کد خبر: ۲۰۰۳۷
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۸۴ - ۱۲:۵۸

واردات کالا به ایران در ابهام

آفتاب‌‌نیوز : اين گزارشها بازتاب گسترده ای در سطح بين المللی داشته و روزنامه های مهم دنيا اين موضوع را در اخبار خود جای داده اند اما غير از کاردار ايران در پراگ که خبر ممنوعيت صدور کالا از آن کشور به ايران را تکذيب کرده، هيچيک از مقامهای ايرانی يا مقامهای کشورهايی که از قطع واردات کالا از آن کشورها به ايران سخن می رود اين گزارشها را تأييد يا تکذيب نکرده اند.

گزارشها حاکی از اين است که گمرک ايران روز دوشنبه گذشته (هفدهم اکتبر) اجازه ترخيص به محموله ای از پلاستيک سخت به ارزش يکصدهزار دلار که از شرکت کره ای ال جی به ايران صادر شده بوده نداده و فردای آن روز نيز همين اتفاق برای محموله ای از کالاهای فولادی به ارزش يک ميليون و هشتصد هزار دلار رخ داده بوده که از دوو، ديگر شرکت بزرگ کره ای به ايران ارسال شده بود.

اين گزارشها در حالی منتشر شد که مقامات بلندپايه ايرانی بارها از مجازات کشورهايی سخن گفته بودند که با رأی مثبت به قطعنامه مورد حمايت آمريکا و متحدانش در شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی را با خطر ارجاع پرونده اش به شورای امنيت سازمان ملل متحد مواجه ساخته اند که می تواند پيامدهای ناگواری برای اين حکومت داشته باشد.

اما از ميان 22 کشوری که به قطعنامه اخير شورای حکام عليه ايران رأی مثبت داده اند، کره جنوبی تنها کشوری است که دو شرکت عمده آن، آن گونه که گزارش شده، برای صدور کالاهای خود به ايران با مانع مواجه شده اند.

کره جنوبی از شرکای مهم اقتصادی ايران است و حجم صادرات اين کشور به ايران تنها طی نه ماه گذشته، يک ميليارد و پانصد و هشتاد ميليون دلار اعلام شده که عمدتاً شامل کالاهای الکترونيکی و قطعات خودروست.

آن گونه که وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرده، سفير آن کشور در تهران روز چهارشنبه (نوزدهم اکتبر) برای اطلاع پيدا کردن از صحت يا سقم خبر منع صدور کالا به ايران با مقامات جمهوری اسلامی گفتگو کرده و روز بعد هم سفير ايران در کره جنوبی در اين ارتباط مورد پرس و جو قرار گرفته اما هيچ خبری از نتيجه ملاقاتهای اين دو ديپلمات ايرانی و کره ای تاکنون مخابره نشده است.

همزمان با پرس و جوی مقامات کره ای از سفير ايران در سئول، در تهران نيز در حاشيه مراسم تجليل از صادرکنندگان نمونه، خبرنگاران از محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران پرسيده اند که آيا خبر جلوگيری از ورود کالاهای کره جنوبی به ايران صحت دارد و او در پاسخ گفته که در رسانه ها نديده که مقامات کره ای چنين چيزی گفته باشند.

ديگر مسئولان ايرانی نيز همچون احمدی نژاد هيچ سخنی نگفته اند که حاکی از تکذيب يا تأييد اين خبر باشد، اما سخنان احمدی نژاد در جمع صادرکنندگان نمونه که بر توازن و همسويی مناسبات سياسی و اقتصادی با کشورهای جهان تأکيد کرده، از ديد برخی ناظران به عنوان قرينه ای ارزيابی شده که بنابر آن می توان پيش بينی کرد روابط اقتصادی ايران با کشورهای نزديک به آمريکا، همچون کره جنوبی خالی از تنش باقی نخواهند ماند.

از سوی ديگر در حالی که گزارشها از بروز مانع در صدور کالا از کره جنوبی به ايران حکايت می کند، هيچ گزارشی از اينکه صادرات ايران به کره جنوبی نيز با مشکل مواجه شده باشد مخابره نشده است.

عمده ترين محصول صادراتی ايران به کره جنوبی نفت خام است و ايران يکی از پنج صادرکننده اصلی نفت به کره جنوبی به شمار می رود که خود يکی از چهار خريدار عمده نفت در جهان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین