آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد در آیین نکوداشت ثبت جهانی کاخ گلستان در فهرست میراث معنوی جهانی که در محل این کاخ با حضور تعدادی از هنرمندان و مسوولان اجرایی کشور برگزار شد، با اشاره به مقوله هویت گفت: انسان با هویت خود، خودش را نسبت به محیط تعریف میکند و با دیگران رابطه برقرار میکند و هویت هر مقدار عمیقتر، روشنتر و تعریفشدهتر باشد، شخصیت انسان و حوزههای ارتباط او بالاتر، گستردهتر و موثرتر است.
احمدینژاد با اعتقاد بر اینکه میراث فرهنگی در زمره یا شبیه حافظ ثابت انسانهاست، گفت: در یک مقیاس تاریخی و جهانی میراث فرهنگی در حکم حافظه یک ملت است که شخصیت و هویت یک ملت را تعریف میکند و در واقع بستر و شرایط ارتباط با دیگران و تعامل با دیگر ملتها و اثرگذاری و اثرپذیری را تعریف میکند.
رییس جمهور با بیان اینکه میراث گذشته از عناصر اصلی فرهنگ و شخصیت یک ملت است، گفت: انسانها یک نقطه و یا یک برش تاریخی نیستند. انسانها یک خط سیر تاریخی هستند.
وی با تاکید بر اینکه روح جمعی ملت ایران یک حقیقت زنده است، به عمر چندین هزار ساله روح جمعی ملت ایران اشاره کرد و گفت: یک حقیقت زنده است. البته فرازونشیبهایی را طی کرده و تجربیات گوناگونی را کسب کرده است.
رییس جمهور گفت: صیانت از میراث فرهنگی، توجه به آن و معرفی آن در واقع معرفی هویت و شخصیت یک ملت است. از اندوختههای یک ملت است و به همین دلیل ارزشمند است.
احمدینژاد گفت: صیانت از تاریخ و هویت تاریخی ایران، در واقع صیانت از موجودیت امروز ملت ایران و تضمین آینده است.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود به ویژگیهای ملت ایران در طول سالها و قرنها پرداخت و گفت: وقتی از عظمت ملت ایران صحبت میکنیم، این به معنای قومگرایی، قبیلهگرایی و یا ناسیونالیسم نیست.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای برجسته ملت ایران در طول تاریخ این بوده که هیچگاه رابطه خود را با سایر اقوام با تعصب بر نژاد، ملیت و قومیت پایهگذاری نکرده است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه ملت ایران همیشه حقطلب و به دنبال توحید بوده، با انتقاد از کسانی که ملت ایران را آتشپرست معرفی میکنند، گفت: ملت ایران آتشپرست نبوده بلکه همیشه موحد و حق طلب بوده است و سخن حق از هرکسی و از هرجای جهان شنیده است، قبول کرده است و براساس قبیلهگرایی و تعصبات قومی، عمل نکرده است.
وی ادامه داد: ملت ایران از ابتدا کمالجو بوده و همیشه یک حرکت کمالی را طی کرده است و بهترینها را خواسته است و به همین بابت زیباترین سنتهای انسانی در ایران پایهگذاری شده است.
رییس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به میراث غنی فرهنگی ایران گفت: اگر میراث فرهنگی ایران را از موزههای معروف ایران برداریم دیگر در این موزهها چیزی باقی نمیماند.
احمدینژاد با اشاره به جایگاه ایران در دورهای از تاریخ در عرصه جهانی گفت: در آن دوره ایران حرف اول را میزده. ایرانیها با فرهنگ و مدیریت فرهنگی دنیا را اداره میکردند و آنقدر زیبا این کار را انجام میدادند که همه اشتیاق داشتند که زیر چتر فرهنگی ایران زندگی کنند چراکه ایرانیها به سایر اقوام و ملل احترام میگذاشتند و در واقع ایران فرهنگی گستردهتر و زیباتر از ایران سیاسی بوده است.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران همواره به دنبال توحید و عدالت بوده است، اظهار کرد: وقتی حضرت زرتشت قیام کرد، ملت ایران از او تبعیت کرد حضرت عیسی (ع) را یاری کردند و وقتی متوجه شدند که قرار است آخرین پیامبر خداوند بیاید و کاملکننده راه دین باشد، از او استقبال کردند و در مسیر او حرکت کردند.
