آفتابنیوز : آفتاب: طرح احداث حوضچههای ساخت و تعمیر کشتیهای نفتکش با ظرفیت 300 هزار تن با ابعاد 370 متر طول، 80 متر عرض و به عمق 14.5 متر و کشتیهای حمل گاز مایع با ظرفیت 140 هزار مترمکعب با ابعاد 470 متر طول ، 80 متر عرض و 14.5 متر عمق با تجهیزات مرتبط از سال 1380 در دستور کار قرار گرفته بود.
با توجه به افزایش تقاضای جهانی برای نفت و گاز اجرای این طرح برای ایران که از تولیدکنندگان اصلی این انرژیها میباشد، اجتنابناپذیر بود.
با اجرای این پروژه برای 5 هزار نفر به صورت مستقیم ایجاد اشتغال پایدار شده و توسعه صنایع جانبی در منطقه به طور غیرمستقیم تا حدود 40 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد. بهرهبرداری از این پروژه سالیانه حدود 300 میلیون یورو از بابت ساخت سالیانه دو فروند شناور نفتکش و گازبَر و نیز تعمیر حداقل 17 فروند شناور برای کشور، صرفهجویی ارزی حاصل خواهد شد.
اجرای این پروژه در کنار ثمرات فراوان از نظر فنی و مهندسی اقدامی مهم در راستای عبور از تحریمهای گسترده و متنوع علیه صنعت دریایی کشورمان نیز میباشد.
صنعت تعمیر کشتی امروز از جمله پردرآمدترین صنایع مرتبط با دریا در دنیا است که با وجود توسعه این صنعت، کشتیها بعضاً تا 6 ماه در نوبت تعمیر باقی میمانند.
به گزارش ایسنا، بهرهبرداری از این پروژه گام مهمی در راستای رسیدن به خودکفایی در عرصه صنایع کشتیسازی کشور به حساب میآید.