمونه آن ثبت نام انتخابات اخیر بود.
دهقان اضافه کرد: بنابراین عقلانیت حکم میکند مقوله حزب را جدی گرفت. ضروری است دولت حسن روحانی بیش از گذشته به مقوله حزب توجه و درراستای تقویت اندیشه حزب محوری برای فعالیتهای سیاسی کشور تلاش کند و چنین انتظاری هم دور از ذهن نیست؛ چرا که با شناختی که داریم، روحانی درک درستی از مقتضیات زمان و مکان دارد. یکی از این مقتضیات میتواند توجه به موضوع احزاب واقعی، ریشه دار و دارای گفتمان باشد تا صحنه سیاسی کشور تا این اندازه غیر قابل پیش بینی نشود که همه غافلگیر شوند.
وی در ادامه در خصوص ویژگیهای کابینه یازدهم، اظهارداشت: با توجه به دیدگاههای مطرح شده، حسن روحانی قصد جدی برای تشکیل دولت فراجناحی دارد. در کشورهایی که دارای چالشهای فکری و سیاسی هستند، برای جلوگیری از دو قطبی شدن جامعه، دولت فراجناحی تشکیل میشود تا کدورتها را کاهش، تنش ها را کم و نخبگان سیاسی جناح ها را به هم نزدیک کند.
"آنچه این روزها در مصر می گذرد پالس خطرناکی برای کشورهای دیگر خاورمیانه است، چرا که اختلاف درون یک جامعه،جامعه را دو تکه کرده و کیان جامعه را تهدید میکند، بنابراین نباید گذاشت جامعه ایرانی به این سمت برود و یک گفتمان به هر شکلی که بخواهد قدرت را قبضه کند. باید از حوادث دردناک ماههای پس از انتخابات گذشته درس گرفت و جامعه را بیش از گذشته به وحدت ملی سوق داد."
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه همچنین با بیان اینکه در شرایط فعلی دولت فراجناحی بیش از گذشته ضرورت دارد، گفت: بنابراین اولین ویژگی کابینه روحانی آن است که از اعتدالگرایان هر دو جناح استفاده کند، چرا که وجه مشترکی به نام اعتدال میتواند نخبگان سیاسی را به هم نزدیک کند.اما یک وزیر علیرغم تفکر اعتدالی باید تجربه سیاسی بالایی داشته باشد و همچنین در راستای ایفای نقش مدیریتی خود مدیری با کفایت شناخته شود.
دهقان تصریح کرد: بنابراین سه ویژگی اعتدالی، دارا بودن انباشت تجربه سیاسی و همچنین کارآمدی در عرصه مدیریتی میتواند مهمترین شاخصه های وزرای دولت آتی باشد. البته این به معنی نفی ویژگیهای دیگر نیست، اما آنچه اولویت دارد این سه ویژگی است. همه این موارد ذکر شده ذیل تدین واقعی هر کدام از وزرا تعریف میشود.