احمدینژاد ادامه داد: ایرانیها از ابتدا میدانستند سیر تحول انسان یک سیر کمالی است و جامعه جهانی باید به سمت میعادگاه و نقطه موعودی حرکت کند که در آن همه انسانها احساس آزادی، شرافت، سعادت، بزرگی و نشاط میکند. آن میعادگاهی که خداوند به آن وعده داده است و فطرت ما منتظر اوست و به امید آن تلاش میکنیم و مهر و عشق میورزیم. زمانی که تمام جهان پر از عدالت است و ایرانیها از ابتدا میدانستند تا عدالت و پاکی حاکم نشود، زندگی انسان در زمستان است و ایرانیها از چند هزار سال قبل در انتظار بهار انسانی و بهار عدالت بودهاند و به همین بابت از چند هزار سال قبل زیباترین سنت انسانی، یعنی نوروز را پایهگذاری کردهاند.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه ملت ایران ملتی است که هیچگاه به دنبال فخرفروشی نبوده است، گفت: در حال حاضر وقتی اسم برخی از کشورها به ذهن خطور میکند، چیزهایی مانند بمب اتم، اشغال، کشتار و جنگ در ذهن تداعی میشود و نام این کشورها با این موضوعات شناخته میشود و ولی وقتی اسم برخی کشورها میآید، واژههایی به ذهن تداعی میشود که همه فرهنگی هستند. مثلا وقتی که میگوییم ایران در اذهان جهانی مسائلی چون هنر، معماری، شهرسازی، موسیقی، شعر و ادبیات خطور میکند و در واقع ایران را با این چیزها میشناسند. وقتی میگوییم ایران همه یاد محبت، دوستی، با هم بودن، جوشش و همچنین عظمتهای فرهنگی انسانی میافتند.
وی گفت: کسی این تصور را نکند که وقتی این ویژگیها را میگوییم، اینها فقط مربوط به جغرافیای امروز ایران است. دایره این ویژگیها گسترده است و بسیاری از ملتها در این ویژگیها شریک و همراه هستند و ما آنها را ایرانی میدانیم. در واقع هرجای دنیا این ویژگیها باشد، ما آنجا را ایران میدانیم و مردم آن را ایرانی میدانیم و دوستشان داریم.
احمدینژاد افزود: جهان بشری زمانی به سعادت میرسد که این ویژگیها در آن جاری و ساری و در واقع جهانی شود و ما خود را در ترویج آن مسوول میدانیم و هیچگاه نیز به دنبال تفاخر نبودهایم.
رییس جمهور با بیان اینکه امروز جهان بیش از هر دوره تاریخی دیگر به این فرهنگ نیازمند است و به ضرورت این فرهنگ پی برده است، گفت: امروز روز هنرنمایی ملت ایران است و تک تک ما هرکجا که باشیم در هر عنوان لباس، و یا شغلی باشیم، باید نماد این ویژگیها که برآمده از یک تاریخ پر از مجاهدت، حکمت و فداکاری است باشیم.
وی با اشاره به اهمیت ثبت جهانی میراث فرهنگی و توجه دولت به این موضوع گفت: وقتی این آثار فرهنگی ثبت جهانی میشود، در واقع فرهنگ یک ملت بالا میرود.
احمدینژاد در ادامه افزود: از آقای مشایی که باب ثبت جهانی آثار فرهنگی را باز کردند، و همچنین آقایان بقایی و موسوی و ملکزاده که این مسیر را دنبال کردند، تشکر میکنم. همچنین از مدیران قبلی میراث فرهنگی و کارشناسان و همه کسانی که در ثبت جهانی این آثار و صیانت از آنها تلاش میکنند، تشکر و قدردانی میکنم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم علاوه بر رییس جمهور، ملکزاده و تعداد دیگری از مدیران این سازمان، مشایی مشاور رییس جمهور، الهام سخنگوی دولت، ثمره هاشمی دستیار ارشد رییس جمهور، جمعی از هنرمندان و فعالان در عرصه میراث فرهنگی و همچنین تعدادی از سفرای خارجی مقیم تهران حضور داشتند.
در این مراسم از طرف میراث فرهنگی و مدیران آن تابلو "ان یکاد" به رییس جمهور اهدا شد.
احمدینژاد پس از دریافت این لوح در پشت تریبون گفت: احمدینژاد به عنوان آخرین میراث فرهنگی ایرانیان ثبت جهانی شد.